ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός - Γκραν Κανάρια: Ο Μπλατ χρησιμοποίησε το "μότο" του Αϊνστάιν

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ντέιβιντ Μπλατ "δανείστηκε" μία φράση του Άλμπερτ Αϊνστάιν για να σημειώσει τις "παγίδες" που κρύβει η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Γκραν Κανάρια (20/12, 21:00, LIVE Blog από το Sport24.gr).

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Γκραν Κανάρια (20/12, 21:00, LIVE Blog από το Sport24.gr) και ο Ντέιβιντ Μπλατ αναφέρθηκε στους κινδύνους που κρύβει η αναμέτρηση της 14ης αγωνιστικής της EuroLeague για την ομάδα του με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, ενώ εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την κατάσταση του Γιώργου Πρίντεζη.

Ο 59χρονος προπονητής του Ολυμπιακού ρωτήθηκε για το τι θα απαντούσε σε όσους θεωρούν πως το παιχνίδι με την ισπανική ομάδα είναι εύκολο κι εκείνος τόνισε πως "όπως είπα, έχουν νικήσει πέντε παιχνίδια στην EuroLeague. Η EuroLeague είναι δύσκολη διοργάνωση. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση που μπορώ να δώσω. Η Γκραν Κανάρια είναι πολύ καλή ομάδα και το γνωρίζουν οι παίκτες μου. Μου θυμίζει ένα μότο του Αϊνστάν. «Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία είναι άπειρα. Για το σύμπαν δεν είμαι σίγουρος». Ο Αϊνσταϊν ήταν Έλληνας (σ.σ. είπε αστειευόμενος), αλλά ο κόσμος δεν το γνωρίζει. Όλοι οι σπουδαίοι άνδρες ήταν Έλληνες. Ελπίζω οι φίλαθλοι να μας υποστηρίξουν, όπως έκαναν με την Αναντολού Εφές".

Νωρίτερα, είχε αναφέρει πως "είναι το δεύτερο παιχνίδι της διπλής εβδομάδας, η οποία έχει ξεχωριστή δυναμική και για τις δύο ομάδες. Ελπίζουμε να έχουμε την ίδια ενέργεια με το προηγούμενο παιχνίδι έχοντας την βοήθεια των φιλάθλων μας, οι οποίοι δημιουργούν μία πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίσουμε την ποιότητα της Γκραν Κανάρια. Έχει νικήσει πέντε παιχνίδια στην EuroLeague και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το παιχνίδι μας σε υψηλό επίπεδο" .

Για την κατάσταση του Γιώργου Πρίντεζη, δήλωσε: "Είχε έναν μυϊκό σπασμό. Δεν ξέραμε αν θα επέστρεφε, αλλά ένιωσε λίγο καλύτερα και ήθελε στο τέλος να αγωνιστεί. Ήθελε να βοηθήσει με την εμπειρία του και για αυτό επέστρεψε. Περιμένουμε πως θα είναι καλά αύριο".

Τέλος, ο Ντέιβιντ Μπλατ ρωτήθηκε για το high 5 του με τον Γιώργο Μπόγρη: " Δεν προσπάθησα να κάνω κάποια συγκεκριμένη δήλωση μέσα από αυτό. Εξέφρασα τα αισθήματά μου. Είναι παίκτες ομάδες και επαγγελματίες. Προσπαθούν πάντα να προσφέρουν. Αυτό είναι το DNA της ομάδας. Ο καθένας προσφέρει ό,τι μπορεί, όποτε του δίνεται η ευκαιρία".

Να αρπάζω από τα μαλλιά κάθε ευκαιρία

Ο Γιώργος Μπόγρης από την πλευρά του πρόσθεσε: "Το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο είναι να συγκεντρωθούμε. Παίζουμε στην έδρα μας, το κίνητρο είναι τεράστιο. Θέλουμε να πάμε ταμείο για την τελευταία μεγάλη νίκη μας. Έχουμε το βάθος και την εμπειρία, περισσότερη από την Γκραν Κανάρια και με την βοήθεια του κόσμου, που ελπίζουμε να δώσει το «παρών», να καταφέρουμε να πάρουμε ένα ματς που θα μας πλαισιώσει στις πρώτες θέσεις".

Για το high 5 του με τον προπονητή του στα αποδυτήρια του Παλάου Μπλαουγκράνα, είπε: "Είναι ωραίες στιγμές για κάθε αθλητή. Ξέρω πόσο έχω προσπαθήσει και περιμένω μισή ευκαιρία να αρπάξω την ευκαιρία από τα μαλλιά. Πστεύω πως προσπαθώ να αντεπεξέλθω και να δώσω ότι μπορώ για την ομάδα μου. Ελπίζω να συνεχίσουν να έρχονται ακόμα περισσότερες ευκαιρίες, ώστε να μπορώ να αποδείξω τι αξίζω και τι δουλειά κάνω στο γήπεδο".

Για το κλειδί της νίκης επί της Μπαρτσελόνα, δήλωσε: "Π ιστεύω ότι ακολουθήσαμε πιστά το πλάνο των προπονητών. Κόψαμε το δεξί χέρι των δημιουργών της Μπαρτσελόνα, όπως είναι ο Ερτέλ και ο Πάνγκος. Βγάλαμε εκτός παιχνιδιού τον Τόμιτς, που είναι ένας πολύ ποιοτικός σέντερ και ένας παίκτης που δουλεύει πολύ για όλη την ομάδα και με δημιουργία αλλά και με εκτέλεση, αφού τραβάει πάντα πολλούς παίκτες πάνω του. Πιστεύω ότι το κλειδί ήταν ο εαυτός μας. Μπήκαμε συγκεντρωμένοι από το πρωτο λεπτό. Ήμασταν επιθετικοί, σκληροί, πήραμε τα ριμπάουντ και δεν δώσαμε στην Μπαρτσελόνα το δικαίωμα να σκεφτεί ότι μπορεί να μας νικήσει".

Ολυμπιακός - Γκραν Κανάρια: Ο Μπλατ χρησιμοποίησε το "μότο" του Αϊνστάιν

Για το αν η ομάδα του έχει "καλύψει" την ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ, είπε: "Δεν θεωρώ μεγάλη απώλεια το ματς με την Αρμάνι. Όπως μας κέρδισαν αυτοί εδώ, έτσι μπορούμε να τους κερδίσουμε εμείς εκεί. Οι νίκες εκτός έδρας είναι αυτές που σε πλαισιώνουν στην κορυφή. Δόξα τω Θεώ έχουμε πάρει αρκετές από αυτές. Το πρόγραμμα φτιάχνει τρομακτικά για εμάς. Τις πιο δυνατές ομάδες θα τις έχουμε στην έδρα μας. Θα είναι πιο εύκολος ο δεύτερος γύρος για να πάρουμε διπλά παιχνίδια, οπότε είμαστε πανέτοιμοι και το πώς θα κλείσουμε τον πρώτο γύρο θα είναι μια βάση για το τι θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε στην συνέχεια".

Για τον τραυματισμό στο χέρι: "Είμαι πολύ καλύτερα από ό,τι στην αρχή, Ακόμα κάνουμε ενέσεις πριν τα παιχνίδια γιατί δεν είναι 100% λειτουργικό το χέρι κυρίως λόγω πόνου. Δεν είναι κάτι σοβαρό. Κάνω θεραπείες καθημερινά και σε 7-10 μέρες θα το έχω ξεπεράσει τελείως".

Τέλος, ζητήθηκε από τον Γιώργο Μπόγρη να στείλει ένα μήνυμα σοτυς φίλους της ομάδας του: "Σας περιμένουμε όλους, όχι μόνο αύριο, αλλά πάντα. Καλή συνέχεια, καλά Χριστούγεννα με αγάπη".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ