ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Έρχεται και περνάει από εξετάσεις ο Τζέιμς

Έρχεται και περνάει από εξετάσεις ο Τζέιμς

Η Μπιλμπάο αποχαιρέτησε τον Τζέιμς, ο Ολυμπιακός πλήρωσε το buy-out και ο Αμερικανός σέντερ έρχεται στην Αθήνα ώστε να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και ακολούθως να υπογράψει.

Η ομάδα της Μπιλμπάο αποχαιρέτησε δημόσια τον Σον Τζέιμς και ο Αμερικανός σέντερ δεν θα αγωνιστεί ούτε στο σαββατιάτικο παιχνίδι των Βάσκων κόντρα στην Φουενλαμπράδα.

Ο 32χρονος Αμερικανός σέντερ έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Ολυμπιακό, με τους Πειραιώτες να έχουν ήδη πληρώσει το buy-out αξίας 20.000 ευρώ ώστε να αποκτήσουν την ελευθερία του από την Μπιλμπάο. Ο Σον Τζέιμς είναι ο "εκλεκτός" ώστε να αντικαταστήσει τον τραυματία Πάτρικ Γιανγκ για το υπόλοιπο της σεζόν, με τον αθλητή να διαθέτει τις αγωνιστικές αρετές, αλλά και τα αθλητικά προσόντα, που ταιριάζουν στα "θέλω" του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Η άφιξη του Σον Τζέιμς στην Αθήνα αναμένεται το Σάββατο (5/12) και στη συνέχεια ο παίκτης θα πάει να περάσει από τις καθιερωμένες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις. Εφόσον τις περάσει με επιτυχία (υπάρχει μία μικρή ανησυχία λόγω ότι στο παρελθόν αντιμετώπισε τραυματισμούς, αλλά οι καλές του εμφανίσεις στο Μπιλμπάο δείχνουν πως είναι σε καλή κατάσταση) ακολούθως θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, το οποίο θα έχει διάρκεια έως και το τέλος της σεζόν.

Ο Σον Τζέιμς πραγματοποίησε καταπληκτικές σεζόν με την Μακάμπι Τελ Αβίβ (2011-2014) στη Euroleague στο πρόσφατο παρελθόν, μέχρι την στιγμή που τραυματίστηκε (και έκανε επέμβαση τον Γενάρη του 2014, χάνοντας το υπόλοιπο της σεζόν) στην μέση. Πέρσι αγωνίστηκε στην Αρμάνι Μιλάνο δίχως επιτυχία, αλλά φέτος στο Μπιλμπάο επέστρεψε στις εξαιρετικές εμφανίσεις, βρίσκοντας και πάλι τον καλό του εαυτό. Στα έξι πρώτα παιχνίδια της ομάδας φέτος στο Eurocup μετρoύσε 9.5 πόντους (55.2%δ, 71.4%β), 6 ριμπάουντ, 1.3 κλεψίματα και 2.5 μπλοκ ανά αγώνα.

Ο Σφαιρόπουλος συμβουλεύτηκε τον Αλόνσο

Παρεμπιπτόντως, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ζήτησε και πήρε την άποψη του κόουτς της Μπιλμπάο, Σίτο Αλόνσο, σχετικά με την αγωνιστική αξία και τον χαρακτήρα του Σον Τζέιμς. Οι σχέσεις των δυο προπονητών ήταν τεταμένες έπειτα από διαμάχη που είχαν σε παλαιότερο αγώνα της Μπανταλόνα με τον Ολυμπιακό, όταν ο Πίνι Γκέρσον ήταν χεντ κόουτς στους Πειραιώτες. Παρ' όλα αυτά, ήλθαν πιο κοντά και έλυσαν την... παρεξήγηση κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Σεμιναρίου του ΣΕΠΚ στη Βέροια, το 2008. Οι δυο τους ήταν ομιλητές και έκτοτε διατηρούν άριστη σχέση.

Ο Σον Τζέιμς εν δράσει την σεζόν 2012-2013 με την Μακάμπι:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ