ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Έκλεισε στον Ολυμπιακό ο Πρίντεζης

Έκλεισε στον Ολυμπιακό ο Πρίντεζης
INTIME SPORTS

Στον Ολυμπιακό θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γιώργος Πρίντεζης που το βράδυ θα βρίσκεται στην Ελλάδα για να ολοκληρώσει το δανεισμό του από την Μάλαγα.

Η είδηση ότι θα μιλήσει με τον Ολυμπιακό (που δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα "Goal"), επιβεβαιώθηκε και με το παραπάνω το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς όπως έγινε γνωστό οι δύο πλευρές έχουν έρθει σε καταρχήν συμφωνία.

Ο διεθνής φόργουορντ επιστρέφει μετά από 1 1/2 χρόνο στον Πειραιά, προκειμένου να ενισχύσει τη φροντ-λάιν των "ερυθρολεύκων". Το γεγονός ότι έχει και του χρόνου συμβόλαιο με την Ουνικάχα, αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την επόμενη σεζόν.

Ο Πρίντεζης, που αποτελούσε ξένο σώμα στη Μάλαγα, αναμένεται το καλοκαίρι να συζητήσει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ισπανική ομάδα και να επιστρέψει μια και καλή στην Ελλάδα, αν και κάτι τέτοιο θα συζητηθεί μετά το πέρας της αγωνιστικής περιόδου.

Ο 26χρονος ύψους 2.05 φόργουορντ έπαιξε για δύο χρόνια στον Ολυμπιακό, ενώ προηγουμένως είχε παίξει για ένα χρόνο - ως δανεικός - στην Ολύμπια Λάρισας. Αγωνίστηκε από μικρή ηλικία στους "ερυθρολεύκους", αν κι έκανε τα πρώτα του βήματα στον Αστέρα Αγίου Δημητρίου.

Τα τελευταία δύο χρόνια αποτελεί μέλος της Εθνικής ομάδας, παίζοντας και στο "4", αλλά και στο "3" (πέρσι).

Ο παραγκωνισμός στη Μάλαγα

Πριν την αποχώρηση του Αΐτο Ρενέσες από τον πάγκο της Ουνικάχα ο Γιώργος Πρίντεζης έχασε τη θέση του στην ομάδα, καθώς ο Ισπανός τεχνικός δεν τον εμπιστευόταν. Ουσιαστικά ο διεθνής φόργουορντ είχε γίνει ξένο σώμα στην ομάδα.

Ο ρόλος του άλλαξε μετά τον ερχομό του Τσους Ματέο, που είχε ξεκινήσει τον Πρίντεζη στη βασική πεντάδα κόντρα στη Σαραγόσα, με τον Έλληνα παίκτη να ανταποκρίνεται πλήρως σκοράροντας 20 πόντους σε εκείνο το παιχνίδι.

Οι κανονισμοί της ACB, ωστόσο, άλλαξαν τα δεδομένα καθώς οι ομάδες πρέπει να έχουν συγκεκριμένα συμβόλαια Ισπανών παικτών. Προκειμένου να κάνουν τις διορθωτικές κινήσεις (πήραν τον Τζέραλντ Φιτς), ωστόσο, αναγκάστηκαν να "θυσιάσουν" τον Πρίντεζη, φέρνοντας παράλληλα στην ομάδα του Χόρχε Γκαρμπαχόθα, που κάλυψε μαζί με τον Κάρλος Χιμένεθ τη θέση "4'".

Είναι λογικό, πάντως, ο Πρίντεζης να θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα (αφενός) και να ψάξει ομάδα για να αγωνιστεί προκειμένου να βρει αγωνιστικό ρυθμό. Είναι λογικό αν μείνει στον... πάγο ως το τέλος της χρονιάς, να μειώσει και τις πιθανότητες κλήσης του στη Εθνική ομάδα, όπου παρατηρείται "συνωστισμός" στις θέσεις των ψηλών.

Πρόβλημα στο "4" φαίνεται να έχει κι ο Ολυμπιακός, καθώς ο Ματ Νίλσεν δεν έχει βρει ακόμη το ρόλο του.

Ο "Πριντ" στα ματς κόντρα στον Ολυμπιακό

Ο Γιώργος Πρίντεζης αγωνίστηκε και στις δύο αναμετρήσεις κόντρα στον Ολυμπιακό, στη φάση των ομίλων της φετινής Euroleague, με το χρόνο συμμετοχής του ωστόσο να μην κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα. Για την ακρίβεια ήταν εκ διαμέτρου αντίθετος, όπως άλλωστε και η απόδοσή του.

Συγκεκριμένα στην ήττα της Μάλαγα στο "Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας" (σ.σ. 03/11/10, 93-66 το σκορ) ο "Πριντ" πέτυχε 13 πόντους, με χρόνο συμμετοχής 24'.23''. Ο διεθνής Έλληνας φορ είχε 5/10 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ και μία ασίστ.

Στον επαναληπτικό, ο Πρίντεζης πάτησε ελάχιστα το παρκέ, με χρόνο συμμετοχής μόλις 1'.54''. Στο διάστημα αυτό δεν κατάφερε να κάνει στο ελάχιστο αισθητή την παρουσία του, έχοντας μόλις μία προσπάθεια (άστοχη) για τρίποντο.

"Πτώση" στα νούμερα του

Φέτος έπαιξε σε 19 παιχνίδια του ισπανικού πρωταθλήματος (13 λεπτά ανά ματς), έχοντας 6.2 πόντους και 2.0 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, νούμερα που δεν έχουν καμία σχέση με τα περσινά (21 λεπτά με 10.2 πόντους και 3.3 ριμπάουντ).

Στην Ευρωλίγκα είχε αντίστοιχα μικρή συμμετοχή (14 παιχνίδια - 8 ως βασικός) με 15 λεπτά στο παρκέ, έχοντας 5.6 πόντους (18% στα τρίποντα, 68% στις βολές) και 2.7 ριμπάουντ.

Πέρσι είχε σχεδόν τα διπλάσια νούμερα με 11.7 πόντους (42% στα τρίποντα, 75% στις βολές) και 43.4 ριμπάουντ παίζοντας 24 λεπτά.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ