ΑΡΗΣ

Τσιάρας: "Μπήκαμε σαν καμικάζι!"

Τσιάρας: "Μπήκαμε σαν καμικάζι!"

Ο Γιώργος Τσιάρας μιλάει στο Sport24.gr για τον θρίαμβο του Άρη επί της ΑΕΚ, αποκαλύπτει το μεγάλο λάθος της "Ένωσης" και παραδέχεται πως οι "κίτρινοι" περίμεναν πώς και πώς το τρίτο ματς της σειράς!

Το Game 2 της σειράς της ΑΕΚ με τον Άρη στο ΟΑΚΑ εξελίχτηκε σε... Κόλαση του Δάντη για τους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη. "Εσείς που εντός εισέρχεστε, αφήστε κάθε ελπίδα". Βλέπετε, το +38 (92-54) έδινε τεράστιο ψυχολογικό αβαντάζ στην "Ένωση" που ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για να τελειώσει τη δουλειά.

Παρ' όλα αυτά, η ΑΕΚ έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος. Το αποκαλύπτει στο Sport24.gr ο Γιώργος Τσιάρας μιλώντας για την πρόκριση στα ημιτελικά των playoffs . Ο 33χρονος φόργουορντ, ο οποίος ολοκλήρωσε τη χρονιά στην LEB-Oro (σ.σ. αντίστοιχη Α2, στην Ισπανία) και ήλθε στη Θεσσαλονίκη για να ενισχύσει τον Άρη στα playoffs, εξήγησε πως οι "κίτρινοι" έκαναν ό,τι χρειαζόταν για να κερδίσουν τo do-or-die ματς με την ΑΕΚ.

- Ο προπονητής σου εξήγησε το comeback του Άρη μετά το -38 στο ΟΑΚΑ, τονίζοντας πως " κανείς δεν μπορεί να κάνει σκάουτινγκ στη ψυχή σου. Σε αυτό που νιώθεις μέσα σου". Τελικά η πρόκριση ήταν ζήτημα ψυχής;

"Ακριβώς! Αυτό που είπαμε και μεταξύ μας, μετά την πρόκριση στα ημιτελικά... Ότι δηλαδή η ΑΕΚ και οι παίκτες της έκαναν ένα μεγάλο λάθος. Έπαιξαν με τον αθλητικό εγωισμό μας. Το -38 μας πόνεσε πολύ. Όλα τα παιδιά ήμασταν χάλια αυτές τις μέρες, περιμέναμε πώς και πώς το τρίτο ματς. Νομίζω ότι βγάλαμε αθλητικό εγωισμό, ψυχή και καρδιά. Ό,τι ακριβώς, δηλαδή, χρειαζόταν για να κερδίσουμε και να προκριθούμε στα ημιτελικά!".

- Και ειδικά για σένα, που έκανες το ντεμπούτο σου με τον Άρη στη συντριβή στο ΟΑΚΑ!

"Βέβαια. Για κάθε αθλητή, σε οποιοδήποτε επίπεδο κι αν βρίσκεται, το -38 τον ενοχλεί πολύ. Είναι κάτι που δεν περιμένεις και δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις".

- Βλέποντας πλέον τα πράγματα πιο ψύχραιμα, τι δεν πήγε καλά στο ΟΑΚΑ; Η ΑΕΚ τα έβαλε... όλα; Ο Άρης ήταν τόσο κακός;

"Στο ματς της Αθήνας ήμασταν πολύ μακριά από τον καλό μας εαυτό. Από το πραγματικό μας πρόσωπο και την καλή εικόνα που βγάζουμε στην άμυνα. Αφήσαμε την ΑΕΚ να κάνει το παιχνίδι της, να βγάζει ελεύθερες πάσες και να δημιουργεί χωρίς προβλήματα. Επόμενο είναι για μια ομάδα σαν την ΑΕΚ που έχει ταλέντο και παίκτες υψηλού επιπέδου να βρει ρυθμό και να ξεφύγει στο σκορ".

- Πάμε, λοιπόν, και στο χθεσινό (19/05) ματς στο Nick Galis Hall. Νιώθατε την πίεση της πρόκρισης, με δεδομένο μάλιστα ότι γίνεται μια νέα προσπάθεια στην ομάδα σε διοικητικό επίπεδο;

"Το μοναδικό που σκεφτόμασταν χθες ήταν νίκη και μόνο νίκη. Αυτό φαινόταν στα μάτια όλων, χωρίς καμία υπερβολή! Μπήκαμε στο γήπεδο σαν καμικάζι, για να κερδίσουμε και να προκριθούμε. Τώρα όσον αφορά το διοικητικό κομμάτι, είναι θετικό ότι έχει έλθει ένας νέος επενδυτής, ο κος Λάσκαρης. Είναι πολύ σημαντικό για τον κόσμο του Άρη, που βρίσκεται κοντά στην ομάδα και βλέπει να γίνεται κάτι καλό".

"Έβλεπες τον Νέιμικ και τον λυπόσουν"

- Σε αυτό που προανέφερες, είδαμε τον Νέιμικ να αποχωρεί από το παιχνίδι αιμορραγώντας, με πρησμένη γάμπα!

"Το παιδί πραγματικά είναι απίστευτο. Τους Έλληνες τους ξέρω, τους ξένους παίκτες τώρα τους μαθαίνω. Όσον αφορά τον Νέιμικ, το παιδί δυο μέρες κούτσαινε. Τον έβλεπες και τον... λυπόσουν, ήσουν σίγουρος ότι δεν θα παίξει. Κι όμως, έκανε ένεση, έπαιξε και έδωσε και τη ψυχή του. Τρέφω πολύ μεγάλο σεβασμό και μπράβο του γι' αυτό που κατάφερε".

- Πόσο έχει αλλάξει ο Άρης, σε σχέση με το προ διετίας πέρασμά σου από την ομάδα;

"Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το κλίμα παραμένει το ίδιο. Γίνεται μια νέα προσπάθεια και να είστε σίγουροι ότι ο νέος επενδυτής δεν θα ερχόταν αν έβλεπε ότι η κατάσταση στην ομάδα είναι άνω-κάτω. Υπάρχουν θετικά στοιχεία που επιτρέπουν σε όλους να βλέπουν καλύτερο μέλλον".

- Σε προσωπικό επίπεδο, τι κέρδισες από την εμπειρία σου στην ισπανική LEB-Oro με τη Μελίγια;

"Η ισπανική εμπειρία ήταν πολύ καλή και ενδιαφέρουσα. Σε αγωνιστικό επίπεδο, γνώρισα έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού που στηρίζεται περισσότερο στο run-and-gun ενώ ο προπονητής αφήνει τον παίκτη του να λειτουργήσει περισσότερο με το ταλέντο".

- Πώς προέκυψε η συμφωνία με τον Άρη, πριν από τα playoffs;

"Όλα έγιναν εντελώς ξαφνικά. Με το που τελείωσα τις υποχρεώσεις σου με τη Μελίγια, ο μάνατζέρ μου με ενημέρωσε ότι υπάρχει αυτή η πρόταση. Χάρηκα πάρα πολύ, γιατί ο Άρης είναι μια ομάδα που αγαπάω. Επίσης, σίγουρα, δεν θα ήθελα να κάθομαι από τον Απρίλιο! Είμαι πολύ τυχερός που συνεχίζω στον Άρη, με τόσο πολύ καλές συνθήκες".

- Κι ένα σχόλιο για την πρώην ομάδα σου, την ΑΕΚ;

"Χάρηκα που είδα την ΑΕΚ ξανά στο ΟΑΚΑ. Εκεί μεγάλωσα κι εγώ. Είναι θετικό ότι βρίσκει τον δρόμο της και πλέον υπάρχει ένας άνθρωπος που ρίχνει λεφτά και είναι διατεθειμένος να την οδηγήσει στο πιο υψηλό επίπεδο"

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ