ΑΡΗΣ

Ιβκοβιτς: "Ξυπνήσαμε στο Β' μέρος"

Ιβκοβιτς: "Ξυπνήσαμε στο Β' μέρος"
INTIME SPORTS

Ικανοποιημένος από τη νίκη αλλά όχι και από την εμφάνιση των παικτών του ήταν ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μετά την επικράτηση του Ολυμπιακού επί του Άρη.

Ο "σοφός" τόνισε πως η ομάδα του έκανε ένα κακό πρώτο ημίχρονο αλλά στο δεύτερο "ξύπνησε" και πήρε δίκαια το παιχνίδι.

" Δεν ήταν καλό παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε στο επίπεδο που έπρεπε. Ήταν ένα κακό πρώτο ημίχρονο. Δεχτήκαμε πολλούς πόντους από τα λάθη μας που οδήγησαν σε αιφνιδιασμούς του Άρη. Μετά τα λάθη φάγαμε και 18 πόντους από τον αιφνιδιασμό. Ο Άρης είχε πολλά ριμπάουντ. Στο δεύτερο ημίχρονο ξυπνήσαμε. Παίξαμε καλύτερα και κερδίσαμε δίκαια", είπε αρχικά για το ματς ο Σέρβος κόουτς.

" Ξέρω ότι ο ΕΣΑΚΕ και όλοι οι πρόεδροι αποφάσισαν να γίνει το παιχνίδι. Καλύτερα ο Παπαλουκάς να μην έπαιζε. Είναι επαγγελματίες όλοι, αλλά κανείς δεν ήταν αυτός που έπρεπε. Οι προπονητές πρέπει να μαζί με τους παίκτες. Αν αποφασίσει η Λίγκα να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα, θα ξεκινήσει".

Από πλευράς παικτών, ο Θοδωρής Παπαλουκάς δήλωσε: " Οι Ελληνες παίκτες επιλέξαμε να παίξουμε γιατί ήταν πολύ σημαντικό ματς. Τα παιχνίδια ή γίνονται ή δεν γίνονται. Αν χάναμε μπορεί να μας στοίχιζε την πρώτη θέση"!

"Συνυπογράφουμε όλα τα αιτήματα του ΠΣΑΚ, αλλά δε συμφωνήσαμε με την απεργία. Εγώ προσωπικά ήμουν πολύ επηρεασμένος. Τουλάχιστον καταφέραμε και κερδίσαμε, ήταν πολύ σημαντικό ματς. Είναι πολύ εύκολο να κάνεις κριτική όταν δεν έχεις να επιλέξεις. Θα ήθελα να ξέρω τι θα έλεγαν οι άνθρωποι του Αρη αν έπαιζαν με τον ΠΑΟΚ"!

"Χρειαζόμαστε ανθρώπους να δώσουν λύση άμεσα. Στις διαπραγματεύσεις πρέπει όλοι να κάνουν ένα βήμα πίσω. Ο ΠΣΑΚ ζητά πράγματα που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα. Ασφάλεια, ελευθερία των παικτών αν δεν πληρώνονται... Δεν χρειάζεται καν να μπούμε σε διαδικασία να τα διαπραγματευόμαστε".

Ντρούκερ: " Μπράβο στους παίκτες"

Απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του έμεινε ο Σαρόν Ντρούκερ που δήλωσε: " Ολες οι συνθήκες έχουν επηρεάσει πολύ τον σημερινό αγώνα. Παίξαμε όσο πιο δυνατά μπορούαμε με τη μισή μας ομάδα. Είναι δύσκολο να μιλήσεις επαγγελματικά για το ματς, ήταν παίκτες στον πάγκο που δεν ήξεραν την ομάδα, αλλά κι εμένα".

"Τα παιδιά στο παρκέ έκαναν ό,τι μπορούσαν και έδωσαν όλο τους τον εαυτό. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που σεβάστηκε την προσπάθεια που κάναμε και βοήθησαν τα παιδιά. Οταν προετοιμάζεις ολόκληρη την ομάδα και στο τέλος δεν έχεις τους μισούς παίκτες, είναι περίεργο. Εδωσα τις οδηγίες μου, αυτό που θέλουμε πάντα είναι να παίζει η ομάδα ενωμένη., Πιστεύω ότι το πετύχαμε», τόνισε ο κόουτς του Αρη".

Για τον νεαρό Λευτέρη Μποχωρίδη που έπαιξε 33 λεπτά και πέτυχε 8 πόντους, ο Ισραηλινός κόουτς δήλωσε: " Μέσα από κάθε κακή κατάσταση βγαίνει κάτι καλό. Ο Μποχωρίδης είναι πολύ ταλαντούχος, έχει κάνει προπονήσεις μαζί μας. Ως προπονητής προσπάθησα να τον κάνω να αισθανθεί ότι είναι ένας από μας. Τον ευχαρίστησα, έπαιξε σαν γενναίος και ώριμος άνδρας απέναντι σε μεγάλους παίκτες. Στο μέλλον θα βοηθήσει πολύ".

Αναφορικά με το γεγονός ότι ο Χρήστος Ταπούτος ήταν στον πάγκο αλλά δεν έπαιξε, ο Ντρούκερ σχολίασε: " Το μυαλό του ήταν στους συμπαίκτες του. Εκανε ό,τι μπορούσε για να είναι έτοιμος παρόλα αυτά δεν ήθελα να του δημιουργήσω κάποιο πρόβλημα. Παρόλα αυτά σεβάστηκε πολύ την ομάδα".

Τέλος, ο Ντέγιαν Μπορόβνιακ δήλωσε: " Ξέρουμε την κατάσταση που επικρατεί, το έχουμε συζητήσει. Ηταν δύσκολο για μας να παίξουμε με μισή ομάδα προσπαθήσαμε να δώσουμνε όλη μας την ενέργεια ειδικά στο πρώτο μέρος παίξαμε πολύ καλά σε άμυνα και επίθεση. Το κλειδί για την ήττα ήταν η 3η περίοδος, χάσαμε εύκολους πόντους. Προσπαθήσαμε να επανέλθουμε αλλά δεν είχαμε τόση ενέργεια. Κοιτάμε μπροστά και ελπίζουμε να έχουμε μία καλύτερη συνέχεια".

Δήλωση παικτών Άρη

Οι Έλληνες παίκτες του Άρη, που πλην Ταπούτου, δεν αγωνίστηκαν εναντίον του Ολυμπιακού, δήλωσαν: " Έχοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης, αναλογιζόμενοι πλήρως την κρισιμότητα των στιγμών και σεβόμενοι απολύτως τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Συνδέσμου μας σήμερα δεν αγωνιστήκαμε. Είμαστε βέβαιοι ότι οι φίλαθλοι του Άρη θα κατανοήσουν τη στάση μας επειδή είναι ένα βαθιά μπασκετικό κοινό και γνωρίζει τα προβλήματα του αθλήματος μας".

Δαμιανίδης: " Δεν θα ξεχάσω αυτή τη μέρα"

Δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Γιάννης Δαμιανίδης που μετά τον αγώνα είπε: " Οι δυο τελευταίες εβδομάδες είναι πολύ περίεργες για το μπάσκετ. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι ο αθλητισμός είναι ένα κομμάτι του πολιτισμού και το μπάσκετ είναι ένα μεγάλο κομμάτι του αθλητισμού".

"Ο αθλητισμός μέσα στην μεγάλη του δεξαμενή περιλαμβάνει ομάδες, περιλαμβάνει παίκτες, δεν νομίζω ότι ανήκει προσωπικά σε κανέναν. Ανήκει σε όλον τον κόσμο ο οποίος αγαπάει πάρα πολύ το άθλημα. Το μπάσκετ είναι ριζωμένο μέσα στην καρδιά του Έλληνα".

"Πρώτο μας μέλημα ήταν να διαφυλάξουμε την εικόνα του παιχνιδιού και νομίζω ότι τα καταφέραμε. Έγινε ένα παιχνίδι στο οποίο φάνηκε η δουλειά που γίνεται τόσο στην πρώτη ομάδα, όσο και πίσω από αυτή. Τα παιδιά που αγωνίστηκαν σήμερα δεν έχουν προπονηθεί με την πρώτη ομάδα εκτός από τον Μποχωρίδη. Οι παίκτες παρουσιάστηκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο με πολλά ερωτηματικά".

Καταλήγοντας ο κ. Δαμιανίδης επεσήμανε: " Εδώ και δύο βδομάδες έχουν γίνει πολλά, Υπήρξε ένας πόλεμος στον οποίο όπως γνωρίζετε υπάρχουν και νεκροί και τραυματίες. Πόλεμος στη διάρκεια του οποίου οι παίκτες μας τραυματίστηκαν από κάποια προσωπικά καμώματα".

"Όχι ότι δεν έχει προβλήματα το μπάσκετ. Η σημερινή εικόνα είναι απόρροια πολλών λαθών τα οποία έχουν γίνει. Από εδώ και πέρα πρέπει να δούμε πραγματικά την αλήθεια και να την πούμε και στους εαυτούς μας και σε αυτούς που κάθονται δίπλα μας. Η σημερινή μέρα ήταν μια μέρα που εγώ στα έντεκα χρόνια που είμαι στον Άρη δεν θα την ξεχάσω ποτέ".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ