ΑΡΗΣ

Αλεξανδρής: "Υπολογίζω πολύ στο Χαρίση"

Αλεξανδρής: "Υπολογίζω πολύ στο Χαρίση"

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής μίλησε για τη μεταγραφή του Κώστα Χαρίση, αναφέρθηκε στη συνδρομή του Ασημακόπουλου και στάθηκε στην περίπτωση Κογιαντίνοβιτς

Δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό "Libero", έκανε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής μιλώντας για το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του, τον Κώστα Χαρίση.

Ο προπονητής του Άρη, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση της μεταγραφής, ενώ αναφέρθηκε και στην περίπτωση του Φέλιξ Κογιαντίνοβιτς.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε... Για τον Φέλιξ Κογιαντίνοβιτς, ο οποίος είχε φιλοξενηθεί νωρίτερα στην ίδια εκπομπή και αν υπάρχει ενδιαφέρον για τον παίκτη: "Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι. Είχαμε μια επαφή στην αρχή της σεζόν μαζί του, τότε όμως δεν γνωρίζαμε για την απαγόρευση της FIBA.Η τελευταία μας συνεργασία στο Μαρούσι ήταν πετυχημένη και δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να ξαναγίνει".

Για την απόκτηση του Κώστα Χαρίση: "Είχαμε συχνή επαφή μαζί του εγώ και ο πρόεδρος. Προσπαθήσαμε με επιχειρήματα να τον πείσουμε, του εξηγήσαμε την φιλοσοφία που θα διέπει την ομάδα και πέρα από εμάς, είχαμε και την συνδρομή του Ασημακόπουλου με τον οποίο έπαιξαν τέσσερα χρόνια στον Κολοσσό. Είναι ο καινούργιος αρχηγός και του είπε πολλά και ουσιώδη πράγματα. Έτσι πείστηκε να έρθει εδώ. Μπορεί να έπαιρνε περισσότερα χρήματα στον Ολυμπιακό αλλά δεν θα είχε πολλά λεπτά συμμετοχής. Εμείς τον υπολογίζουμε για βασικό".

Για την στελέχωση του ρόστερ: "Το ρόστερ έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Χρειαζόμαστε ένα γκαρντ μόνο. Τους στόχους που επιλέξαμε τους φέραμε, κάτι που μας έχει δημιουργήσει μια πολύ ευχάριστη κατάσταση και διάθεση και αποτυπώνεται στον τρόπο που δουλεύουμε. Πέρα από καλούς παίκτες, επιλέξαμε και καλούς χαρακτήρες. Είναι θετικό ότι υπάρχει καλό κλίμα.

Εμείς από την πλευρά μας κάνουμε το παν για να υλοποιήσουμε τα όνειρα και το όραμα που έχουμε θέσει, να κάνουμε δηλαδή τον Άρη πρώτο. Το κατάφερα ως παίκτης και το θέλω και τώρα. Είμαι ευτυχής που είμαι στον Άρη και έχω μια πολύ καλή συνεργασία με τον πρόεδρο και το υπόλοιπο ΔΣ. Είναι κάτι που έλειπε την προηγούμενη χρονιά. Ήταν ανασταλτικός παράγοντας για να κάνει το βήμα παραπάνω η ομάδα".

Για την ανάγκη που υπάρχει ο κόσμος να σταθεί δίπλα στην ομάδα: "Ο κόσμος του Άρη είναι μπασκετικός και απαιτητικός. Θέλουμε την υποστήριξη του. Έχουμε πετύχει με πολύ μικρό προϋπολογισμό να φέρουμε καλούς παίκτες.

Ο κόσμος πιστεύω θα γυρίσει γιατί θα δει την προσπάθεια και θα την εκτιμήσει. Δεν γίνεται όμως να έχουμε πουλήσει 450 διαρκείας. Η ναυαρχίδα του σωματείου είναι το μπάσκετ και χρειάζεται τη βοήθεια του κόσμου".

Αναφορικά με τα όσα δήλωσε ο Αντώνης Ασημακόπουλος στην «πρώτη» της ομάδας και για το ότι δεν μπορεί να υποσχεθεί ακόμα κάτι στον κόσμο: "Αυτή είναι η δική μου φιλοσοφία. Πρέπει να δείξεις πρώτα για να μπορέσει να απαιτήσεις. Ξέρουμε ποιος είναι ο Άρης τον έχουμε υπηρετήσει και ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να αγωνίζεσαι για αυτό τον κόσμο και σε αυτό το γήπεδο. Είμαστε, χωρίς να φανώ υπερβολικός, πάνω από δέκα ώρες στο γήπεδο και στα γραφεία, και έχουμε βάλει ως στόχο να αναγεννήσουμε από τις στάχτες του αυτό το τμήμα".

Για τους Αμερικανούς που αποκτήθηκαν: "Πήραμε νέα και ταλαντούχα παιδιά από το NCAA και έμπειρούς παίκτες για να τους δείξουν τον δρόμο. Παίκτες όπως οι Ασημακόπουλος, Καραποστόλου και Χαρίσης γνωρίζουν τις δυσκολίες και θα είναι πολύ καλοί συμβουλάτορες. Τα επιλέξαμε μετά από μεγάλη προσπάθεια και αφιερώσαμε πολλές ώρες για να φτάσουμε σε αυτές τις επιλογές, με βάση πάντα τα οικονομικά μας δεδομένα».

Για το ότι οι Σαρικόπουλος και Χαρίσης προτίμησαν τον Άρη από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό αντίστοιχα: "Ο πραγματικός κόσμος του Άρη ήδη έχει επικοινωνήσει και με έμενα και πολλά μέλη της διοίκησης, και είναι ενθουσιασμένος για τις κινήσεις που έχουμε κάνει. Το να παίρνεις παίκτες μέσα από τα χέρια του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού είναι πολύ σημαντικό. Το όνομα η ιστορία, η φανέλα και ο κόσμος του Άρη παίζουν μεγάλο ρόλο".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ