ΑΕΚ

Τζόρνταν Θίοντορ: Ξεχειλίζει ποιότητα ο νέος σταρ της ΑΕΚ

BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το θετικό ντεμπούτο, ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκε στο παρκέ, οι πρώτες εντυπώσεις και η τετράδα αγώνων που θα τον ρίξει στα βαθιά. Ο Τζόρνταν Θίοντορ ήρθε την Ελλάδα για να γίνει ο ηγέτης της ΑΕΚ.

Μεσημέρι Σαββάτου (12/1), ο καιρός δεν βοηθούσε. Βροχή, ψύχρα, το ΟΑΚΑ παγωμένο, λίγος κόσμος βρέθηκε στις εξέδρες του για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Κολοσσό Ρόδου για τη 13η αγωνιστική της Basket League 2018/19. Όσοι έκαναν τον "κόπο", πάντως, είχαν την ευκαιρία να δουν για πρώτη φορά τον Τζόρνταν Θίοντορ με την κιτρινόμαυρη φανέλα, καθώς ο Αμερικανός γκαρντ έκανε το ντεμπούτο του λίγες μέρες μετά τη συμφωνία του με την Κυπελλούχο Ελλάδας.

Με δεδομένο ότι ο Κολοσσός δεν ήταν κάποιο... μεγαθήριο, ο Λούκα Μπάνκι αποφάσισε να βάλει τον Θίοντορ στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ μαζί με τους Λαρεντζάκη, Ματσιούλις, Τσαλμπούρη και Χάντερ. Στα 29 του, μετά από πολύμηνη απουσία, ο Αμερικανός έδειχνε "βαρύς", αργός στις αντιδράσεις του, διστακτικός. Φυσιολογικά όλα αυτά για έναν σκόρερ του επιπέδου του που βρισκόταν σε... χειμερία νάρκη. Ακόμη κι έτσι, ο Θίοντορ κινήθηκε καλά στην επίθεση, έψαξε τους διαδρόμους προς τη ρακέτα του Κολοσσού και στη συνέχεια τις πάσες στην περιφέρεια, ήταν πολύ κοντρολαρισμένος και με την εμπειρία του καταλαβαίνει πως σε αυτή τη φάση της σεζόν, πρέπει να μπει σιγά-σιγά στην εξίσωση για να είναι άπαντες ευχαριστημένοι.

Στην άμυνα δεν έκανε πολλά, η αλήθεια είναι πως στο πίσω μέρος του γηπέδου δεν ήταν καλός, υπήρξαν στιγμές που δεν σήκωσε καν το χέρι του και άφησε ελεύθερα σουτ στους παίκτες του Κολοσσού, ίσως όμως έτσι έκανε συντήρηση δυνάμεων. Είναι δεδομένο πως δεν έχει αντοχές για να παίξει σερί λεπτά στα κόκκινα, γι' αυτό και είπαμε πως ο αντίπαλος τον βοήθησε να κάνει ένα ομαλό ντεμπούτο με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Στο δεύτερο μέρος είδαμε έναν άλλο Θίοντορ. Πολύ πιο αποφασιστικός στην επίθεση, πήρε σουτ, κέρδισε φάουλ, έβαλε τις βολές, δυσκολεύθηκε βέβαια στην πίεση των Ροδιτών σε όλο το γήπεδο και έχασε έτσι μια μπάλα, συνολικά όμως ήταν φανερή από... χιλιόμετρα η κλάση του και μετά από μερικές εβδομάδες, όταν θα έχει βρει ρυθμό και τα πατήματά του, θα προσφέρει στοιχεία που η ΑΕΚ δεν είχε ποτέ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ακόμη και στην περσινή κακή Αρμάνι Μιλάνο είχε 11.6 πόντους με 49% στο δίποντο, 29% στο τρίποντο και 87% στις βολές, μαζί με δύο ριμπάουντ και 4.3 ασίστ ανά 26:15 συμμετοχής. Δεν είναι τυχαίοι αυτοί οι αριθμοί, δεν είναι τυχαίο ότι έβαλε 19 πόντους στη Μπαρτσελόνα, 20 στη Βαλένθια, 20 στον Ολυμπιακό, 22 στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, 16 στη Μπασκόνια, 15 στην Αναντολού Εφές, δεν είναι τυχαίο πως πριν από δύο χρόνια ενδιαφέρθηκε για εκείνον ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Ο Θίοντορ ήρθε στην ΑΕΚ με έναν αρκετά μεγάλο μηνιαίο μισθό, υποστηρίζει πως αισθάνεται πολύ όμορφα σε αυτό το νέο περιβάλλον, αποκαλεί "οικογένεια" τους κιτρινόμαυρους και έχει μπροστά του μια πολύ ενδιαφέρουσα τετράδα αγώνων για να πέσει στα βαθιά: Ντιζόν εντός, Περιστέρι εντός, Φουενλαμπράδα εκτός, ΠΑΟΚ εκτός έδρας από την Τετάρτη έως το μεθεπόμενο Σάββατο, θα βοηθήσουν τον κόουτς Μπάνκι να βάλει τον Θίοντορ για τα καλά στην εξίσωση και τον Αμερικανό να δικαιώσει εκείνους που έβαλαν το χέρι βαθιά στην τσέπη για να τον φέρουν στη θέση του ταλαντούχου, αλλά "άγουρου" Εξέιβιερ Ρατάν-Μέις που συνεχίζει στη G-League .

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ