ΑΕΚ

ΑΕΚ: Πιο σκληρή από ποτέ

ΑΕΚ: Πιο σκληρή από ποτέ
EUROKINISSI

Τα μάτια του κόσμου πόνεσαν στον δεύτερο αγώνα της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ. Αυτό που ενδιαφέρει ωστόσο την “Ένωση” ήταν ότι πήρε την πρόκριση και – το κυριότερο – πως έδειξε ότι μπορεί να νικήσει ακόμα και σε ματς που πέφτουν κορμιά.

Ηταν 13 Νοεμβρίου 2018 όταν η ΑΕΚ νίκησε δύσκολα με 65-59 την Λιετκαμπέλις. Αυτή ήταν και το τελευταίο παιχνίδι που η “Ένωση” σημείωσε λιγότερους από 70 πόντους σε ένα παιχνίδι σε οποιαδήποτε διοργάνωση. Μέχρι τουλάχιστον τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, το τέλος του οποίου βρήκε την “Ένωση” να ηττάται μεν με 62-63 , αλλά να πανηγυρίζει την πρόκριση στους 8 του Basketball Champions League χάρη στο +9 του πρώτου αγώνα.

Το ότι ο ΠΑΟΚ νίκησε ήταν κάτι που έχει σημασία κυρίως για λόγους περηφάνιας. Με την πρόκριση εξάλλου να έχει κριθεί περίπου 1.5 λεπτό πριν το τέλος του αγώνα, η αλήθεια είναι ότι όλοι είχαν το μυαλό τους περισσότερο στην πρόκριση, παρά στον νικητή του παιχνιδιού. Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση επειδή εμφανίστηκε καλύτερη σε αυτό το ζευγάρι αγώνων και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣΙΟΥΛΙΣ

Σε ένα παιχνίδι κόντρα σε μία σκληρή ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ που πήγε από νωρίς – με την ανοχή των διαιτητών – στην επαφή και το ξύλο, η ΑΕΚ χρειάστηκε να βγάλει έναν εαυτό που δεν είχε συνηθίσει τον κόσμο φέτος. Έναν εαυτό λιγότερο ντελικάτο και περισσότερο σκληρό. Το γεγονός αυτό μπορεί να εξηγήσει με τον καλύτερο τρόπο γιατί οι καλύτεροι παίκτες της “Ένωσης” στο παιχνίδι ήταν αυτοί που έχουν δείξει ότι δεν φοβούνται να... λερώσουν τα χέρια τους.

ΑΕΚ: Πιο σκληρή από ποτέ
EUROKINISSI

ΟΙ ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΑΝΤ-ΡΟΣ

Οι Γιαννοήλης Λαρεντζάκης και Χάουρντ Σαντ-Ρος ήταν αυτοί που πιθανότατα έδωσαν το περισσότερο... ξύλο από κάθε άλλον παίκτη που πάτησε στο παρκέ του ΟΑΚΑ. Οι δυο τους κλήθηκαν να περιορίσουν την δράση των Φιλ Γκος και Γουίλ Χάτσερ και τα πήραν εξαιρετικά, αφού οι δύο ηγέτες του ΠΑΟΚ είχαν μαζί 15 πόντους με 3/14 σουτ! Οι δύο περιφερειακοί της ΑΕΚ έκαναν δύσκολη την ζωή των Αμερικανών της ομάδας του κόουτς Παπαθεοδώρου, κρύβοντας το καλάθι με τα μακριά τους χέρια και την αμυντική τους προσήλωση.

ΑΕΚ: Πιο σκληρή από ποτέ

Οι 3 ασίστ του Σαντ-Ρος και οι 2 ασίστ του Λαρεντζάκη λένε μόνο τη μισή αλήθεια για την προσφορά τους στο κομμάτι της δημιουργίας, όταν την ίδια στιγμή υπήρξαν στιγμές που έβγαλαν ελεύθερα σουτ στους συμπαίκτες τους που δεν αξιοποιήθηκαν. Αμφότεροι χρησιμοποιήθηκαν συνεχώς σε καταστάσεις Πικ εν Ρολ από την κορυφή (με τον Λαρεντζάκη να παίζει και από τις 45 μοίρες) δημιουργώντας καταστάσεις για να αξιοποιήσουν τον Βινς Χάντερ (11 πόντοι), ενώ έψαξαν σωστά και τους Ντιλρόι Τζέιμς (8 πόντοι) και Ντούσαν Σάκοτα (6 πόντοι).

ΕΔΕΙΞΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ

Ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ ήταν ειδικών συνθηκών για την ΑΕΚ, με τις συνθήκες να γίνονται ακόμα χειρότερες επειδή οι Ματσιούλις και Θίοντορ ήταν “λαβωμένοι” και οι Ξανθόπουλος και Καββαδάς ήταν τραυματίες. Το παιχνίδι δεν ήθελε και πολύ να στραβώσει και η ΑΕΚ να κάνει μία διαφορετική συζήτηση αυτή τη στιγμή. Αν δεν είχε μπει εκείνο το τρίποντο του Ματσιούλις στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου ίσως η κουβέντα να ήταν διαφορετική. Με τα “αν” βέβαια δεν γίνεται δουλειά.

ΑΕΚ: Πιο σκληρή από ποτέ
EUROKINISSI

Η συνέχεια βέβαια από εδώ και πέρα θα είναι πιο δύσκολη. Επόμενος αντίπαλος στο Basketball Champions League είναι μία από τις πιο... εκνευριστικές ομάδες στην Ευρώπη, η Μπάπεργκ. Η ΑΕΚ οφείλει να εμφανιστεί καλύτερη κόντρα στους Γερμανούς αν θέλει να πάει στο Final Four. Το πείσμα πάντως για να τα καταφέρει το έχει και αυτό έγινε σαφές κόντρα στον ΠΑΟΚ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ