ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η αντίδραση, το γήπεδο και η επόμενη μέρα στο μπάσκετ

BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο λόγος που η ΑΕΚ δεν ψήφισε για πρωταθλητή και υποβιβασμούς, οι εξελίξεις με το κλειστό των Άνω Λιοσίων και οι επαφές του Μάκη Αγγελόπουλου με φόντο ένα καλύτερο αύριο για το ελληνικό μπάσκετ.

Το απόγευμα της Πέμπτης (21/5) δεν εξελίχθηκε όπως το ήθελαν στην ΑΕΚ. Εξελίχθηκε, όμως, όπως το περίμεναν. Οι ομάδες της Basket League ψήφισαν και ανέδειξαν πρωταθλητή της σεζόν 2019/20 τον Παναθηναϊκό , με τους κιτρινόμαυρους να απέχουν από τη διαδικασία καθώς δια στόματους του μεγαλομετόχου τους είχαν ζητήσει πριν από μερικές μέρες να ολοκληρωθεί η χρονιά στον αγωνιστικό χώρο ακόμη κι αν χρειαζόταν αυτός ο αγωνιστικός χώρος να στηθεί σε ανοιχτό. Αυτή ήταν η επιθυμία τους, αυτή ήταν η θέση τους, γι' αυτό δεν θέλησαν να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του πρωταθλητή και την παραμονή του Άρη και του ΠΑΟΚ.

Πλέον, ο Μάκης Αγγελόπουλος και οι συνεργάτες του κοιτάζουν την επόμενη μέρα ελπίζοντας ότι το μπάσκετ θα βρει τρόπους για να ανακάμψει από αυτή την πανδημία. Η μετακόμιση στο κλειστό των Άνω Λιοσίων θα ξεκινήσει σύντομα, μόλις ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία που κράτησε περισσότερο απ' όσο είχε αρχικά εκτιμηθεί και η ΑΕΚ θα μπει στο νέο της σπίτι ώστε να πατήσει ουσιαστικά το restart, να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλιο στην ιστορία της και να κοιτάξει πιο ψηλά. Αν όλα κυλήσουν ομαλά, οι κιτρινόμαυροι θα ανοίξουν την περίοδο 2020/21 στο ολυμπιακό γυμναστήριο των Λιοσίων, το οποίο χρειάζεται μικρές βελτιώσεις για να είναι έτοιμο προς χρήση.

Από εκεί και πέρα, ο Αγγελόπουλος είχε τις προηγούμενες ημέρες επαφές με την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να πείσει την πολιτική ηγεσία της χώρας να υποστηρίξει το μπάσκετ και τις ομάδες που έχουν τεράστια ανάγκη από τη στιγμή που φαίνεται πως για αρκετούς μήνες θα πρέπει να παίζουν χωρίς κόσμο στις εξέδρες. Το αφεντικό της ΑΕΚ ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία με φόντο το γενικότερο καλό του αθλήματος, αν και η αλήθεια είναι πως αυτή τη στιγμή τουλάχιστον δεν φαίνεται να υπάρχει κοινή θέληση από τις ομάδες της Basket League για να έρθουν καλύτερες μέρες καθώς η επιθυμία για κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων θα μείνει... επιθυμία.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ