FIBA WORLD CUP

Χωρίς Γκαλινάρι, αλλά με... Μπρουκς η Ιταλία

Χωρίς Γκαλινάρι, αλλά με... Μπρουκς η Ιταλία

Ο Ντανίλο Γκαλινάρι δεν συμπεριλαμβάνεται στους 15 Ιταλούς που θα πάρουν μέρος στην προετοιμασία για τη δεύτερη προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τρέχει για το ιταλικό διαβατήριο ο Τζεφ Μπρουκς.

Χωρίς τον Ντανίλο Γκαλινάρι θα αντιμετωπίσει η Ιταλία την Πολωνία (14/9) και την Ουγγαρία (17/9) στους πρώτους αγώνες της δεύτερης προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019. Ο φόργουορντ των Λος Άντζελες Κλίπερς ανακοίνωσε μέσω της Gazzeta dello Sport ότι δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την εθνική ομάδα στα ματς του Σεπτεμβρίου.

" Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να παίξω στην εθνική ομάδα για τα επόμενα προκριματικά παιχνίδια. Θέλω πολύ να εκπροσωπίσω την πατρίδα μου και ήμουν πολύ ενθουσιασμένος που έπαιξα αυτό το καλοκαίρι. Ωστόσο, έπειτα από τη συμβουλή των Κλίπερς, το ιατρικό επιτελείο και τον ατζέντη μου, καταλήξαμε ότι το καλύτερο για μένα είναι να παραμείνω στις ΗΠΑ και να προετοιμαστώ για τη νέα σεζόν στο ΝΒΑ", αναφέρει ο "Γκάλο" στη σχετική δήλωση που έκανε.

" Είμαι ενθουσιασμένος που έχω ηγετικό ρόλο σε αυτή την ομάδα και θα έχω δυναμικό ξεκίνημα στην προετοιμασία. Εύχομαι στην ιταλική ομάδα καλή τύχη και εύχομαι να βρεθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του χρόνου με στόχο να κερδίσουμε αγώνες στο υψηλότερο επίπεδο", πρόσθεσε ο Γκαλινάρι.

Η λίστα του Σακέτι

Όσον αφορά αυτούς που θα βρίσκονται στην προετοιμασία της Ιταλίας, ο Μάο Σακέτι κάλεσε τους Αβούντου Άμπας (Μπρέσια), Πιέτρο Αραντόρι (Βίρτους), Πολ Μπιλίγκα (Βενέτσια), Κρίστιαν Μπερνς (Μιλάνο), Αντρέα Τσιντσαρίνι (Μιλάνο), Λουίτζι Ντατόμε (Φενέρμπαχτσε), Αμεντέο Ντέλα Βάλε (Μιλάνο), Αριέλ Φιλόι (Αβελίνο), Ντιέγκο Φλακαντόρι (Τρεντίνο), Νικολό Μέλι (Φενέρμπαχτσε), Μπράιαν Σακέτι (Μπρέσια), Αμεντέο Τεσιτόρι (Τρεβίζο), Στέφανο Τόνουτ (Βενέτσια), Λούκα Βιτάλι (Μπρέσια) και Μικέλε Βιτάλι (Ανδόρα).

Επίσης, διαθέσιμοι είναι και οι Νίκολα Ακέλε (Ροσέτο), Λεονάρντο Κάντι (Ρέτζιο Εμίλια), Σιμόνε Φοντέκιο (Μιλάνο), Ραφαέλ Γκασπάρντο (Ρέτζιο Εμίλια), Αντρέα Μετσανότε (Τρεντίνο), Ακίλε Πολονάρα (Σάσαρι), Τζιαμπάολο Ρίτσι (Κρεμόνα) και Τζεφ Μπρουκς (Μιλάνο). Ο τελευταίος παντρεύτηκε Ιταλίδα ωστόσο ακόμα δεν έχει αποκτήσει το διαβατήριο για να μπορέσει να αγωνιστεί στην εθνική ομάδα.

Ο Αμερικανός περιμένει να το έχει στην κατοχή του πριν από το τέλος της διορίας (3 Σεπτεμβρίου), προκειμένου να συμπεριληφθεί κι αυτός στα πλάνα του Σακέτι για τα παιχνίδια του Σεπτεμβρίου. Εφόσον προλάβει τα χρονικά όρια, ο Μπρουκς θα πάρει λογικά τη θέση του Μπερνς.

Photo credits: AP Photo/Mark J. Terrill

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ