FIBA WORLD CUP

Ρομπ Λο στο Sport24.gr: "Powerhouse η Ελλάδα, θα είμαστε έτοιμοι"

Ρομπ Λο στο Sport24.gr: "Powerhouse η Ελλάδα, θα είμαστε έτοιμοι"

Ο Ρομπ Λο ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από τον ΚΑΟΔ, οπότε γνωρίζει τι σημαίνει "ελληνικό μπάσκετ" και εξηγεί μέσω του Sport24.gr πως αισθάνεται στον ρόλο του... αντικαταστάτη του Στίβεν Άνταμς.

Νεοζηλανδός, γεννημένος στο Λέστερ της Αγγλίας, μεγαλωμένος (μπασκετικά) στις ΗΠΑ, ο Ρομπ Λο είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση παίκτη. Εμφανισιακά μοιάζει με τον Λάουρι Μάρκανεν και όταν τον βλέπεις να σουτάρει τρίποντα, νομίζεις ότι βλέπεις τον Φινλανδό των Σικάγο Μπουλς. Ο 28χρονος, ύψους 2μ.11, σέντερ των Tall Blacks μίλησε στο Sport24.gr για το επερχόμενο do-or-die παιχνίδι με την Ελλάδα (ο νικητής προκρίνεται στη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου) και θυμήθηκε και το πέρασμά του από τα μέρη μας όταν το 2014 φόρεσε τη φανέλα του ΚΑΟΔ για να ξεκινήσει από τη Δράμα την επαγγελματική του καριέρα.

ΝΑΝΤΖΙΝΓΚ, ΚΙΝΑ: Χάρης Σταύρου

Ο Λο έπαιξε στο Πανεπιστήμιο Saint Louis, ωστόσο δεν έγινε draft το 2014 και ο δρόμος τον έφερε στην χώρα μας. Συνέχισε στη Λίμπουργκ Γιουνάιτεντ (Βέλγιο), πήγε στους Νιου Ζίλαντ Μπρέικερς, τους Κέιρνς Τέιπανς, τους Ουέλινγκτον Σέιντς και προέρχεται από ένα πρωτάθλημα και τον τίτλο του πιο φαντασμαγορικού ψηλού στην χώρα του για το 2019. Καταλαβαίνει, λοιπόν, κάποιος ότι δεν είναι ένας τυχαίος παίκτης, αλλά ένας καλός ψηλός, ένα ποιοτικό stretch-five που θα δυσκολέψει τον Γιάννη Μπουρούση και τον Γιώργο Παπαγιάννη.

Απέναντι στη Βραζιλία ο Λο είχε 11 πόντους από 1/3 δίποντα, 2/7 τρίποντα και 3/4 βολές, μαζί με 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ, ένα κλέψιμο και ένα μπλοκ σε 28 λεπτά. Απέναντι στο Μαυροβούνιο του Νίκολα Βούτσεβιτς είχε 10 πόντους από 1/2 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ και μία ασίστ σε 27 λεπτά. Παίζει πολύ, απειλεί συνεχώς, χρειάζεται αρκετή προσοχή.

" Πήραμε ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στο Μαυροβούνιο και μείναμε ζωντανοί στο παιχνίδι της πρόκρισης. Ήμασταν καλοί στο κομμάτι της εκτέλεσης, κάτι που δεν είχε συμβεί στον αγώνα με τη Βραζιλία και τώρα βλέπουμε συνεχώς video για την Ελλάδα. Είναι το ματς που χρειαζόμαστε περισσότερο, πρέπει να κερδίσουμε για να μείνουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτός πρέπει να είναι αυτή τη στιγμή ο στόχος μας, να φτάσουμε αρχικά στην φάση των 16" μας είπε ο Λο.

" Η Ελλάδα είναι powerhouse, είναι μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά σε όλο τον κόσμο. Εχει τρομερή ιστορία, έχει κάνει τεράστιες νίκες, αλλά να είστε σίγουροι ότι το προπονητικό μας επιτελείο θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει ώστε την Πέμπτη να είμαστε απόλυτα έτοιμοι για να την αντιμετωπίσουμε" υποστήριξε ο 28χρονος σέντερ και συνέχισε: " Πρέπει να φρενάρουμε τον Γιάννη. Νομίζω η λέξη φρένο είναι η σωστή για την δική του περίπτωση. Είναι ο MVP του ΝΒΑ, είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο, θα μας δυσκολέψει. Πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε σαν ομάδα, όχι σαν μονάδες".

Ο στόχος για τη συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων που ταξίδεψαν στην Κίνα, ήταν να τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις των ομίλων τους και να προκριθούν στη φάση των 16. Ο Ρομπ Λο μας εξήγησε πως: " Στόχος μας είναι να κερδίζουμε, πολλοί ονειρεύονται να κατακτήσουν το τρόπαιο. Εμείς θέλουμε να κερδίζουμε και να κάνουμε κάθε φορά ένα βήμα προς τα εμπρός".

Δεν γινόταν να μην τον ρωτήσουμε αν αισθάνεται πως η απουσία του Στίβεν Άνταμς είναι για εκείνον μια καλή ευκαιρία ώστε να φανεί στο υψηλότερο επίπεδο του παγκόσμιου μπάσκετ: " Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα, ο Στίβεν δεν ήθελε να έρθει και έτσι επιλέχθηκαν οι επόμενοι από αυτόν. Έχουμε έρθει κοντά, είμαστε ένα καλό group σε αυτό το ταξίδι στην Κίνα".

Ο Λο θυμάται ακόμη την Δράμα και την εμπειρία του από την Ελλάδα, την πρώτη εμπειρία του από το επαγγελματικό μπάσκετ: " Ήταν πραγματικά μια πολύ ωραία περίοδος. Μόλις είχα βγει από το Πανεπιστήμιο και αποδείχθηκε μια σημαντική εμπειρία για εμένα. Οι Ευρωπαίοι και ειδικά οι Έλληνες παίζουν μπάσκετ και καλό μπάσκετ, οπότε αυτό με βοήθησε να μάθω πως είναι η ζωή ως επαγγελματίας. Για να δούμε, ίσως επιστρέψω, ποτέ δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή".

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ