FIBA WORLD CUP

Παρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο ο Μπελινέλι

San Antonio Spurs' Marco Belinelli (18) runs upcourt after scoring a three-point basket as the team's bench and fans celebrate during the first half of an NBA basketball game against the Minnesota Timberwolves, Friday, Dec. 21, 2018, in San Antonio. (AP Photo/Darren Abate)
AP Photo/Darren Abate AP PHOTO/DARREN ABATE

Ο Μάρκο Μπελινέλι δήλωσε ότι θα ενισχύσει την Εθνική Ιταλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Έπειτα από ένα χρόνο απουσίας ο Μάρκο Μπελινέλι επιστρέφει στην εθνική ομάδα της πατρίδας του. Ο 33χρονος σούτινγκ γκαρντ αποκάλυψε στο Tuttosport ότι η πρόθεσή του είναι να επιστρέψει αυτό το καλοκαίρι στην Εθνική Ιταλίας και να την ενισχύσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο , που θα φιλοξενήσει από τις 31 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου η Κίνα.

" Μίλησα με τον Τζάνι Πετρούτσι (πρόεδρο της ιταλικής ομοσπονδίας) μετά την πρόκρισή μας και με τον κόουτς Σακέτι μερικές ημέρες νωρίτερα. Μιλάω πολύ συχνά με τους συμπαίκτες μου. Είμαστε όλοι χαρούμενοι. Ο πήχης έχει τεθεί ψηλά και το όνειρό μας είναι να πετύχουμε κάτι σημαντικό με την φανέλα της Εθνικής Ιταλίας. Επιβεβαιώνω ότι θα βρίσκομαι στην Κίνα", είπε ο Μπελινέλι.

Ο σούτινγκ γκαρντ των Σπερς είχε 10,5 πόντους, 2,5 ριμπάουντ και 1,7 ασίστ σε 23 λεπτά κατά μέσο όρο, έχοντας ρόλο αναπληρωματικού στο Σαν Αντόνιο, στην 12η χρονιά του στο ΝΒΑ. Άξιο αναφοράς είναι ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας θα είναι το πρώτο έπειτα από αυτό του 2006, στο οποίο θα συμμετάσχει η Ιταλία. Ο Μπελινέλι ήταν παρών και στην Ιαπωνία.

Στο φετινό τουρνουά η Ιταλία έχει κληρωθεί στον 4ο όμιλο, όπου θα αντιμετωπίσει την Αγκόλα, τις Φιλιππίνες και την Σερβία.

Photo credits: AP Photo/Darren Abate

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ