FIBA WORLD CUP

Παγκόσμιο Κύπελλο: Για διαιτητική... ληστεία μίλησε ο Μίτροβιτς

Παγκόσμιο Κύπελλο: Για διαιτητική... ληστεία μίλησε ο Μίτροβιτς

Ο προπονητής του Μαυροβουνίου, Ζβέζνταν Μίτροβιτς που αποβλήθηκε στο ημίχρονο του αγώνα με τη Νέα Ζηλανδία ήταν έξω φρενών με τη διαιτητική τριάδα.

Περισσότερο η εχθρική αντιμετώπιση από τη διαιτητική τριάδα και λιγότερο η ήττα από τη Νέα Ζηλανδία (83-93) που άφησε εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου την ομάδα του ήταν αυτή που ενόχλησε τον ομοσπονδιακό τεχνικό του Μαυροβουνίου, Ζβέζνταν Μίτροβιτς.

Ο 49χρονος προπονητής, κατά τη συνέντευξη Τύπου έβαλλε κατά των ρέφερι του αγώνα για τις τέσσερις τεχνικές που δέχτηκε η ομάδα του και τη δική του αποβολή στο ημίχρονο.

Χωρίς μεν να μειώσει τη νίκη της αντίπαλης ομάδας, απέφυγε να μιλήσει για μπάσκετ αφού ήταν φανερά εκνευρισμένος με τις αποφάσεις των διαιτητών: "Συγχαρητήρια στη Νέα Ζηλανδία, όμως είναι δύσκολο να σχολιάσω το μπάσκετ απόψε. Πολύ δύσκολο! Είδα το δεύτερο ημίχρονο από την τηλεόραση κι ήταν καταστροφή. Ήλπιζα κάποιος να ελέγξει την κατάσταση στο παρκέ, μπορούμε να αντέξουμε με τις συνέπειες, χάσαμε το ματς, αλλά παλέψαμε. Ελπίζω κάποιος να τιμωρήσει τον διαιτητή απόψε".

Αυτή ήταν η αρχική του τοποθέτηση για να ακολουθήσει ερώτηση σχετικά με τα συναισθήματα των παικτών του στα αποδυτήρια: "Οι παίκτες μου ένιωσαν σαν να είχε γίνει ληστεία! Σαν να τους. έκλεψαν. Δεν ένιωσαν πως ηττήθηκαν, αλλά ότι κάποιος τους το έκλεψε αυτό. Είμαστε μικρή χώρα, το καταλαβαίνουμε. Είμαστε πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά πρέπει κάποιος να μας σεβαστεί λίγο. Δεν είμαστε το φαβορί, είμαστε πίσω από τις άλλες ομάδες , αλλά 4-5 τεχνικές! Είναι πραγματικά τρελό! Στα αποδυτήρια οι παίκτες μου ήταν όλοι πολύ στενοχωρημένοι!".

Σε ερώτηση για φάσεις που θεωρεί ότι αδικήθηκε η ομάδα του, απάντησε: "Μπορώ να σας δείξω δεκάδες φάσεις στην τηλεόραση αν θέλετε να έρθετε μαζί μου στο ξενοδοχείο μετά".

Τέλος, σχολιάζοντας το αγωνιστικό κομμάτι: "Ήταν εξαιρετικό παιχνίδι, αλλά κάποιοι με τις αποφάσεις που πήραν το κατέστρεψαν! Τους βλέπαμε να πηγαίνουν πέρα δώθε, δεν μπορούσαν να πάρουν αποφάσεις. Αυτή είναι η γνώμη μου. Πάντα δίνω το χέρι μου στην καλύτερη ομάδα. Η Νέα Ζηλανδία έπαιξε εξαιρετικά. Αυτοί οι παίκτες δουλεύουν πολύ σκληρά για να έρθουν να δώσουν αυτά τα παιχνίδια. Αλλά είναι πιο σημαντικοί οι 10 παίκτες που είναι στο παρκέ. Όχι εμείς, όχι οι διαιτητές, κανείς. Απόψε ήταν διαφορετικά τα κριτήρια. Κάποιοι ήταν σημαντικοί στο παρκέ και άλλοι περίμεναν για μια απόφαση".

Photo Credits: FIBA

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ