FIBA WORLD CUP

Παγκόσμιο Κύπελλο: Έκοψε τους Μαλεντόν, Οκόμπο ο Κολέ, στην 12άδα ο Τουπάν

France's Nando de Colo (12) celebrates with teammate Nicolas Batum after a basketball game against Serbia at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Wednesday, Aug. 10, 2016. (AP Photo/Charlie Neibergall)
France's Nando de Colo (12) celebrates with teammate Nicolas Batum after a basketball game against Serbia at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Wednesday, Aug. 10, 2016. (AP Photo/Charlie Neibergall) AP PHOTO/CHARLIE NEIBERGALL

Ο Βενσάν Κολέ κατέληξε στους 12 που θα πάρει μαζί του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, κόβοντας τελευταίους τους Ελι Οκόμπο και Τεό Μαλεντόν.

Οι νεαροί Τεό Μαλεντόν και Ελί Οκόμπο ήταν οι τελευταίοι που "κόπηκαν" από την προετοιμασία της Γαλλίας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας (31/8-15/9). Ο Βενσάν Κολέ ανακοίνωσε την απόφασή του σήμερα (27/8), καταλήγοντας παράλληλα και στην τελική 12άδα που θα έχουν οι "τρικολόρ" στην Κίνα. Παρών σε αυτή θα είναι και ο πρώην "ερυθρόλευκος" Αξέλ Τουπάν.

Η τελική 12άδα της Γαλλίας αποτελείται από τους Φρανκ Ντιλικινά (Νικς), Αμάθ Εμπαγιέ (Καρσίγιακα), Νικολά Μπατούμ (Χόρνετς), Εβάν Φουρνιέ (Μάτζικ), Νάντο Ντε Κολό (Φενέρμπαχτσε), Βενσάν Πουαριέ (Σέλτικς), Άντριου Αλμπισί (Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης), Λουί Λαμπεϊρί (Βαλένθια), Ματιάς Λεσόρ (Μπάγερν), Ρούντι Γκομπέρ (Τζαζ), Αξέλ Τουπάν (Μάλαγα), Πολ Λακόμπ (free agent).

" Ο Τεό ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό στον ώμο και δεν μπορούσε να διεκδικήσει επί ίσοις όροις τη θέση του. Ο Ελι αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον, αλλά δεν με έπεισε για να τον πάρω ως τρίτο πόιντ γκαρντ. Ο Νάντο Ντε Κολό θα φέρει εμπειρία και θα υποστηρίξει τον Φρανκ (Ντιλικίνα) και τον Άντριου (Αλμπισί) σε αυτή τη θέση", τόνισε μεταξύ άλλων ο Κολέ.

Η Γαλλία ολοκλήρωσε την προετοιμασία της με απολογισμό έξι νίκες και δύο ήττες στα φιλικά παιχνίδια μετά το σημερινό 56-61 από την Σερβία . Στο Παγκόσμιο Κύπελλο βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με τις Γερμανία, Ιορδανία και Δομινικανή Δημοκρατία.

Photo credits: AP Photo/Charlie Neibergall

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ