FIBA WORLD CUP

Οι 32 ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: FIBA.COM)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: FIBA.COM) EUROKINISSI SPORTS

Τρεις εβδομάδες πριν μάθει τους αντιπάλους της στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, η Ελλάδα ξέρει πλέον όλες τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στην τελική φάση της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στην Κίνα.

Τα προκριματικά σε κάθε γωνιά του πλανήτη ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης (26/2) και πλέον γνωρίζουμε και τις 32 ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2019 που θα διεξαχθεί σε οκτώ πόλεις της Κίνας (Πεκίνο, Ναντζίνγκ, Ντονγκγκουάν, Φοσάν, Γκουανγκζού, Σενζέν, Γουχάν, Σανγκάη).

Η Ελλάδα ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που προκρίθηκε στην τελική φάση, η οποία θα διεξαχθεί σε τρεις φάσεις. Οι 32 ομάδες θα χωριστούν σε οκτώ ομίλους των τεσσάρων, με τις δύο πρώτες να προκρίνονται στη δεύτερη φάση όπου θα υπάρξουν εκ νέου δύο όμιλοι των τεσσάρων. Και πάλι οι δύο πρώτοι θα συνεχίσουν στα προημιτελικά, ενώ θα υπάρχουν αγώνες κατάταξης από την πέμπτη έως και την 32η θέση, κάτι που δεν είχαμε δει το 2014 στην Ισπανία.

ΑΦΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΩΚΕΑΝΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ
Τσεχία
Γαλλία
Γερμανία Αυστραλία Βραζιλία
Τυνησία Ελλάδα Κίνα (οικοδέσποινα) Καναδάς
Ανγκόλα Ιταλία Ιράν ΗΠΑ
Ακτή Ελεφαντοστού Λιθουανία Ιαπωνία Βενεζουέλα
Νιγηρία Πολωνία Ιορδανία Πουέρτο Ρίκο
Σενεγάλη Ρωσία Νέα Ζηλανδία Δομινικανή Δημοκρατία
Σερβία Φιλιππίνες Αργεντινή
Ισπανία Νότια Κορέα
Τουρκία
Μαυροβούνιο

Η κλήρωση για τη στελέχωση των ομίλων θα γίνει στις 16 Μαρτίου στο Shenzen Cultural Center της Σενζέν, ενώ η διοργάνωση των 92 αγώνων θα διεξαχθεί σε διάστημα 16 ημερών. Θα ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 15 Σεπτεμβρίου, με την ευχή όλων μας εκείνη την Κυριακή η Εθνική Ελλάδας να βρίσκεται στον τελικό.

Το μόνο που μένει, πλέον, να μάθουμε είναι τα group δυναμικότητας ώστε να προκύψουν οι πιθανοί αντίπαλοι της ομάδας του Θανάση Σκουρτόπουλου.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ