FIBA WORLD CUP

Οι 16 της Σερβίας για τα ματς με Ελλάδα και Εσθονία

Serbia's coach Aleksandar Djordjevic gestures to his players during their Eurobasket European Basketball Championship quarterfinal match against Italy in Istanbul, Wednesday, Sept. 13. 2017. (AP Photo/Lefteris Pitarakis)
Serbia's coach Aleksandar Djordjevic gestures to his players during their Eurobasket European Basketball Championship quarterfinal match against Italy in Istanbul, Wednesday, Sept. 13. 2017. (AP Photo/Lefteris Pitarakis) AP PHOTO/LEFTERIS PITARAKIS

Η Ομοσπονδία της Σερβίας ανακοίνωσε τους 16 παίκτες που θα πάρουν μέρος στην προετοιμασία για το πρώτο "παράθυρο" της δεύτερης προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι 24 παίκτες που είχε ο Αλεξάνταρ Τζόρτζεβιτς στην αρχική προεπιλογή έγιναν 22, εν συνεχεία 20 και πλέον είναι 16. Όσοι θα συμμετάσχουν δηλαδή στην προετοιμασία της Εθνικής Σερβίας για τα παιχνίδια του πρώτου "παραθύρου" της δεύτερης προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019 με την Ελλάδα (13/9) και την Εσθονία (16/9). Στην τελική του λίστα δεν υπάρχουν νέες δυσάρεστες (για τον ίδιο) εκπλήξεις.

Η προετοιμασία των Σέρβων θα αρχίσει στις 2 Σεπτεμβρίου στο Βελιγράδι και οι 16 παίκτες που κλήθηκαν από τον Τζόρτζεβιτς είναι οι εξής: Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (Σακραμέντο Κινγκς), Νέμανια Μπιέλιτσα (Σακραμέντο Κινγκς), Νέμανια Νέντοβιτς (Αρμάνι Μιλάνο), Ντράγκαν Μιλοσάβλιεβιτς (Ουνικάχα Μάλαγα), Νίκολα Κάλινιτς (Φενέρμπαχτσε), Στέφαν Γιόβιτς (Μπάγερν Μονάχου), Βλάντιμιρ Λούτσιτς (Μπάγερν Μονάχου), Στέφαν Γέλοβατς (Μπάμπεργκ), Μάρκο Σιμόνοβιτς (Ζενίτ), Μίροσλαβ Ραντούλιτσα (Ντανγκσού Ντράγκονς), Νίκολα Μιλουτίνοβ (Ολυμπιακός), Βασίλιε Μίτσιτς (Αναντόλου Έφες), Αλέκσα Αβράμοβιτς (Βαρέζε), Ντέγιαν Τοντόροβιτς (Μούρθια), Ούρος Λούκοβιτς (Μόρναρ), Ίλια Τζόκοβιτς (Μπόρατς).

Όπως αναμενόταν, δεν θα δώσουν το "παρών" οι τρεις από τους πέντε NBAers (Νίκολα Γιόκιτς, Μίλος Τεόντοσιτς και Μπόμπαν Μαριάνοβιτς) και οι Όγκνιεν Κούζμιτς , Στέφαν Μπίρτσεβιτς, που επικαλέστηκαν τραυματισμούς . Από εκεί και πέρα, ο Τζόρτζεβιτς έκοψε τους Στέφαν Πένο (Άλμπα Βερολίνου), Νίκολα Γιοβάνοβιτς (Ερυθρός Αστέρας), Όγκνιεν Ντόμπριτς (Ερυθρός Αστέρας) και Αλέξα Ραντάνοβ (Ερυθρός Αστέρας), προσθέτοντας την τελευταία στιγμή δύο ονόματα που δεν υπήρχαν στην αρχική προεπιλογή: τον Ούρος Λούκοβιτς της Μόρναρ και τον Ίλια Τζόκοβιτς της Μπόρατς.

Η Σερβία βρίσκεται στον 12ο όμιλο της δεύτερης προκριματικής φάσης και θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της έχοντας ρεκόρ 4-2, πίσω από τις αήττητες Ελλάδα (6-0) και Γερμανία (6-0). Αυτές οι τρεις είναι και οι ομάδες που αποτελούν τα μεγάλα φαβορί για τα ισάριθμα εισιτήρια που οδηγούν στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019. Τον όμιλο συμπληρώνουν το Ισραήλ (3-3), η Γεωργία (2-4) και η Εσθονία (2-4).

Photo credits: Eurokinissi

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ