FIBA WORLD CUP

Δομινικανή Δημοκρατία - Σλοβενία 61-71

Δομινικανή Δημοκρατία - Σλοβενία 61-71

Στις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου βρίσκεται η Σλοβενία που κέρδισε με 71-61 την Δομινικανή Δημοκρατία και προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Οι Σλοβένοι θα αντιμετωπίσουν την Τρίτη (9/9) τις ΗΠΑ.

Η Σλοβενία χρειάστηκε ένα ξέσπασμα 19-0 στα τέλη του πρώτου ημιχρόνου για να πάρει τα ηνία στο σκορ και να μην τα αφήσει ξανά. Η ομάδα του Γιούρι Ζντόβτς ξεπέρασε με 71-61 το εμπόδιο της Δομινικανής Δημοκρατίας και πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο που την φέρνει στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Πλέον την Τρίτη (9/9) οι Ευρωπαίοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ένα από τα φαβορί τις διοργάνωσης, καθώς στα προημιτελικά τους περιμένουν οι ΗΠΑ.

Στην αντίπερα όχθη οι Δομινικανοί σε ακόμα ένα παιχνίδι έδειξαν μεγάλη μαχητικότητα και μπορεί να μην πήραν το ροζ φύλλο, όμως οι παίκτες του Ορλάντο Αντίγκουα κέρδισαν το χειροκρότημα. Ο αγώνας είχε και ελληνική εκπροσώπηση, καθώς πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Χρήστος Χριστοδούλου.

Πρωταγωνιστής

Τα αδέλφια Ντράγκιτς ήταν για ακόμα μία φορά από τους κορυφαίους της Σλοβενίας. Οι δύο τους ήταν οι μοναδικοί παίκτες του Ζντοβιτς που ολοκλήρωσαν το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων, καθώς είχαν 12 (Γκόραν) και 18 (Ζόραν).

Ο αριθμός του αγώνα

Το 19-0 σερί που έτρεξε η Σλοβενία στα τέλη της δεύτερης περιόδου και στις αρχές της τρίτης μπορεί να μην έδωσαν μία εύκολη νίκη στην ομάδα του Ζντοβτς την έβαλαν όμως σε θέση οδηγού κι από εκεί δεν έφυγε ποτέ.

Ο αγώνας

Με μεγάλο πάθος και ενθουσιασμό ξεκίνησε το παιχνίδι η Δομινικανή Δημοκρατία που ήθελε να πολεμήσει για να δώσει μεγαλύτερη διάρκεια στο όνειρο. Οι παίκτες του Αντίγκουα καταθέτοντας μεγάλη ενέργεια στην άμυνα έβαλαν δύσκολα στους αντιπάλους τους, ενώ επιθετικά προσπάθησαν να στηριχθούν στα αθλητικά τους προσόντα. Οι Σλοβένοι δεν ξαφνιάστηκαν κι έδειξαν καλά διαβασμένοι με αποτέλεσμα να αντιδράσουν σωστά και να μην βρεθούν προ εκπλήξεων. Οι δύο ομάδες έδειξαν να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στην άμυνά τους με αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να κινηθεί σε χαμηλά επιθετικά επίπεδα (15-15).

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε ιδιαίτερα, όμως το μεγάλο πρόβλημα για την ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς ήταν τα εύκολα λάθη. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έκαναν εύκολα το λάθος (10 έναντι 5) και έδιναν την ευκαιρία στους Δομινικανούς να τρέξουν στον αιφνιδιασμό και να ξεφύγουν ακόμα και με 26-19 (στο 14'). Το στοιχείο που συντηρούσε τους Σλοβένους μέσα στον αγώνα ήταν η υπεροχή τους στα ριμπάουντ καταφέρνοντας πολλές φορές να ανανεώσουν επιθέσεις που έμοιαζαν χαμένες. Το μεγάλο πλήγμα για τους Δομινικανούς, ωστόσο ήταν ότι ο Φρανσίσκο Γκαρσία από το πρώτο δεκάλεπτο είχε καθηλωθεί με δύο φάουλ παίζοντας μέχρι εκείνο το σημείο μόλις 1,5 λεπτό. Με τον Μίχα Ζούπαν σε ρόλο πρωταγωνιστικό οι Ευρωπαίοι έκαναν ένα ξέσπασμα προς το τέλος του ημιχρόνου και με ένα σερί 15-0 έκλεισαν το εικοσάλεπτο προηγούμενοι με 38-28.

Δομινικανή Δημοκρατία - Σλοβενία 61-71

Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο με τους παίκτες του Ζντοβτς να συνεχίζουν να διευρύνουν το σερί τους εκμεταλλευόμενοι τα συνεχόμενα λάθη των αντιπάλων τους και πετυχαίνοντας εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό (28-42, σερί 19-0). Ο Ορλάντο Αντίγκουα επέστρεψε άρον άρον στο παρκέ τον Φρανσίσκο Γκαρσία, ο οποίος ξανάδωσε αυτοπεποίθηση στους συμπαίκτες του και σε συνδυασμό με την ισορροπία που επανήλθε στα ριμπάουντ η διαφορά έφτασε και πάλι σε επίπεδα που έδιναν ελπίδες νίκες και στις δύο ομάδες. Με τον Φεντέιν και τον Μαρτίνεζ να ηγούνται σε περιφέρεια και ρακέτα αντίστοιχα η Δομινικανή Δημοκρατία ροκάνισε τη διαφορά και έφτασε εκ νέου σε απόσταση αναπνοής (52-54 στο 32'). Οι Σλοβένοι μπορεί να είδαν τους αντιπάλους τους να πλησιάζουν, όμως δεν έχασαν την ψυχραιμία τους και μέχρι το τέλος διαχειρίστηκαν σωστά το παιχνίδι φτάνοντας τελικά στη νίκη με 71-61 που τους έδωσε το εισιτήριο για τις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 28-38, 48-54, 61-71.

Δομινικανή Δημοκρατία (Αντίγκουα): Σόσα 6, Φορτούνα, Κορονάντο 3, Λιζ, Γκαρσία 7 (1), Φελντέιν 18, Βάργκας 3, Σάντσεζ, Μπάεζ 9, Ραμόν 3 (1), Μαρτίνες 12.

Σλοβενία (Ζντοβτς): Μπάλασιτς 7 (1), Σλόκαρ 9 (1), Πρέπελιτς 5 (1), Μούριτς, Μπλάζιτς 2, Ζούπαν 3 (1), Ντράγκιτς Γκ. 12, Ντράγκιτς Ζ. 18 (2), Λόρμπεκ 8, Κλόμπουτσαρ 5, Όμιτς 2.

Δομινικανή Δημοκρατία - Σλοβενία 61-71
Δομινικανή Δημοκρατία - Σλοβενία 61-71
TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ