FIBA WORLD CUP

Μανωλόπουλος: "Η ενέργεια στην άμυνα έδωσε τον επιθετικό ρυθμό"

ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ / ΚΙΝΑ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2019 / ΕΛΛΑΔΑ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: FOR EDITORIAL USE ONLY / FIBA.COM)
ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ / ΚΙΝΑ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2019 / ΕΛΛΑΔΑ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: FOR EDITORIAL USE ONLY / FIBA.COM) EUROKINISSI

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος εξήγησε στο Sport24.gr πώς η Εθνική Ανδρών κατάφερε να δώσει ρόλο κομπάρσου στο Μαυροβούνιο, στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το +25 (85-60) κόντρα στο Μαυροβούνιο, αλλά πολύ περισσότερο η εικόνα της Εθνικής Ανδρών στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου έδειξαν γιατί η Ελλάδα θεωρείται μεταξύ των φαβορί για ένα μετάλλιο στην Κίνα, το φετινό καλοκαίρι. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν χρειάστηκε να παίξει περισσότερα από 16'00'' στο παιχνίδι, ο Κώστας Σλούκας πήρε χρόνο συμμετοχής (13'47'') μετά τον τραυματισμό του στο "Ακρόπολις" και η εν γένει παρουσία των διεθνών ήταν πειστική.

Ο προπονητής του Ηφαίστου Λήμνου, Σωτήρης Μανωλόπουλος, εξήγησε στο Sport24.gr πώς κατάφερε η Ελλάδα να χτίσει το διψήφιο προβάδισμα από νωρίς. Όπως επίσης ποιο είναι το μείζον για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στη διοργάνωση.

BASKET LEAGUE / ΚΥΜΗ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΝΤΡΙΧΑΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΚΥΜΗ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΝΤΡΙΧΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Καταρχάς πρέπει να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και τους προπονητές.

Δεν ήταν καθόλου εύκολο παιχνίδι, εμείς το κάναμε να φαίνεται έτσι. Η πρεμιέρα είναι δύσκολη και ευνοεί το αουτσάιντερ. Ήμασταν το φαβορί, έπρεπε να κερδίσουμε, οπότε η νίκη αυτόματα αποκτά πιο σημαντικό χαρακτήρα.

Η άμυνα και η επίθεση είναι δύο στοιχεία που συνδέονται μεταξύ τους. Είναι αλληλένδετα κομμάτια του παιχνιδιού. Το πώς παίξαμε στο πίσω μέρος του γηπέδου, καθόρισε την εικόνα μας στο μπροστινό. Η άμυνα μάς έδωσε τη δυνατότητα να τρέξουμε, τον καλό ρυθμό στην επίθεση. Δεν αφήσαμε στον αντίπαλο τη δυνατότητα να σκεφτεί και να ελπίσει ότι μπορεί να κερδίσεις. Παίξαμε καλά στην άμυνα σε όλο το σαραντάλεπτο, αυτό είναι σημαντικό και ζητούμενο.

Αν αυτή η ομάδα βγάλει ενέργεια στην άμυνα, κλέψει μπάλες ή αναγκάσει τον αντίπαλο να σουτάρει υπό κακές προϋποθέσεις, έχει αυτόματα τη δυνατότητα να τρέξει το γήπεδο. Από εκεί βρίσκουμε ρυθμό. Αν γίνει αυτό, όλα τα άλλα στην επίθεση γίνονται πιο εύκολα. Αν όμως είμαστε παθητικοί στην άμυνα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα οδηγηθούμε σε πιο αργό τέμπο. Δεν θα έχουμε ταχύτητα στην επίθεση.

Προσωπικά είδα ένα πολύ καλό αμυντικό πλάνο, αναφορικά με τις προσαρμογές πάνω στα δυνατά σημεία της αντίπαλης ομάδας. Στην επίθεση, είχαμε καλή κίνηση και ισορροπία στον τρόπο που εκδηλώναμε τις κατοχές: στο πώς θα βάλουμε την μπάλα στη ρακέτα, στο πώς θα επιτεθούμε από έξω προς τα μέσα. Φάνηκε ότι η ομάδα ήταν δουλεμένη τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Το πιο σημαντικό όμως είναι η ενέργεια και η αποφασιστικότητα που έβγαλαν όλοι οι παίκτες. Όπως κι ο πάγκος, που ήταν πολύ ζωντανός και ενεργητικός. Ήταν μια ομάδα από την αρχή ως το τέλος, σε όλα της.

Άσχετα αν μιλάμε για αιφνιδιασμό ή σετ, σημασία έχει η ταχύτητα με την οποία κάνεις κάθε πράγμα. Σήμερα για παράδειγμα, είχαμε πολύ καλή ταχύτητα στο πώς ανοίγαμε την επίθεσή μας. Είχαμε καλή κίνηση, καλές αποστάσεις (που είναι σημαντικές) και καλές αποφάσεις.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ