FIBA WORLD CUP

Φοτού στο Sport24.gr: "Τρελός παίκτης ο Γιάννης, αλλά θέλουμε την πρόκριση"

Φοτού στο Sport24.gr: "Τρελός παίκτης ο Γιάννης, αλλά θέλουμε την πρόκριση"
EUROKINISSI SPORTS

Ο Άιζακ Φοτού πιστεύει ακόμη ότι η Ελλάδα έχει το ταλέντο για να κατακτήσει το τρόπαιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, δηλώνει όμως έτοιμος να την κερδίσει για να προχωρήσει στη φάση των 16.

Στα 25 του χρόνια, ο Άιζακ Φοτού είναι ένας… βετεράνος της Νέας Ζηλανδίας. Έπαιξε στο Hawaii από το 2012 έως το 2014, αφού προηγουμένως είχε αγωνιστεί στους Μπρέικερς, ομάδα της χώρας του και συνέχισε κατά σειρά σε Σαραγόσα, Μανρέσα, Ουλμ πριν μετακομίσει φέτος στην Ιταλία για λογαριασμό της Τρεβίζο. Σπουδαίο ταλέντο όταν ξεκίνησε να φοράει την φανέλα των Tall Blacks στα 17 του χρόνια, έκανε καλό τουρνουά το 2014 στην Ισπανία (9.5 πόντοι, 4.5 ριμπάουντ ανά αγώνα) και πλέον είναι ένα από τα σημαντικότερα ονόματα της ομάδας μαζί με τον Κόρι Γουέμπστερ και τον Τομ Αμπερκρόμπι.

ΝΑΝΤΖΙΝΓΚ, ΚΙΝΑ: Χάρης Σταύρου

Μία μέρα πριν από το do-or-die παιχνίδι με την Ελλάδα, ο Φοτού δείχνει πανέτοιμος γι’ αυτή τη σπουδαία πρόκληση. Ξέρει ότι θα συναντήσει μια σπουδαία ομάδα που χρειάζεται όσο και εκείνος τη νίκη, ξέρει όμως και πόσο σπέσιαλ είναι αυτό το group των Νεοζηλανδών που απολαμβάνουν την εμπειρία στην Ναντζίνγκ και δεν θέλουν να μετακομίσουν στην Ντονγκουάν για τις θέσεις κατάταξης 17-32. Θέλει να πάει στη Σεντζέν για να παίξει με τους Αμερικανούς και η δική μας Εθνική θα πρέπει να παλέψει σκληρά για να τον κερδίσει και να τον αποκλείσει από την φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

" Στο πρώτο παιχνίδι, απέναντι στη Βραζιλία, δεν τα πήγαμε και τόσο καλά. Ήταν σκληρό ματς, απέναντι σε μια πολύ έμπειρη ομάδα με τρομερά μεγέθη. Η ζημιά για εμάς έγινε στην τρίτη περίοδο, δεν είχαμε σωστή λειτουργία στην άμυνα και οι τύποι μας σκότωσαν" μας είπε ο Φοτού για την πρεμιέρα της ομάδας του, την οποία διαδέχθηκε η νίκη επί του Μαυροβουνίου του Νίκολα Βούτσεβιτς.

" Τώρα θα παίξουμε με τον Γιάννη. Είναι… τρελός παίκτης, πιθανότατα ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Ανυπομονώ, θα είναι πολύ όμορφο που θα τον αντιμετωπίσω, γιατί με ενθουσιάζει αυτός ο τύπος. Τον παρακολουθώ στο ΝΒΑ. Μπορείς να πεις ότι η σημαντικότερη αδυναμία του είναι το μακρινό σουτ, από εκεί και πέρα είναι εξωπραγματικός σε όλους τους υπόλοιπους τομείς του παιχνιδιού. Να σου πω την αλήθεια, δεν πιστεύω ότι το σουτ είναι, τελικά, η αδυναμία του. Τον έχω δει να σουτάρει και νομίζω ότι είναι πολύ καλός και σε αυτό. Δεν έχει κακό σουτ" ήταν τα λόγια του Νεοζηλανδού για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Τον ρωτήσαμε τι θα κάνει για να προσπαθήσει να τον… φρενάρει. Γέλασε για μερικά δευτερόλεπτα και εξήγησε πως: " Δεν ξέρω, πραγματικά δεν ξέρω. Πρέπει ομαδικά να προσπαθήσουμε να τον περιορίσουμε, αλλά ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολη η αποστολή μας. Είδαμε και θα συνεχίσουμε να βλέπουμε αρκετά πράγματα στο video, θα κάνουμε το καλύτερο σκάουτινγκ για να τον σταματήσουμε".

Όσο για την Εθνική, συνολικά, ο Άιζακ Φοτού είπε πως: " Ω φίλε… Είδα το ρόστερ σας, ακόμη πιστεύω ότι αυτή η ομάδα είναι ένα από τα φαβορί για να σηκώσουν το τρόπαιο. Είναι σπουδαίο γκρουπ παικτών, υπάρχουν τρομεροί ψηλοί, υπάρχουν ελίτ γκαρντ, όμως είναι ξεκάθαρο ότι στόχος μας είναι να προκριθούμε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης οπότε όλα μπορούν να γίνουν απέναντι στην Ελλάδα".

H αναμέτρηση της Ελλάδας με τη Νέα Ζηλανδία θα γίνει την Πέμπτη (5/9) στις 15:00.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ