ΜΠΑΣΚΕΤ

Winner League: Η Μακάμπι "σπάει το ρόδι" της επανεκκίνησης

EUROLEAGUE / ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Μετά από τρεισήμισι μήνες, η Winner League επιστρέφει στις επάλξεις, με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ να ρίχνεται στη μάχη στο πρώτο παιχνίδι μετά τη διακοπή λόγω του κορονοϊού.

Η μεγάλη στιγμή έφτασε (και) στο Ισραήλ, το πρωτάθλημα του οποίου επιστρέφει στην δράση την Κυριακή 21 Ιουνίου. Μετά από τρεισήμισι μήνες, οι ομάδες της Winner League θα ξαναπατήσουν το παρκέ για να ολοκληρωθεί η σεζόν τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου. Όπως είναι προγραμματισμένο, θα γίνουν όλοι οι αγώνες έως το φινάλε της regular season, με τον πρωταθλητή να κρίνεται μέσα από τη διαδικασία του Final Four.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου και η Μακάμπι Ασντόντ είναι αυτές που κάνουν την αρχή, οι ομάδες που... σπάνε το ρόδι της επανεκκίνησης (με τους γηπεδούχους να έχουν κάνει την κατάλληλη προεργασία για να καμουφλάρουν την απουσία του κόσμου από τις εξέδρες). Δίχως πολλά βασικά στελέχη της (έως τη διακοπή), η "ομάδα του λαού" θα επιδιώξει να κατακτήσει τον σημαντικότερο εγχώριο τίτλο για να βάλει θετικό πρόσημο σε μια σεζόν που εξελίχθηκε πολύ καλά για εκείνη έως τον Μάρτιο. Για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, είχε εξασφαλίσει τη συμμετοχή στα playoffs της EuroLeague, ενώ έδειχνε κάτι παραπάνω από ικανή για να κερδίσει μια θέση στο Final Four της Κολωνίας.

Ο κορονοϊός άλλαξε άρδην τα δεδομένα, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να μην υπολογίζει πλέον τον Άαρον Τζάκσον, τον Νέιτ Γουόλτερς, τον Ταρίκ Μπλακ και τον Τζέιλεν Ρέινολντς, που αποχώρησαν και δεν επέστρεψαν μετά την τρίμηνη διακοπή.

Λίγη ώρα μετά τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στη μάχη ρίχνεται κι η Χάποελ Τελ Αβίβ του Γιάννη Καστρίτη, η οποία δοκιμάζεται εκτός έδρας από τη Μακάμπι Χάιφα. Από την άλλη, ο Στέφανος Δέδας δεν θα κοουτσάρει τη Χάποελ Χολόν για το υπόλοιπο της σεζόν, θα βρίσκεται όμως στην άκρη του πάγκου για το 2020/21.

Θυμίζουμε ότι το τελευταίο -προ διακοπής- παιχνίδι της Winner League ήταν αυτό ανάμεσα σε Ιρόνι Νες Ζιόνα και Χάποελ Μπερ Σεβά.

Η Winner League είναι η τέταρτη μεγάλη λίγκα που επιστρέφει στην δράση μετά τη Basketball Bundesliga (Γερμανία), τη Liga Endesa (Ισπανία) και το CBA (Κίνα).

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ