ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Μορνάρ μηνύει EuroLeague Basketball και Αδριατική Λίγκα

Η Μορνάρ μηνύει EuroLeague Basketball και Αδριατική Λίγκα
EUROKINISSI

Η Μορνάρ αντέδρασε επειδή δεν συμπεριλήφθηκε στην λίστα με τις 24 ομάδες του EuroCup της σεζόν 2020/21 και σκοπεύει να μηνύσει την EuroLeague Basketball και την Αδριατική Λίγκα.

Η EuroLeague Basketball ανακοίνωσε χθες (15/6) τις 24 ομάδες του EuroCup για την σεζον 2020/21, με το όνομα της Μορνάρ να απουσιάζει, κάτι που έκανε έξαλλους τους Μαυροβούνιους. Αφού λοιπόν πρώτα εξέδωσαν ανακοίνωση, στην συνέχεια αποφάσισαν να προβούν στο επόμενο βήμα: Να μηνύσουν την EuroLeague Basketball και την Αδριατική Λίγκα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Σερβία, η ομάδα του Μαυροβουνίου σκοπεύει να κινηθεί νομικά εναντίον των δύο διοργανώσεων ζητώντας αποζημίωση επειδή συμπεριλήφθηκε η Τσενταβίτα/Ολίμπια στο EuroCup και όχι αυτή. Ο λόγος του εκνευρισμού των Μαυροβούνιων είναι ότι την στιγμή της διακοπής της σεζόν λόγω του κορονοϊού οι δύο ομάδες ήταν ισόβαθμες στην 4η θέση της Αδριατικής Λίγκας με ρεκόρ 13-8, με την 4η θέση να εξασφαλίζει την παρουσία στο EuroCup.

Στη Μορνάρ λοιπόν θεωρούν ότι είναι άδικο να χάσουν την ευκαιρία να αγωνιστούν στο EuroCup με μη αγωνιστικά κριτήρια. Αναφέρουν μάλιστα ότι θεωρούσαν δεδομένη την παρουσία τους και αυτός ήταν ο λόγος που δεν έκαναν αίτηση να αγωνιστούν στις διοργανώσεις της FIBA χάνοντας αντίστοιχα έσοδα, για αυτό και θα μηνύσουν την EuroLeague Basketball. Παράλληλα, σκοπεύουν να κινηθούν νομικά εναντίον της Αδριατικής Λίγκας επειδή διέκοψε το πρωτάθλημα πριν την 22η αγωνιστική, όταν και ήταν προγραμματισμένος ο αγώνας ανάμεσα στη Μορνάρ και την Τσεντεβίτα/Ολίμπια, με το νικητή του ζευγαριού να εξασφάλιζε την 4η θέση.

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, η ομάδα του Μαυροβουνίου αναφέρει ότι θα ζητήσει μεγάλη αποζημίωση, η οποία φτάνει στο ύψος του φετινού της μπάτζετ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ