EUROLEAGUE

Τεράστια "γκέλα" και μπελάδες για την Εφές

Τεράστια "γκέλα" και μπελάδες για την Εφές

Η Εφές ηττήθηκε στο γήπεδό της από τη Μπάμπεργκ (68-87) και πλέον μπαίνει σε μπελάδες για την είσοδό της στα playoffs της EuroLeague.

Το στατιστικό της αναμέτρησης

H γηπεδούχος ομάδα είχε τον τίτλο του φαβορί. Και είχε και τεράστια ανάγκη για τη νίκη. Η φιλοξενούμενη ήταν αδιάφορη, αλλά μόνο βαθμολογικά. Στο τέλος της βραδιάς πήρε όμως τη νίκη και έμπλεξε τα πράγματα ακόμη περισσότερο όσον αφορά την πρώτη οκτάδα της κανονικής περιόδου. Η Εφές γνώρισε ήττα-σοκ στο σπίτι της από τη Μπάμπεργκ (68-87) και πλέον αισθάνεται την "καυτή" ανάσα της Νταρουσάφακα που βρίσκεται πίσω της, στην ένατη θέση. Έπιασε τον Δημήτρη Διαμαντίδη ο Νίκος Ζήσης και συνεχίζει προς την κορυφή.

O MVP

Το βραβείο πρέπει να μοιραστεί σε δυο παίκτες. Στον Μάοντο Λο (αναπληρωματικός γκαρντ) που έβαλε 15 πόντους με 3/3 τρίποντα και τον Λέον Ραντόσεβιτς που τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους από 8/9 δίποντα. Ο ένας συμπλήρωσε τον άλλο και μαζί οδήγησαν τη Μπάμπεργκ σε μια εντυπωσιακή από κάθε άποψη νίκη.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Τα 9/13 τρίποντα της Μπάμπεργκ! 9/13... Εκπληκτικό νούμερο, που αποδεικνύει ότι ακόμη κι αν σουτάρεις λίγο από την περιφέρεια, μπορείς να κερδίσεις. Οι Γερμανοί πήγαν αντίθετα στο ρεύμα των τελευταίων μηνών, πέρασαν τη μπάλα κοντά στο καλάθι, διέλυσαν την Εφές και στο τέλος της βραδιάς ήταν καλύτεροι σε κάθε (μα κάθε) τομέα της αναμέτρησης. Σούταραν με 63% στα δίποντα, 69% στα τρίποντα και συνεχίζουν...

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο γεγονός ότι η Εφές "έσβησε" στη δεύτερη και την τρίτη περίοδο, πέτυχε μόλις 22 πόντους και δέχθηκε 47. Με αυτό το +25 η Μπάμπεργκ όχι μόνο γύρισε το 23-17 του πρώτου δεκαλέπτου, αλλά βρέθηκε ακόμη και στο +19 που της έδωσε το δικαίωμα να φτάσει διά περιπάτου στο θετικό αποτέλεσμα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Μπορεί η Μπάμπεργκ να ήταν αδιάφορη βαθμολογικά, δεν ήταν όμως αδιάφορη... αγωνιστικά. Ραντόσεβιτς και Μίλερ μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, έγραψαν το 11-14 στο πέμπτο λεπτό, όμως η Εφές έκανε την αντεπίθεσή της και με ένα σερί 7-0 πέρασε μπροστά πριν κλείσει την πρώτη περίοδο στο 23-17. Πως απάντησε η Μπάμπεργκ; Με ένα απίθανο σερί 0-16 στο πρώτο τετράλεπτο του δεύτερου δεκαλέπτου, που έκανε το 23-33! Οι Τούρκοι ισορρόπησαν σχετικά εύκολα το ματς, πριν οι Γερμανοί σταθούν ξανά όρθιοι για το 32-38 (τρίποντο του Λο) και το 32-42 του ημιχρόνου.

Η Εφές είχε χάσει τον ρυθμό της, η Μπάμπεργκ ένιωθε πανίσχυρη και κάπως έτσι κράτησε ένα καλό προβάδισμα πριν ο Μέλι γράψει το 39-52 με κάρφωμα στο 25' και λίγο αργότερα φτάσει η διαφορά στο max (39-58). Αυτό ήταν και το "χαστούκι" από το οποίο οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν ποτέ να συνέλθουν. Η τέταρτη περίοδος ήταν αρκετή για να διεκδικήσουν την ανατροπή, όμως οι παίκτες του Βέλιμιρ Περάσοβιτς δεν είχαν τις ψυχικές δυνάμεις μετά την κάκιστη εμφάνισή τους στο δεύτερο και το τρίτο δεκάλεπτο (22-47 το επί μέρους σκορ).

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 32-42, 45-64, 68-87.

Το στατιστικό της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ