EUROLEAGUE

Σάβοβιτς: "Το πρώτο μας ραντεβού!"

Σάβοβιτς: "Το πρώτο μας ραντεβού!"

Ο πρόεδρος της Μπιλμπάο, Πρέντραγκ Σάβοβιτς μίλησε στο Sport24.gr για τη λατρεία των Βάσκων για το μπάσκετ, τον Φώτη Κατσικάρη και τους Έλληνες παίκτες της ομάδας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ματς της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό!

Η Μπιλμπάο έχει κερδίσει τη συμπάθεια όλων τόσο στην Ισπανία για την εξαιρετική πορεία της στην ACB, αλλά και στη χώρα μας, καθώς στα σπλάχνα της βρίσκονται τέσσερις Έλληνες.

Ο κόουτς Φώτης Κατσικάρης, ο γυμναστής Γιάννης Μεριχωβίτης και δύο παίκτες, οι Κώστας Βασιλειάδης και ο Δημήτρης Μαυροειδής.

Ο πρόεδρος της Μπιλμπάο και παλιός αθλητής της ομάδας, Πρέντραγκ Σάβοβιτς μίλησε στο Sport24.gr για την περυσινή εξαιρετική πορεία, την... τρέλα των Ισπανών για τον σύλλογο, αλλά και για τον Φώτη Κατσικάρη και την ελληνική παροικία της πόλης.

- Είχε περάσει από το μυαλό σας στις αρχές της περασμένης σεζόν ότι η ομάδα θα πραγματοποιήσει τέτοια πορεία;

" Η αλήθεια είναι ότι πέρυσι κάναμε εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα, φτάνοντας στον τελικό του πρωταθλήματος. Θέλουμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε το ίδιο δυνατά και να επιδιώκουμε πάντα το καλύτερο για τον σύλλογο. Τα τελευταία χρόνια γίνεται μία εξαιρετική δουλειά στην ομάδα και αυτό φάνηκε και με το παραπάνω στο γήπεδο".

- Η Μπιλμπάο είναι έτοιμοι για την πρώτη της παρουσία στην Ευρωλίγκα;

" Είναι η πρώτη μας φορά και την περιμένουμε με ανυπομονησία. Περιμένουμε αυτή την στιγμή. Έχουμε παίξει στην Ευρώπη, στο Eurocup, φτάνοντας στην τελική φάση τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά όλοι περιμένουν το πρώτο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Ο κόσμος μας στηρίζει και βρίσκεται πάντα στο πλευρό μας σε κάθε αναμέτρηση. Η ομάδα λειτουργεί εξαιρετικά και θέλουμε να αποδείξουμε ότι τίποτα εδώ πέρα δεν γίνεται στην τύχη. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο".

- Έχετε οριοθετήσει κάποιον στόχο για τη φετινή Ευρωλίγκα;

" Η πρόκριση στη φάση των "16" είναι αυτό που θέλουμε. Η διοργάνωση δεν είναι εύκολη, όμως γνωρίζουμε τις δυνατότητες που έχει η ομάδα".

- Η Μπιλμπάο έχει τραβήξει την προσοχή πολλών Ελλήνων, καθώς διαθέτει τέσσερις Έλληνες...

"(γελάει) Ο Φώτης Κατσικάρης κάνει εξαιρετική δουλειά πραγματικά. Έχουμε και τον Δημήτρη τον Μαυροειδή και τον Κώστα τον Βασιλειάδη, φοβερά παιδιά και οι δύο! Ο Φώτης (σ.σ.: Κατσικάρης) έχει μεγάλες φιλοδοξίες για την ομάδα, κάτι που μας χαροποιεί πάρα πολύ. Είναι πολύ καλός προπονητής και χαιρόμαστε πραγματικά που είναι μαζί μας".

- Όπως καταλαβαίνουμε η συνεργασίας σας με τον Φώτη Κατσικάρη είναι άψογη...

" Παίρνει το κάθε κομμάτι της ομάδας ξεχωριστά και δημιουργεί ένα πολύ καλό σύνολο. Όπως είπα κάνει φοβερή δουλειά και στηρίζουμε πολλά επάνω του".

- Είστε έτοιμοι για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας;

" Είναι το πρώτο μας ραντεβού με την διοργάνωση στην ιστορία μας... Το περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία. Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης και διαθέτει μία πολύ καλή ομάδα. Θα έχουμε και την βοήθεια του κόσμου μας που μας στηρίζει πάντα και πιστεύω ότι θα δούμε ένα πολύ καλό παιχνίδι που θα ευχαριστηθεί και ο κόσμος".

- Το Μπιλμπάο έχει αγκαλιάσει την ομάδα. Έχετε νιώσει την αγάπη του κόσμο για το μπάσκετ;

" Η πόλη το αγαπάει το μπάσκετ. Έχουμε και στο ποδόσφαιρο Αθλέτικ Μπιλμπάο μία ιστορική ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό, όμως ότι ο κόσμος στηρίζει τον αθλητισμό, κάτι που σημαίνει ότι στηρίζει και το μπάσκετ. Το μπάσκετ και ο αθλητισμός στο Μπιλμπάο γενικότερα είναι σαν θρησκεία".

- Οι στόχοι σας στο φετινό πρωτάθλημα της ACB. Η περυσινή σας πορεία ανεβάζει ακόμα περισσότερο τον πήχη;

" Στόχος μας είναι να παίζουμε όμορφο μπάσκετ και να πάμε καλά σε όποια διοργάνωση παίρνουμε μέρος. Στο πρωτάθλημα θέλουμε να πάρουμε την καλύτερη δυνατή θέση στα πλέι οφ".

- Το όνειρο σας για την ομάδα; Τι ακόμα θα θέλατε να κάνετε;

" Θέλουμε να συνεχίσουμε όλοι να δουλεύουμε με την ίδια διάθεση και όρεξη. Θέλουμε να δημιουργήσουμε τις προδιαγραφές, ώστε η ομάδα να βάλει τις βάσεις της στην ACB και σταδιακά να πετυχαίνει όλο και περισσότερα πράγματα. Η τοπική κοινωνία μας στηρίζει, έχουμε πάνω από 7.000 μέλη. Βρισκόμαστε στην σωστή κατεύθυνση και θέλουμε να δουλεύουμε, έχοντας όραμα".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ