EUROLEAGUE

Σάγκαντιν: "Το σερβικό λόμπι ήθελε να πάρει το τρόπαιο ο Ολυμπιακός το 1997"

Σάγκαντιν: "Το σερβικό λόμπι ήθελε να πάρει το τρόπαιο ο Ολυμπιακός το 1997"

Ο προπονητής που καθοδήγησε την Ολίμπια Λιουμπλιάνας στο Final Four της Ρώμης, Ζμάγκο Σάγκαντιν, μίλησε για τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό.

Ανήμερα της επετείου της κατάκτησης του τίτλου στην EuroLeague του 1997 από τον Ολυμπιακό, ο άλλοτε προπονητής της Ολίμπια Λιουμπλιάνας (ομάδα την οποία κέρδισαν στον ημιτελικό της Ρώμης οι ερυθρόλευκοι) υποστήριξε ότι το σερβικό λόμπι έβαλε... πλάτη για να έρθει ο ευρωπαϊκός τίτλος. Ο Ζμάγκο Σάγκαντιν μίλησε σε σλοβενική ιστοσελίδα για όσα θυμάται από εκείνους τους αγώνες, τονίζοντας πως το σερβικό λόμπι ήθελε να καταλήξει η κούπα της EuroLeague σε ελληνικά χέρια.

" Στον Ολυμπιακό ήταν προπονητής ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ενώ ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς, βρισκόταν στις εξέδρες του γηπέδου. Το σερβικό λόμπι ήθελε να κερδίσει την EuroLeague ο Ολυμπιακός. Ίσως είχα πολλά νεύρα σε εκείνον τον αγώνα. Πολλά έχουν γίνει από τότε, κι αυτός είναι ενδεχομένως ένας λόγος που διασπάστηκε το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Γι αυτό στην πορεία δημιουργήθηκε η ULEB, κι έτσι η κατάσταση βελτιώθηκε κάπως.

Για να επιστρέψω στο αρχικό θέμα, ήταν μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού η κατάκτηση του τίτλου. Για εμάς, η τρίτη θέση ήταν επίσης σημαντικό κατόρθωμα, που δεν χρειάζεται να μας αφήνει πικρή γεύση. Αυτό ήταν το πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα, βάσει των δυνατοτήτων μας" δήλωσε χαρακτηριστικά ο άλλοτε προπονητής της Ολίμπια Λιουμπλιάνας.

Θυμίζουμε ότι στον ημιτελικό, ο Ολυμπιακός είχε επιβληθεί της Ολίμπια Λιουμπλιάνας (74-65), με τον Ντέιβιντ Ρίβερς να είναι ασταμάτητος, έχοντας 28 πόντους.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ