EUROLEAGUE

Σαν Σήμερα: Ο Ολυμπιακός ανεβαίνει στην κορυφή της Ευρώπης στη Ρώμη

Σαν Σήμερα: Ο Ολυμπιακός ανεβαίνει στην κορυφή της Ευρώπης στη Ρώμη

Σαν σήμερα, το 1997, ο Ολυμπιακός κέρδισε την Μπαρτσελόνα στον τελικό της EuroLeague και κατέκτησε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο του στη Ρώμη.

Το "The Last Dance" θύμισε σε όλους το φιλικό του Ολυμπιακού με τους Σικάγο Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν. Μερικούς μήνες νωρίτερα ήταν που οι ερυθρόλευκοι έγραψαν ιστορία, κατακτώντας για πρώτη φορά τον σημαντικότερο ευρωπαϊκό τίτλο. Σαν σήμερα, το 1997, ο Ολυμπιακός κέρδισε την Μπαρτσελόνα (73-58) στον τελικό της Ρώμης και ανέβαινε στην κορυφή της Ευρώπης, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντέιβιντ Ρίβερς.

Με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στον πάγκο, οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν αυτό που δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν σε Τελ Αβίβ και Σαραγόσα. Απέναντι στους μπλαουγκράνα πήραν τη νίκη (73-58) και κατέκτησαν την ευρωπαϊκή κορυφή, στον δρόμο προς το Triple Crown.

Μεγάλη Εβδομάδα τότε, ο Ολυμπιακός κλήθηκε να διεκδικήσει τον τίτλο απέναντι σε Μπαρτσελόνα, Ολίμπια Λιουμπλιάνας και Βιλερμπάν. Επιβλήθηκε αρχικά της σλοβενικής ομάδας (74-65) για να φτάσει σαράντα λεπτά μακριά από την ευρωπαϊκή κορυφή, από την οποία τον χώριζε μόνο η Μπαρτσελόνα.

Σαν Σήμερα: Ο Ολυμπιακός ανεβαίνει στην κορυφή της Ευρώπης στη Ρώμη

Η τελική επικράτηση έφερε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο, αλλά και τη δυνατότητα -λίγους μήνες μετά- για να παίξουν οι ερυθρόλευκοι στο φιλικό με τους Σικάγο Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ίβκοβιτς): Ρίβερς 26 (6/9 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 11/14 βολές, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα, 5 λάθη), Σιγάλας 7 (5 ριμπάουντ), Νάκιτς, Τάρλατς 11 (1/8 δίποντα, 9/14 βολές, 11 ριμπάουντ), Φασούλας 6 (7 ριμπάουντ), Μπακατσιάς 1, Παπανικολάου 11 (1), Γαλακτερός, Τόμιτς 9, Βελπ 2.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ρενέσες): Τζόρτεζβιτς 6 (2/9 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 2/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα, 4 λάθη), Φερνάντεθ, Καρνισόβας 14 (3), Χιμένεθ 16 (7/11 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 2/4 βολές, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα), Ρίβας 6, Γιοφρέσα 9, Μπος, Εστεγέρ, Αντρέου 2, Ντουένιας.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ