EUROLEAGUE

Ρεάλ Μαδρίτης - Φενέρμπαχτσε 96-87

Ρεάλ Μαδρίτης - Φενέρμπαχτσε 96-87
INTIME SPORTS

Με τρίποντη καταιγίδα η Ρεάλ Μαδρίτης "καθάρισε" πιο εύκολα απ' ό,τι φανταζόταν τη Φενέρ και θα βρεθεί την Κυριακή το βράδυ στο δρόμο του Ολυμπιακού

Ο τελικός του Λονδίνου σε επανάληψη, αλλά αυτή τη φορά σε έδαφος ισπανικό. Μέσα στη Μαδρίτη, στο σπίτι της βασίλισσας, ο Ολυμπιακός έχει μια ακόμη "επικίνδυνη αποστολή" αν θέλει να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης. Να νικήσει τη Ρεάλ στο σπίτι της! Οι μερένγκες δεν είχαν πρόβλημα, νίκησαν τη Φενέρ και προκρίθηκαν στον τελικό.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Οι δηλώσεις του Πάμπλο Λάσο

Είκοσι χρόνια μετά το τελευταίο της τρόπαιο η Ρεάλ, αναζητεί το ιερό δισκοπότηρο της Ευρωλίγκας στο δικό της γήπεδο. Θέλει να το πάρει και τουλάχιστον απέναντι στη Φενέρ, δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης των προθέσεών της.

Με ένα τρίποντο κρεσέντο, καθήλωσε τη Φενέρ, που μπορεί να αντέδρασε αλλά ήδη είχε χάσει την επαφή με το σκορ, για να μπορέσει να γυρίσει το παιχνίδι ανάποδα.

Το ψηλό σχήμα του Ομπράντοβιτς, με Μπιέλιτσα στο "3", Βέσελι στο "4" και έναν εκ των Ζόριτς, Σαβάς και Ερντέν στο "5" δούλευε καλά. Ο Ζήσης οργάνωνε με ψυχραιμία και η Φενέρ, ήταν είτε μπροστά, είτε πίσω με ένα-δυο πόντους διαφορά.

Η Ρεάλ ήθελε να βρει ρυθμό. Έψαχνε και αυτή σχήματα, με τον Λάσο έτοιμο να απαντήσει σε κάθε κίνηση του Ομπράντοβιτς. Ακόμη κι όταν ο Ζοτς επέλεξε να παίξει με Μπιέλιτσα-Βέσελι, στο αγαπημένο του σχήμα δηλαδή, φρόντισε να απαντήσει άμεσα, βάζοντας Σλότερ και Νοτσιόνι. Ο Αργεντίνος, μάλιστα, από τη φανέλα του οποίου ξεχειλίζουν τόνοι εμπειρίας είχε τον τρόπο να κάνει πρώτος τις μεγάλες ζημιές στην τουρκική ομάδα.

Μπορεί ο Πρέλτζιτς με την εκπνοή του πρώτου δεκαλέπτου, να έδινε το προβάδισμα στην ομάδα του με ένα πόντο διαφορά (21-20), η καταιγίδα όμως ήταν έτοιμη να ξεσπάσει. Το σπίτι σου λένε το ξέρεις απέξω κι ανακατωτά. Σε αυτό το γήπεδο, το Παλάθιο Ντε Ντεπόρτες, παίζει όλο το χρόνο η Ρεάλ. Οι παίκτες της άρχισαν να βλέπουν το καλάθι σαν ... βαρέλι.

Ο Κέι Σι Ρίβερς ήταν εκείνος που έκανε τη διαφορά, οι υπόλοιποι γκαρντ άρχισαν να σκοράρουν ακροβολισμένοι στις γωνίες, ή στην κορυφή της ρακέτας και με ένα 14-2 η “βασίλισσα” έπαιρνε διαφορά +11π στο πρώτο κιόλας τρίλεπτο της δεύτερης περιόδου.

Ο Ομπράντοβιτς πήρε το τάιμ-άουτ, ελπίζοντας σε αντίδραση. Ήταν όμως η Ρεάλ, που είχε βρει το χέρι της. Κι ενώ στην πρώτη περίοδο είχε 2/6 τρίποντα, στη δεύτερη σούταρε 6/8 (!) εκτοξεύοντας τη διαφορά στους 20 πόντους.

Παρά το σχεδόν τέλειο παιχνίδι του Βέσελι (13π με 5/5δ κι ακόμη 5 ριμπ) η άγουρη Φενέρ, φαινόταν να πέφτει στο καναβάτσο, με το ημίχρονο να τελειώνει 55-35...

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως τελείωσε το πρώτο. Η Ρεάλ είχε 3/3 τρίποντα (Γιουλ, Ρούντι και Κάρολ) και εκτόξευσε το χάντικαπ στο +27 (64-37). Προφανώς και η Φενέρ δεν ήθελε να παραδοθεί, αλλά ήταν ήδη πολύ πίσω. Παρότι ο Λάσο δεν άνοιγε πολύ το ροτέισον (ο Μπουρούσης ήταν θεατής και μπήκε στο 3:56 πριν το τέλος Μασιούλις έπαιξε ελάχιστα) με αποτέλεσμα να χάσει τόσο τον Σλότερ, όσο και τον ξεθεωμένο Αγιόν με 5 φάουλ), οι Τούρκοι ήταν πολύ δύσκολο να επιστρέψουν.

Η Φενέρ, άλλωστε, είναι μια ομάδα που τώρα μαθαίνει. Δεν έχει την ωριμότητα, πολύ περισσότερο την ψυχραιμία να σταθεί σε ένα τόσο σημαντικό ματς. Οι παίκτες της Ρεάλ, γνήσιοι προβοκάτορες, κατάφεραν εκτός των άλλων να εκνευρίσουν τους Τούρκους και την ώρα που έπρεπε να μειώσουν τη διαφορά, δέχονταν ...τεχνικές ποινές.

Υπήρχαν άλλωστε και οι φύλακες άγγελοι της Ρεάλ. Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ, ο Αγιόν όσο ήταν μέσα στο παρκέ και ο Σέρχιο Γιουλ στο τέλος. Τα δικά τους σουτ κρατούσαν ψηλά τη διαφορά, πάνω δηλαδή από τους 12-15 πόντους, που έμοιαζε και με το όριο ασφαλείας για την πρόκριση της Ρεάλ. Aμφότεροι σημείωσαν 25 πόντους και έδωσαν 17 ασίστ. Άλλες έξι πάσες μοίρασε ο Κάρολ. Συνολικά η Ρεάλ είχε 24 τελικές και μόλις 4 λάθη. Πώς να χάσει;

Ο Ολυμπιακός την περιμένει. Για τρίτη φορά στην ιστορία της Ευρωλίγκας σε τελικό και δεύτερη την τελευταία τετραετία.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 55-35, 76-59, 96-87

ΡΕΑΛ (16/34δ, 14/30τρ, 22/27β, 28ρ,μ 7κλ, 4λ, 24ασ): Ρίβερς 17 (5/6τρ, 2/2β), Φερνάντεθ 12 (2/6τρ, 5ρ), Νοτσιόνι 12 (6ρ, 1κοψ), Μασιούλις 2, Ρέγες, Ροντρίγκεθ 13 (3/6τρ, 7ασ), Αγιόν 18 (8/11δ, 7ρ), Κάρολ 7 (1/4τρ), Γιουλ 12 (2/4τρ, 9ασ), Μπουρούσης 1, Σλότερ 2.

ΦΕΝΕΡ (22/36δ, 7/18τρ, 22/28β, 34ρ, 13λ, 17ασ, 3κοψ): Γκάουντλοκ 26 (9/11δ, 2/6τρ, 2/4β, 4ασ), Ζήσης 2, Μπιέλιτσα 11 (5ρ), Ερντέν, Μασμούτογλου 6 (2/4τρ), Μπογκντάνοβιτς 12 (2/5τρ), Σαβάς 2, Ζόριτς 6, Βέσελι 20 (6/8δ, 8/10β, 10ρ), Πρέλτζιτς 2.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ