ΜΠΑΣΚΕΤ

POLL: Ποιος πρωτοεμφανιζόμενος της EuroLeague έχει ενθουσιάσει;

POLL: Ποιος πρωτοεμφανιζόμενος της EuroLeague έχει ενθουσιάσει;

Με τον 1ο γύρο της EuroLeague να έχει ολοκληρωθεί, το Sport24.gr ψάχνει να βρει τον ρούκι που έχει ξεχωρίσει μέχρι στιγμής στην διοργάνωση. Πάρτε θέση, ψηφίζοντας στο poll!

Το να είναι κάποιος ρούκι στην EuroLeague δεν είναι απλή υπόθεση. Οι ρυθμοί είναι πιο γρήγοροι, το επίπεδο πιο ψηλό, το... ξύλο περισσότερο. Με τον πρώτο γύρο της διοργάνωσης να έχει ολοκληρωθεί όμως, υπάρχουν κάποιοι πρωτοεμφανιζόμενοι που έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να ξεχωρίσουν. Ποιος όμως είναι μέχρι στιγμής ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης στην EuroLeague;

Το Sport24.gr επέλεξε τους 10 πρωτοεμφανιζόμενους παίκτες που δείχνουν να έχουν ξεχωρίσει μέχρι στιγμής, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία της ομάδας τους, σε συνδυασμό με την παρουσία τους στο παρκέ και ρωτάει την άποψή σας.

Ερλ Κλαρκ (Μπουντούτσνοστ)

Οι αριθμοί του: 13 πόντοι, 3.9 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ μέσο όρο σε 29 λεπτά συμμετοχής

Με λίγα λόγια: Το άλλοτε Νο14 του ΝΒΑ draft (το μακρινό 2009) έχει δείξει από το ξεκίνημα της σεζόν ότι ανήκε στην EuroLeague εδώ και χρόνια. Έπειτα από μία διετία στη Μπεσίκτας, ο Κλαρκ πήρε την ευκαιρία που έψαχνε από τη Μπουντούσνοστ και την έχει πιάσει από τα μαλλιά.

Άλεκ Πίτερς (ΤΣΣΚΑ)

Οι αριθμοί του: 7.9 πόντοι, 3 ριμπάουντ και 1.1 ασίστ μέσο όρο με 56.6% στα τρίποντα σε 20 λεπτά συμμετοχής

Με λίγα λόγια: Ο 23χρονος Αμερικανός ήρθε στην ΤΣΣΚΑ για να προσφέρει ένα στοιχείο που της έλειπε: Συνεπές περιφερειακό σουτ από την θέση του πάουερ φόργουορντ. Αυτό ακριβώς κάνει λοιπόν μέχρι στιγμής, έχοντας κομβικό ρόλο στις καλές αποστάσεις της ρωσικής ομάδας. Στην πρώτη του χρονιά στην Ευρώπη, ο Πίτερς δείχνει ότι έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να εξελιχθεί σε έναν εξαιρετικό ρολίστα.

Μάικλ Έρικ (Νταρουσάφακα)

Οι αριθμοί του: 12.8 πόντοι και 6 ριμπάουντ μέσο όρο σε 22 λεπτά συμμετοχής

Με λίγα λόγια: O άλλοτε παίκτης της ΑΕΚ και του Πανελευσινιακού χρειάστηκε να φτάσει στα 30 του χρόνια για να πάρει την πρώτη του ευκαιρία σε ομάδα της EuroLeague. Με βάση την παρουσία του μέχρι στιγμής έχει αποδείξει ότι ίσως θα μπορούσε να πάρει αυτή την ευκαιρία νωρίτερα, αφού είναι ένας από τους πιο παραγωγικούς ψηλούς της διοργάνωσης.

Κάιλ Κούριτς (Μπαρτσελόνα)

Οι αριθμοί του: 9.7 πόντοι και 2.7 ριμπάουντ μέσο όρο με 41.1% στα τρίποντα

Με λίγα λόγια: Ο Κάιλ Κούριτς είναι εδώ και χρόνια ένας από τους καλύτερους σουτέρ στην Ευρώπη, με την Μπαρτσελόνα να του δίνει φέτος την ευκαιρία να το δείξει αυτό στο υψηλότερο επίπεδο. Ο Αμερικανός γκαρντ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα προσαρμογής και συνεχίζει να "πυροβολεί" από την περιφέρεια όπως και στις προηγούμενες ομάδες του, όντας πολύτιμος για τους Καταλανούς.

Ζακ ΛεΝτέι (Ολυμπιακός)

Οι αριθμοί του: 10.9 πόντοι και 4.3 ριμπάουντ μέσο όρο σε 18 λεπτά συμμετοχής

Με λίγα λόγια: Έπειτα από μία εξαιρετικά παραγωγική σεζόν στο Ισραήλ (πρώτη του στην Ευρώπη), ο Ζακ ΛεΝτέι έκανε το επόμενο βήμα στην καριέρα του όταν συμφώνησε με τον Ολυμπιακό. Έχοντας τα πάνω του και τα κάτω του, ο ΛεΝτέι είναι εξαιρετικά παραγωγικός σε σχετικά μικρό χρόνο συμμετοχής, παίζοντας και στις δύο θέσεις των ψηλών, εκμεταλλευόμενος την εξαιρετική επαφή του με το καλάθι.

Ντέρικ Γουίλιαμς (Μπάγερν)

Οι αριθμοί του: 14.1 πόντοι και 3.9 ριμπάουντ μέσο όρο σε 24 λεπτά συμμετοχής

Με λίγα λόγια: Ο Ντέρικ Γουίλιαμς πήρε απόφαση ότι το ΝΒΑ δεν τον... σήκωνε και ήρθε στην Ευρώπη, έχοντας διαλύσει τα πάντα στο πέρασμά του. Το άλλοτε Νο2 του ΝΒΑ Draft μπορεί να μην έκανε ποτέ την καριέρα που περίμενε, αλλά στην Ευρώπη έχει όλα τα φόντα να κυριαρχήσει, κάτι που ανά διαστήματα το κάνει ήδη.

Τζόνι Ο'Μπράιαντ (Μακάμπι)

Οι αριθμοί του: 11.1 πόντοι, 5.5 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ μέσο όρο σε 23 λεπτά συμμετοχής

Με λίγα λόγια: Αγωνιζόμενος για πρώτη φορά μακριά από τις ΗΠΑ, ο Τζόντι Ο'Μπράιντ έχει εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους ψηλούς της EuroLeague. Το μέσα-έξω παιχνίδι του Αμερικανού και η σπάνια αίσθηση του ριμπάουντ τον έχουν κάνει πολύτιμο για τη Μακάμπι στην προσπάθειά της να μείνει σε τροχιά playoffs.

Τζόρνταν Μίκι (Χίμκι)

Οι αριθμοί του: 13.3 πόντοι και 4.7 ριμπάουντ μέσο όρο σε 22 λεπτά συμμετοχής

Με λίγα λόγια: Ο Τζόρνταν Μίκι πάλεψε όσο μπορούσε για να καθιερωθεί στο ΝΒΑ. Δεν πήρε ποτέ μία πραγματική ευκαιρία όμως, με την Χίμκι να ανοίγει το καλοκαίρι την αγκαλιά της για να τον υποδεχθεί, νιώθοντας απολύτως δικαιωμένη για αυτό. Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ είναι ένας από τους καλύτερους ψηλούς της EuroLeague, έχοντας φτιάξει ένα τρομερό δίδυμο με τον Άντονι Γκιλ κάτω από τα καλάθια.

Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος (Ολυμπιακός)

Οι αριθμοί του: 9.1 πόντοι, 2.3 ριμπάουντ και 4.4 ασίστ μέσο όρο σε 25 λεπτά συμμετοχής

Με λίγα λόγια: Έπειτα από μία σπουδαία καριέρα στο NCAA και μία σεζόν προσαρμογής στην Ευρώπη, ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος ανέλαβε το δύσκολο έργο της οργάνωσης στον Ολυμπιακό. Η EuroLeague δεν συγχωρεί τους ρούκι γκαρντ, αλλά τηρουμένων των αναλογιών ο Γουίλιαμς-Γκος διανύει μία καλή πρώτη χρονιά σε αυτό το επίπεδο.

Ταρίκ Μπλακ (Μακάμπι)

Οι αριθμοί του: 8.7 πόντοι, 5.2 ριμπάουντ και 1.1 κοψίματα μέσο όρο σε 21 λεπτά συμμετοχής

Με λίγα λόγια: Ο Ταρίκ Μπλακ πήρε κι αυτός με την σειρά του τη μεγάλη απόφαση να έρθει στην Ευρώπη το καλοκαίρι για χάρη της Μακάμπι. Ο 27χρονος σέντερ ήταν πάντα ρολίστας στο ΝΒΑ και το ίδιο είναι και στην Ευρώπη, με τα στοιχεία του ωστόσο να του δίνουν όλα τα φόντα να κάνει μία μεγάλη καριέρα σε επίπεδο EuroLeague.

Καταθέστε την άποψή σας στο παρακάτω poll:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ