EUROLEAGUE

Οι Ισραηλινοί γράφουν πως Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θέλουν τον Γιαμ Μαντάρ

Οι Ισραηλινοί γράφουν πως Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θέλουν τον Γιαμ Μαντάρ

Στο στόχαστρο του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού βρίσκεται ένα από τα σημαντικότερα ταλέντα του Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Sport5 (VIDEO).

Για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για τον Γιαμ Μαντάρ, έναν 19χρονο ύψους 1μ.91 πόιντ γκαρντ μιλάει το Sport5 το απόγευμα της Δευτέρας (24/8).

Πρόκειται για έναν αθλητή που ανήκει στην Χάποελ Τελ Αβίβ του Γιάννη Καστρίτη, έκανε καλή σεζόν στη Winner League (9.3 πόντοι από 44.3% στα συνολικά σουτ και 80% στις βολές, 2.3 ριμπάουντ, 3.2 ασίστ, ένα κλέψιμο και 9.3 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 23.7 λεπτά συμμετοχής σε 29 αγώνες) και είχε εντυπωσιάσει με την εθνική ομάδα του Ισραήλ στο EuroBasket U20 το περασμένο καλοκαίρι (15.9 πόντοι, 53% στο δίποντο, 48% στο τρίποντο, 81% στις βολές, 3.1 ριμπάουντ, 7.7 ασίστ, 1.4 κλεψίματα, 19.6 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 31.1 λεπτά σε επτά αγώνες), το οποίο μάλιστα είχε κατακτήσει ως το alter ego του Ντένι Αβντίγια.

" Λίγο πριν από την έναρξη της σεζόν και ενώ προετοιμάζεται για το 2020 NBA Draft, ο Γιαμ Μαντάρ δέχθηκε ανεπίσημες κρούσεις από τις μεγάλες δυνάμεις του ελληνικού μπάσκετ, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Θέλει να παλέψει για το ΝΒΑ όμως, γύρισε πριν από μερικές ημέρες από τις ΗΠΑ και προπονείται για το Draft. Άφησε καλές εντυπώσεις εκεί και μίλησε με κάποιους εκπροσώπους ομάδων, δεν είναι όμως ξεκάθαρο αν θα μείνει στη διαδικασία ή αν θα αποσυρθεί δέκα μέρες πριν από αυτή. Από τους δύο της Ελλάδας, η επιλογή του Παναθηναϊκού δείχνει λιγότερο ρεαλιστική καθώς οι πράσινοι έχουν ήδη υπογράψει τους Μάρκους Φόστερ, Νέμανια Νέντοβιτς και Πιερ Τζάκσον για τη θέση. Ούτως ή άλλως ο Μαντάρ προτιμά ένα μέρος στο οποίο θα μπορεί να δείξει τι μπορεί να κάνει, ενώ και η Χάποελ Τελ Αβίβ θα ζητήσει ένα μεγάλο ποσό για να αφήσει το ταλέντο της" αναφέρει το δημοσίευμα του Sport5.

O Μαντάρ είναι ένας νεαρός με τρομερή αυτοπεποίθηση, τον αποκαλούν (και το απολαμβάνει) " Στεφ Κάρι της Ευρώπης" και θεωρεί ότι αργά ή γρήγορα θα παίξει στο ΝΒΑ.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ