EUROLEAGUE

EuroLeague: Η "αδικημένη" πεντάδα

EuroLeague: Η "αδικημένη" πεντάδα
EUROKINISSI

Με τις δύο κορυφαίες πεντάδες της φετινής EuroLeague να έχουν ανακοινωθεί, το Sport24.gr παρουσιάζει μία τρίτη πεντάδα, αυτή των “αδικημένων”, που πιθανόν να άξιζαν το χρίσμα.

Κάθε χρόνο γίνεται όλο και πιο δύσκολο να επιλεγούν οι δύο καλύτερες πεντάδες της EuroLeague, ειδικά από τότε που άλλαξε ο τρόπος διεξαγωγής της διοργάνωσης. Η φετινή σεζόν δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Η διοργανώτρια αρχή έκανε αρχικά γνωστή την καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης και κατόπιν την 2η καλύτερη πεντάδα . Απολύτως λογικά, έμεινε απέξω πολύς κόσμος. Αρκετοί είχαν κάθε λόγο να αισθάνονται αδικημένοι. Κάποιοι περισσότερο από κάποιους άλλους.

Έχοντας αυτό υπόψιν, το Sport24.gr βρήκε τους 5 παίκτες που πιθανόν να πίστεψαν ότι άξιζαν να βρίσκονται στην τελική επιλογή. Δεν ήταν εύκολο. Ακόμα και τώρα είναι πολύ πιθανό χρειάστηκε να μείνουν εκτός κάποιοι παίκτες που ίσως άξιζαν να συμπεριληφθούν σε κάποια πεντάδα. Και αυτό είναι που πιθανότατα δείχνει πόσο δύσκολο είναι να δημιουργηθούν δύο πεντάδες.

Πριν παρουσιαστούν οι 5 “αδικημένοι”, ας θυμηθούμε τις δύο καλύτερες πεντάδες:

1η πεντάδα: Νικ Καλάθης, Κώστας Σλούκας, Γουίλ Κλάιμπερν, Μπράντον Ντέιβις, Γιαν Βέσελι

2η πεντάδα: Μάικ Τζέιμς, Νάντο ΝτεΚολό, Βασίλιε Μίσιτς, Βενσάν Πουαριέ, Γουόλτερ Ταβάρες

Χωρίς περισσότερη καθυστέρηση όμως, ιδού η πεντάδα των “αδικημένων”:

ΤΟΜΑ ΕΡΤΕΛ (ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ)

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Οι αριθμοί του : 10.4 πόντοι, 1.9 ριμπάουντ και 4.8 ασίστ μέσο όρο σε 21 λεπτά συμμετοχής

Με λίγα λόγια: Ο Ερτέλ έχει ακούσει πολλά κατά την διάρκεια της καριέρας του. Η ωριμότητά του και οι αποφάσεις του έχουν τεθεί πολλές φορές σε αμφιβολία. Η φετινή χρονιά ωστόσο έμοιαζε με εξιλέωση για αυτόν. Ο Γάλλος γκαρντ είχε την πιο ώριμη σεζόν της καριέρας του και έφτασε μία ανάσα από το να στείλει την Μπαρτσελόνα στο Final Four. Αν τα κατάφερνε ενδεχομένως και να κέρδιζε μία θέση σε μία από τις δύο καλύτερες πεντάδες, αν και η αλήθεια είναι ότι ο ανταγωνισμός στην θέση του ήταν τεράστιος.

ΚΟΡΙ ΧΙΓΚΙΝΣ (ΤΣΣΚΑ)

EuroLeague: Η "αδικημένη" πεντάδα

Οι αριθμοί του : 14.8 πόντοι, 2.1 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ μέσο όρο με 49% στο τρίποντο σε 25 λεπτά συμμετοχής

Με λίγα λόγια: Κατά πολλούς ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ της ΤΣΣΚΑ είναι ο πιο υποτιμημένος παίκτης της EuroLeague, ασχέτως αν αυτό δεν φαίνεται στον μισθό του. Το γεγονός όμως ότι έπειτα από μία τρομερή σεζόν, κατά την διάρκεια της οποίας ήταν ο πιο σταθερός και κατά πολλούς ο καλύτερος παίκτης της ΤΣΣΚΑ, δεν συμπεριλήφθηκε σε μία από τις δύο καλύτερες πεντάδες της διοργάνωσης, είναι η ξεκάθαρη απόδειξη ότι αυτή η άποψη έχει βάση. Ο Χίγκινς τα έκανε... όλα στην κανονική περίοδο και τα playoffs. Σκόραρε διψήφιο αριθμό πόντων στα 28 από τα 30 παιχνίδια της ομάδας του στον δρόμο για το Final Four. Σημείωσε μεγάλα σουτ σε μεγάλα παιχνίδια. Τίποτα όμως δεν αρκούσε για ν αμπει σε μία από τις δύο κορυφαίες πεντάδες της σεζόν.

ΑΝΤΟΝΙ ΡΑΝΤΟΛΦ (ΡΕΑΛ)

EuroLeague: Η "αδικημένη" πεντάδα

Οι αριθμοί του : 12.6 πόντοι και 4.3 ριμπάουντ μέσο όρο σε 23 λεπτά συμμετοχής

Με λίγα λόγια: Το βαθύ ρόστερ της Ρεάλ είχε ως αποτέλεσμα να περάσει από πολύ κόσμο απαρατήρητη η εξαιρετική σεζόν του Άντονι Ράντολφ. Για την ακρίβεια, η φετινή ήταν η πιο παραγωγική σεζόν του με την φανέλα των Μαδριλένων, με τον άλλοτε ΝΒΑερ να επιβεβαιώνει πως όταν είναι καλά είναι σε καλή κατάσταση και περιβάλλεται από εμπιστοσύνη είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην θέση του στην Ευρώπη, αν όχι ο καλύτερος. Όχι κι άσχημα αν σκεφτεί κανείς ότι το καλοκαίρι η Ρεάλ έψαχνε τρόπο να τον ξεφορτωθεί αλλά δεν τα κατάφερε...

ΑΝΤΡΙΕΝ ΜΟΕΡΜΑΝ (ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ)

EuroLeague: Η "αδικημένη" πεντάδα
EUROKINISSI

Οι αριθμοί του : 12.4 πόντοι, 6.2 ριμπάουντ, 1.5 ασίστ και 1.1 κλεψίματα μέσο όρο με 40.9% στα τρίποντα σε 29 λεπτά συμμετοχής

Με λίγα λόγια: Έπειτα από μία επιεικώς μέτρια σεζόν (2017/18) στην Μπαρτσελόνα, ο Άντριεν Μοερμάν βρήκε τον εαυτό του στην Αναντολού Εφές, κάνοντας σεζόν καριέρας στα 30 του χρόνια. Ο Γάλλος πάουερ φόργουορντ ήταν ένας από τους πολυτιμότερους παίκτες της Αναντολού Εφές και ένας από τους καλύτερους παίκτες της EuroLeague στην θέση του. Το μέσα-έξω παιχνίδι του συμπλήρωσε ιδανικά αυτό του Μπράιαν Ντάνστον, με τους δυο τους να φτιάχνουν ένα από τα καλύτερα δίδυμα ψηλών στης διοργάνωσης. Το γεγονός ότι δεν συμπεριλήφθηκε σε καμία εκ των δύο κορυφαίων πεντάδων της σεζόν έκανε εντύπωση σε πολύ κόσμο.

ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΒ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)

EuroLeague: Η "αδικημένη" πεντάδα

Οι αριθμοί του : 11.7 πόντοι, 7.9 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ μέσο όρο σε 26 λεπτά συμμετοχής

Με λίγα λόγια: Ο Σέρβος σέντερ είχε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του με την φανέλα του Ολυμπιακού. Πιο ώριμος από ποτέ, ο Μιλουτίνοβ τράβηξε πολύ κουπί όλη την χρονιά, παίρνοντας ελάχιστες βοήθειες από τους συμπαίκτες του, κυριαρχώντας κόντρα σε όλους τους ψηλούς της EuroLeague, μέχρι να κουραστεί στο τέλος. Ο Μιλουτίνοβ πλήρωσε την κατάρρευση του Ολυμπιακού στον δεύτερο γύρο που οδήγησε στον αποκλεισμό του από τα playoffs.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ