EUROLEAGUE

Εργκίν Αταμάν: "Σάλαρι καπ στη EuroLeague"

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο προπονητής της Αναντολού Εφές, Εργκίν Αταμάν, μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ενδεχόμενη επανέναρξη της EuroLeague και τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Υπέρ της θεσμοθέτησης σάλαρι καπ ως ένα από τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν λόγω κορονοϊού τάχθηκε ο Εργκίν Αταμάν, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ. Ο τεχνικός της Αναντολού Εφές υπογράμμισε: « Πιστεύω ότι η EuroLeague έχει ένα ρεαλιστικό πλάνο. Πρέπει όμως όλα να γίνουν με συνθήκες ασφάλειας για τους παίκτες τους προπονητές. Προσωπικά είμαι σύμφωνος με το πλάνο αυτό».

Σε ότι αφορά τις επιπτώσεις και το σάλαρι καπ επισήμανε: « Όλες οι ομάδες θα επηρεαστούν. Θα πρέπει όλοι να γίνουμε σοφότεροι. Πρέπει να ισοσκελίζονται τα μπάτζετ με τα έσοδα. Η Euroleague πρέπει να βρει έναν τρόπο ώστε να υπάρχει μια ισορροπία. Δεν γίνεται να έχουν κάποιες ομάδες τόσο υψηλά μπάτζετ και μάλιστα μετά από μια τέτοια πανδημία που θα κοστίσει σε όλους οικονομικά».

Τέλος αναφερόμενος στους Βασίλη Σπανούλη και Σέιν Λάρκιν τόνισε: « Μιλάμε για δύο τελείως διαφορετικούς παίκτες. Ο Σπανούλης είναι ηγέτης, είναι νικητής, είναι ένας εκ των κορυφαίων της διοργάνωσης. Ο Λάρκιν είναι επίσης νικητής και πιθανότατα ο κορυφαίος παίκτης της Euroleagueτα τελευταία δύο χρόνια».

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ