EUROLEAGUE

Στόχος η ποιοτική αναβάθμιση

Στόχος η ποιοτική αναβάθμιση

Ωρα για... αντεπίθεση, λίγο πριν το τέλος του πρώτου μισού της regular season. Ο "ειδικός" του Euroleague Fantasy Challenge αναλύει.

Έχουμε φτάσει ήδη μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρώτου μισού της κανονικής περιόδου της Euroleague και οι ομάδες του fantasy challenge έχουν εξελιχθεί σε ένα σημείο που μπορούν πλέον, σταδιακά, να δείξουν τις δυνατότητές τους.

Του Νότη Φιλιππίδη

Η ποιοτική αναβάθμιση των ομάδων συνεχίζεται με πυρετώδεις ρυθμούς και τώρα είναι το διάστημα που πρέπει να εξαργυρώσετε τα κερδισμένα κρέντιτς των προηγούμενων αγωνιστικών, μετατρέποντάς τα σε πολύτιμους παίκτες για το ρόστερ σας. Φυσικά, η προτίμησή σας είναι λογικό να πηγαίνει σε αυτούς τους παίκτες που δεν έχουν πραγματοποιήσει το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα κι άρα διαθέτουν πιο προσιτές τιμές, ενώ είναι θέμα χρόνου να παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους και να σας χαρίσουν μεγάλα σκορ.

Αυτή είναι η καλύτερη δυνατή τακτική, αφού συνδυάζει σκορ και οικονομία σε κρέντιτς. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να εμπιστευθείτε και πιο ακριβούς παίκτες (πχ Τεόντοσιτς, Κούλιγκ), εφόσον μάλιστα έχετε τη σχετική οικονομική άνεση και τους θεωρείτε ασφαλείς επιλογές, πιστεύετε δηλαδή ότι μπορούν να διατηρηθούν σε αυτά τα επίπεδα σε βάθος χρόνου.

Ασφαλώς, εξακολουθούν να υπάρχουν και οι υποτιμημένοι παίκτες, ελάχιστοι πια, τους οποίους καλό είναι να μην τους αγνοείτε ακόμα, ειδικά αν θεωρείτε ότι μπορούν να συνδυάσουν σκορ μαζί με τα κρέντιτς. Πέραν τους προφανούς οικονομικού οφέλους για την ομάδα σας, οι υποτιμημένοι παίκτες μπορούν να ...συνδυαστούν καλά με τους ακριβούς παίκτες που θέλετε να αγοράσετε. Οι πρώτοι είναι ουσιαστικά το "plan b" από άποψη κρέντιτς, εφόσον το ρίσκο της απόκτησης ενός πολύ ακριβού δεν σας βγει και χάσει αρκετά σε αξία, από ένα τυχαίο κακό ματς.

Έχουμε μπει πλέον στο πιο ωραίο και πιο δημιουργικό στάδιο του παιχνιδιού το οποίο θα κρατήσει για μερικές αγωνιστικές ακόμα, μέχρι να τελειοποιηθούν οι ομάδες και να ξεκινήσουν οι αλλαγές "rotation". Τώρα είναι όμως που ένας παίκτης νιώθει περισσότερο από ποτέ ως μάνατζερ, προσπαθώντας να αξιολογήσει παίκτες, κριτήρια και καταστάσεις, να κάνει τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό αυτών και να φτάσει όσο πιο κοντά γίνεται στη δημιουργία της ιδανικής του ομάδας.

Παρακάτω, υπάρχει η καθιερωμένη λίστα παικτών που είναι καλό να εξετάσετε ενόψει της 5ης αγωνιστικής του παιχνιδιού. Μιας και έχουν αρχίσει και οι ...τραυματισμοί, μπορείτε να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα τόσο από τη σελίδα στο facebook, όσο και από το twitter.


Point Guards

Μίλος Τεόντοσιτς (ΤΣΣΚΑ) - 83,9

Είναι πανάκριβος, αλλά στην κατάσταση που βρίσκεται δεν αποτελεί κακή επιλογή. Αυτή τη στιγμή αποτελεί το Α και το Ω της ΤΣΣΚΑ και είναι στο χέρι του να συνεχίσει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις. Ακόμα κι αν έχετε την άνεση των κρέντιτς πάντως, μπορείτε προηγουμένως να εξετάσετε τις αρκετές επιπλέον ενδιαφέρουσες λύσεις στη θέση, πριν πάρετε το ρίσκο αυτό.

Τόμας Ερτέλ (Λαμποράλ) - 72

Είναι επίσης ακριβός και δεν μπορεί να υποστηρίξει τόσο εύκολα το ράνκινγκ όσο ο Τεόντοσιτς, λόγω σκοραρίσματος. Η Λαμποράλ πήρε και τον Βούγιασιτς, που γεμίζει την περιφέρεια, αλλά αυτό σημαίνει και περισσότερες ασσίστ για τον Γάλλο. Στα δύο εντός έδρας παιχνίδια έως τώρα έχει κάνει ράνκινγκ πάνω από 20 κι αυτός είναι ο κύριος λόγος που αναφέρεται αυτή την εβδομάδα, αφού η Λαμποράλ υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα.

Σέρχιο Γιουλ (Ρεάλ) - 57,4

Στόχος η ποιοτική αναβάθμιση

Με τον Ρούντι εκτός και τον Ροντρίγκεζ όχι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ο Γιουλ είναι ο ηγέτης της Ρεάλ αυτή τη στιγμή και μπορεί να δώσει σκορ με χαρακτηριστική ευκολία. Το μόνο αρνητικό είναι ότι παίζει μέσα στην Εφές, ομάδα που πιέζει πάρα πολύ τους αντίπαλους γκαρντ, κάτι που ίσως χαμηλώνει το ταβάνι του για αυτή την εβδομάδα.

Τζέισον Γκρέιντζερ (Μάλαγα) - 54: (45,9/54/62,1) - (-11/-0,9/9,2)

Το ματς με την ΤΣΣΚΑ τον απογείωσε και τον ...μετέτρεψε σε υποτιμημένο, όμως δεν μπορεί να παραγνωρίσει κανείς το γεγονός ότι ήδη ήταν παίκτης που μοιράζει αρκετές ασσίστ και κερδίζει πολλά φάουλ, αν και οι πόντοι είναι αυτοί που κάνουν τη διαφορά και ξεχωρίζουν το καλό από το μεγάλο ράνκινγκ και στο θέμα αυτό ο Γκρέιντζερ δεν είναι και ο πιο σταθερός παίκτης.

UPDATE: υπάρχει σταυρός δίπλα από το όνομά του, επομένως καλύτερα να μη ρισκάρετε με την απόκτησή του.

Άλεξ Ρένφροε (Άλμπα) - 49,1: (41,7/49,1/56,5) - (-11,8/-2,6/6,6)

Απογειώθηκε στο ματς με την Λιμόζ και είναι πλεόν υποτιμημένος. Είναι ουσιαστικά η εναλλακτική του Γκρέιντζερ, εφόσον θέλετε να επενδύσετε στα κρέντιτς. Η επιλογή του πάντως αποτελεί ρίσκο, γιατί με εξαίρεση τις ασσίστ, δεν έχει κάποιο άλλο σταθερό ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στο παιχνίδι του.

Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός) - 40,8

Είναι πάμφθηνος, βάσει της αντικειμενικής του αξίας αλλά και της απόδοσής του με το Μιλάνο. Δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη σεζόν βέβαια, κάθε άλλο, όμως όσο μέτρια κι αν συνεχίσει, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ανεβάσει την αξία του στο μέλλον. Κι αυτό είναι απλά το χειρότερο σενάριο.

Τζο Ράνγκλαντ (Μιλάνο) - 35,1

Έχει πάρει πολλές πρωτοβουλίες στα δύο τελευταία παιχνίδια (μ.ο. ράνκινγκ 16,5) και είναι το Νο. 2 της περιφέρειας της ομάδας, πίσω από τον Χάκετ. Το κακό του ξεκίνημα είναι σύμμαχος ώστε να τον αποκτήσετε σε μια πολύ συμφέρουσα τιμή.


Shooting Guards & Small Forwards

Άντριου Γκούντλοκ (Φενερμπαχτσέ) - 70,9

Προηγήθηκαν δύο δύσκολα παιχνίδια και η αξία του έπεσε περίπου 20 κρέντιτς. Μέσα στην Μπάγερν πάντως γίνονται γενικά αγώνες με υψηλό σκορ, το οποίο είναι και το κύριο χαρακτηριστικό του Αμερικανού και αυτός είναι ένας καλός λόγος για να αποκτήσει κανείς το βαρύ πυροβολικό της Φενέρ.

Βλάντιμιρ Μίτσοφ (Γαλατασαράι) - 62,7

Αν και είναι λίγο ...αντι-εμπορικός στο fantasy και έχει να αγωνιστεί μέσα στο ΣΕΦ, δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς το γεγονός ότι σε κάθε αγώνα παρουσιάζεται και καλύτερος, προσφέροντας σκορ από διάφορες στατιστικές κατηγορίες. Με την απουσία του Πότσιους και την όχι καλύτερη δυνατή προσαρμογή του Αραντόρι μέχρι στιγμής, αν και ακριβός για τα δεδομένα του, ο Μίτσοφ αποτελεί μια ενδιαφέρουσα επιλογή.

Σόνι Γουίμς (ΤΣΣΚΑ) - 61,6

Στόχος η ποιοτική αναβάθμιση

Χωρίς να εντυπωσιάσει ιδιαίτερα, ανέβασε αισθητά την αξία του και μπορεί χωρίς κόπο να το κάνει εκ νέου. Σίγουρη επιλογή, μπορείτε ακόμα και τώρα να τον αποκτήσετε και να ξενοιάσετε, εκτός αν θέλετε να ρισκάρετε για περισσότερα.

Τζέιμς Άντερσον (Ζαλγκίρις) - 59,5: (50,6/59,5/68,4) - (-10,4/0,8/11,9)

Έκανε όργια στον αγώνα με την Ούνιξ και μαζί και το μεγαλύτερο σκορ στο παιχνίδι μέχρι στιγμής. Ο ικανότατος αυτός παίκτης αγωνίζεται μέσα στην Σάσσαρι αυτή την εβδομάδα και το γεγονός ότι είναι και υποτιμημένος τον φέρνει δικαιολογημένα στην πρώτη θέση των most-bought players.

Ντάνιελ Χάκετ (Μιλάνο) - 53,3

Πραγματοποίησε πολύ κακή εμφάνιση μέσα στον Παναθηναϊκό (στα τελευταία λεπτά διέσωσε το σκορ του), αλλά παραμένει ο ηγέτης της Μιλάνο και εντός έδρας με την Τούροφ θα έχει πιο εύκολο έργο ώστε να γεμίσει ξανά την στατιστική του.

Ράιαν Τούλσον (Μάλαγα) - 49,6

Μάλλον αναμενόμενη κακή εμφάνιση μέσα στην ΤΣΣΚΑ, όμως με την πιθανή (?) απουσία του Γκρέιντζερ, ο Τούλσον αναμένεται να λάβει πολλές πρωτοβουλίες στο εντός έδρας ματς με την Μακάμπι κι αυτό τον καθιστά μια αρκετά ενδιαφέρουσα επιλογή για την αγωνιστική.

Τζέισι Κάρολ (Ρεάλ) - 45,9: (39/45,9/52,8) - (-20,4/-11,8/-3,2)

Παραμένει εξαιρετικά υποτιμημένος και είναι εκτός και ο Ρούντι, κάτι που του εγγυάται χρόνο συμμετοχής όπως βέβαια και σουτ (έχει 11/13 τρίποντα στα δύο τελευταία παιχνίδια), επομένως αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή. Έχει δύσκολο ματς μέσα στην Εφές πάντως, ενώ δεν είναι και ο πιο σταθερός φαντασιακός παίκτης.

Εντγκάρας Ουλανόβας (Ζαλγκίρις) - 20,1: (17,1/20,1/23,1) - (-13,8/-10,1/-6,3)

Αν έχετε πάρει ακριβούς παίκτες με τις δύο πρώτες σας αλλαγές και δεν σας έχουν απομείνει παρά λίγα κρέντιτς για τη θέση, τότε ο Ουλανόβας είναι η ιδανική, επενδυτική επιλογή, καθώς εξακολουθεί να είναι αρκετά υποτιμημένος για να προσφέρει κρέντιτς στην ομάδα σας, ουσιαστικά ανεξαρτήτως σκορ.

Φουρκάν Κορκμάζ (Εφές) - 14,1

Σύμφωνοι, δεν υπάρχει περίπτωση να τον αποκτήσετε, αλλά αξίζει να γίνει αναφορά σε έναν 17χρονο που είχε 9 πόντους, 7 ρημπάουντ, 4 ασσίστ και 4 κερδισμένα φάουλ σε 20 λεπτά συμμετοχής, μέσα στην Νίζνι.


Power Forwards & Centers

Τζαμέλ ΜακΛίν (Άλμπα) - 70,5

Οργίασε απέναντι στην Λιμόζ και έδειξε ότι είναι ικανός για μεγάλα πράγματα στο παιχνίδι. Κερδίζει κατά μέσο όρο 8 φάουλ σε κάθε ματς κι ο παράγοντας αυτός του εγγυάται διψήφιο σκορ. Το ανησυχητικό είναι ότι δεν παίρνει τόσες προσπάθειες για σουτ (αν εξαιρεθούν όσες καταλήγουν σε βολές), αφού σε κανένα ματς δεν έχει επιχειρήσει περισσότερα από 7 δίποντα.

Άντε Τόμιτς (Μπαρτσελόνα) - 63,6

Όχι, δεν είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, κυρίως λόγω χρόνου συμμετοχής, αφού πλέον το rotation της Μπαρτσελόνα στο 5 περιλαμβάνει τρεις παίκτες, αλλά η τιμή του αυτή τη στιγμή είναι χαμηλή, βάσει της αντικειμενικής του αξίας. Ενδιαφέρουσα τιμή έχει και ο συμπαίκτης του, Ντόελμαν.

Φουρκάν Αλντεμίρ (Γαλατασαράι) - 60,8: (51,7/60,8/69,9) - (-11,8/-0,4/11)

Beko Basketbol Ligi Play-Off final 1. maçnda Galatasaray Medical Park ile Banvit takmlar Abdi pekçi Spor Salonu'nda karlat. Bir pozisyonda Galatasaray MP'li oyuncu Furkan Aldemir (19) rakibi ile mücadele etti. (Anadolu Ajans - ebnem Cokun)
Beko Basketbol Ligi Play-Off final 1. maçnda Galatasaray Medical Park ile Banvit takmlar Abdi pekçi Spor Salonu'nda karlat. Bir pozisyonda Galatasaray MP'li oyuncu Furkan Aldemir (19) rakibi ile mücadele etti. (Anadolu Ajans - ebnem Cokun) ANADOLU AJANS

Βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση, έχοντας δώσει συνεχόμενα μεγάλα σκορ, και παραμένει μάλιστα υποτιμημένος. Το ματς μέσα στο ΣΕΦ βέβαια μόνο εύκολο δεν θα είναι, αλλά αυτή τη στιγμή ο Αλντεμίρ αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές σε ολόκληρο το παιχνίδι.

Ντάριο Σάριτς (Εφές) - 55,7

Ο τραυματισμός του Κρστιτς του επέτρεψε περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες, επιχειρώντας στο τελευταίο ματς όσα σουτ επιχείρησε στα δύο πρώτα παιχνίδια μαζί (με τους Περπέρογλου και Τζάνινγκ πάντως να μην δραστηριοποιούνται ιδιαίτερα, κάτι που δύσκολα θα επαναληφθεί). Έχει δύσκολο, εντός έδρας ματς με την Ρεάλ.

Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς (Βαλένθια) - 53,8

Με το καλημέρα, έδειξε τις προθέσεις του να ...απασχολήσει το παιχνίδι. Είναι αρκετά νωρίς βέβαια για να έχουμε ξεκάθαρη άποψη, όμως ίσως να είναι και αργά, μετά το παιχνίδι με την Νεπτούνας για να τον αποκτήσετε σε μια καλή τιμή.

Μίρο Μπιλάν (Τσεντεβίτα) - 51,5

Βρίσκεται σε αρκετά προσιτή τιμή, λόγω του -1 που είχε κάνει μέσα στην Λιμόζ. Στα υπόλοιπα τρία ματς που έχει δώσει, ο μέσος όρος του είναι 17 και απέναντι στην Άλμπα εντός έδρας είναι πιθανότερο να κινηθεί πιο κοντά σε αυτόν, παρά στο -1 της Γαλλίας.

Μπράιαντ Ντάνστον (Ολυμπιακός) - 41,8

Ξεκίνησε αρκετά καλά στον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα, παρόλο που έπεσε τελικά στο 8. Δεν είναι ακόμα στο 100% των δυνατοτήτων του, όμως δείχνει εμφανή σημάδια ανάκαμψης και μάλλον δύσκολα να παραμείνει για πολύ καιρό στην τάξη των 40 κρέντιτς.

Δημήτρης Αγραβάνης (Ολυμπιακός) - 18: (15,3/18/20,7) - (-8,5/-5,1/-1,7)

Έχει εκμεταλλευτεί τον τραυματισμό του Πρίντεζη και η βελτίωσή του σε σχέση με πέρυσι είναι θεαματική, τουλάχιστον όσον αφορά τις fantasy προοπτικές του. Εκτός των άλλων είναι και υποτιμημένος, επομένως, αποτελεί την ενδεδειγμένη, πολύ φθηνή λύση για τη γραμμή των ψηλών.

* Ελάτε στην παρέα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter για να είστε πάντα ενημερωμένοι με τις τελευταίες εξελίξεις-αλλαγές-τραυματισμούς.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ