EUROLEAGUE

Προσοχή προσοχή: Ξεκινάμε απόψε

Προσοχή προσοχή: Ξεκινάμε απόψε

Η αγωνιστική ξεκινά εκτάκτως απόψε στο Κάουνας και ο "ειδικός" κάνει την ανάλυση των παικτών που θα σας απασχολήσουν και αυτή την εβδομάδα.

Του Νότη Φιλιππίδη

Τα ψέματα τελείωσαν. Το παιχνίδι μπαίνει σιγά σιγά στην τελική του ευθεία και τώρα είναι η στιγμή που θα ξεχωρίσουν οι καλοί μάνατζερ από τους υπόλοιπους. Η εβδομάδα δεν θα είναι εύκολη, ξεκινά απόψε από το Κάουνας και το ματς της Ζαλγκίρις με τη Μπαρτσελόνα, οπότε προσπαθήστε να μειώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο το ρίσκο. Πάμε να δούμε τους παίκτες που ενδιαφέρουν, ανά θέση.

Point Guards

Τέιλορ Ρότσεστι (Νίνζι) - 86,2

Έχει χάσει το εκπληκτικό μομέντουμ που είχε μέχρι το πρώτο μισό του TOP 16, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως δεν διατηρείται σε αξιοπρεπή επίπεδα. Μέσα στην Εφές δεν έδωσε ούτε μία ασσίστ (είχε 15 στο ματς του πρώτου γύρου) κι έτσι παρότι σκόραρε 18 πόντους, έμεινε στο 12 ράνκινγκ, που είναι και το χαμηλότερό του φέτος, εκτός έδρας. Εκτός των άλλων, η παρουσία του Μέκελ κάνει μη επιτακτική την παρουσία του Ρότσεστι στην πεντάδα της Νίζνι, κάτι που είναι λογικό να του στερήσει κάποιο χρόνο συμμετοχής, όταν δεν βρίσκεται σε καλή βραδιά. Αυτή την αγωνιστική, ο Αμερικανός γκαρντ θα τεθεί αντιμέτωπος εντός έδρας με την ΤΣΣΚΑ, απέναντι στην οποία είχε σημειώσει ράνκινγκ 28 στον πρώτο γύρο.

Μίλος Τεόντοσιτς (ΤΣΣΚΑ) - 78,5

Εκπληκτική παράσταση από τον Σέρβο μέσα στην αποδεκατισμένη Μάλαγα, όπως συνέβη εξάλλου και στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις που αγωνίστηκε απέναντι στην ισπανική ομάδα φέτος. Συνέχισε έτσι από την μεγάλη βραδιά απέναντι στην Εφές και πλησίασε εκ νέου την τιμή των 80 κρέντιτς, κάτι βέβαια που δεν μπορεί να αποθαρρύνει τους επίδοξους αγοραστές του, όταν ο Τεόντοσιτς δείχνει να έχει πάρει εκ νέου τα πάνω του.

Προσοχή προσοχή: Ξεκινάμε απόψε

Άλεξ Ρένφροε (Άλμπα) - 56,9

Άλλη μια μεστή εμφάνιση από τον Αμερικανό, αυτή τη φορά απέναντι στην Γαλατασαράι, με ράνκινγκ 17, επιχειρώντας μόλις 5 σουτ. Το εύκολο πρόγραμμα συνεχίζεται για την Άλμπα, αφού ακολουθεί νέο εντός έδρας παιχνίδι, απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα κι έτσι ο Ρένφροε θα δώσει κατά πάσα πιθανότητα το 11ο διψήφιο ράνκινγκ του σε 12 παιχνίδια στο TOP 16.

Τζέρεμι Πάργκο (Μακάμπι) - 55

Βρέθηκε σε μεγάλη βραδιά απέναντι στην Ζαλγκίρις, πετυχαίνοντας 26 πόντους με 9/14 σουτ, δίνοντας έτσι το μεγαλύτερο φετινό του σκορ (28). Γενικά παρουσιάζεται βελτιωμένος σε σχέση με την κανονική περίοδο, ωστόσο δεν αποτελεί και τον πιο αξιόπιστο παίκτη της θέσης και ενόψει του δύσκολου εκτός έδρας αγώνα με την Ρεάλ, δεν είναι καθόλου απίθανο να επιστρέψει στις απογοητευτικά μέτριες εμφανίσεις του.

Τόμας Ερτέλ (Εφές) - 54,4

Άκρως πληθωρική παρουσία απέναντι στην Νίζνι, με 8 πόντους, 7 ρημπάουντ και 9 ασσίστ, η οποία όμως δεν συνοδεύτηκε από ανάλογο ράνκινγκ λόγω της αστοχίας του Γάλλου (4/13 σουτ με 0/5 τρίποντα). Εξακολουθεί να έχει ρυθμό πάντως κι έτσι διατηρεί εν πολλοίς το ενδιαφέρον του, παρόλο που αγωνίζεται μέσα σε μια πολύ δύσκολη έδρα όπως αυτή του Ολυμπιακού.

Γκαλ Μέκελ (Νίζνι) - 45,6

3/3 διψήφια σκορ για τον Ισραηλινό, που έχει μάλλον ...σατανική ταρίφα τα δίποντα που ευστοχεί σε κάθε αγώνα. Επόμενος αντίπαλος η ΤΣΣΚΑ των καυτών Τεόντοσιτς και Ντε Κολό, οπότε ίσως αυτή τη φορά ο Μέκελ να αντιμετωπίσει περισσότερα προβλήματα (πχ με φάουλ), παρ' όλα αυτά παραμένει ελκυστική περίπτωση, όπως εξάλλου και υποτιμημένος.

Γουίλ Τσέρι (Ζαλγκίρις) - 20,6

Μπορεί το 3 μέσα στην Μακάμπι να ήταν απογοητευτικό, ωστόσο αυτή την αγωνιστική η Ζαλγκίρις αγωνίζεται εντός έδρας, όπου ο Αμερικανός έχει μέσο όρο ράνκινγκ 16,3 στα τρία τελευταία ματς. Απέναντι του αυτή τη φορά βέβαια θα έχει την Μπαρτσελόνα, οπότε ίσως ο μέσος όρος αυτός να μειωθεί.

Shooting Guards & Small Forwards

Νάντο Ντε Κολό (ΤΣΣΚΑ) - 83,4

Επέστρεψε στις μεγάλες εμφανίσεις και στα ακόμα μεγαλύτερα ράνκινγκς μέσα στην Μάλαγα, εκμεταλλεύομενος και τα σημαντικά κενά της ισπανικής ομάδας στην περιφέρεια. Αν αγωνιστεί για κάτι περισσότερο από 20 λεπτά και με την Νίζνι, τότε δύσκολα θα καταφέρει να δώσει ανάλογο σκορ, ωστόσο, ο στόχος του 20 σε ράνκινγκ κάθε άλλο παρά μακρινός μπορεί να θεωρηθεί και το πιθανότερο είναι να συνεχίσει με τέτοιο νούμερο ο Γάλλος.

Νεμάνια Μπιέλιτσα (Φενερμπαχτσέ) - 81,2

Ενάντια στην Μιλάνο πρόσθεσε άλλη μια καταπληκτική εμφάνιση στο ενεργητικό του, αφού σημείωσε ράνκινγκ 30, επιχειρώντας μόλις 4 σουτ! Κάθε εβδομάδα που περνάει, τα 50 κρέντιτς με τα οποία ξεκίνησε το παιχνίδι φαίνονται όλο και πιο λίγα και πλέον έχει βάλει πλώρη για την πρώτη θέση των ...περιφερειακών.

Προσοχή προσοχή: Ξεκινάμε απόψε

Ρούντι Φερνάντεζ (Μακάμπι) - 75,1

Πολλά συνεχόμενα σχετικά μέτρια παιχνίδια για τον Φερνάντεζ μπορεί να σημαίνουν ένα και μόνο πράγμα. Ακολουθεί μεγάλο σκορ, απέναντι στην Μακάμπι, όπου το κίνητρο για τους γηπεδούχους θα είναι τεράστιο, κυρίως λόγω του περσινού τελικού, αλλά και της ήττας του πρώτου γύρου, ενώ υπάρχει πάντα και το βαθμολογικό κίνητρο και όλο αυτό το ...μείγμα είναι ότι χρειάζεται ο Ρούντι για να παίξει στο 100%.

Ντέβιν Σμιθ (Μακάμπι) - 71,9

Παρουσιάστηκε βελτιωμένος απέναντι στην Ζαλγκίρις, αλλά και πάλι δεν ενθουσιάσε με το σκορ που έδωσε, παρότι είχε τις προϋποθέσεις και φαινόταν να το πλησιάζει, κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ακολουθεί δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι μέσα στην Ρεάλ, οπότε εξακολουθεί να μην αποτελεί κορυφαία επιλογή για τη θέση.

Νίκος Παππάς (Παναθηναϊκός) - 52,1

Βρίσκεται σε δαιμονιώδη κατάσταση στα δύο τελευταία ματς, έχοντας συνολικά 15/17 σουτ και 54 μονάδες ράνκινγκ. Η Γαλατασαράι αποτελεί τον ιδανικό εκτός έδρας αντίπαλο, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει σε ανάλογους ρυθμούς, ακόμα κι αν μειωθούν, εύλογα κάποια στιγμή, τα ποσοστά ευστοχίας του κι έτσι ο Έλληνας γκαρντ αποτελεί, ξαφνικά, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές της θέσης.

Ρέτζι Ρέντινγκ (Άλμπα) - 51,4

Συνέχισε τις σπουδαίες εμφανίσεις, αυτή τη φορά όχι τόσο με το σκοράρισμα που συνηθίζει, αλλά μοιράζοντας 10 ασσίστ απέναντι στην Γαλατασαράι. Το καλό φαντασιακό του μομέντουμ μπορεί να διατηρηθεί χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες και απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, που υποδέχεται η Άλμπα αυτή την αγωνιστική.

Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (Φενερμπαχτσέ) - 47,9

MVP της 21ης αγωνιστικής απέναντι στην Μιλάνο, όμως το πιθανότερο είναι η εμφάνιση αυτή να ήταν απλά ένα πυροτέχνημα και ο Μπογκντάνοβιτς να επιστρέψει στα ...προβληματικά ράνκινγκς απέναντι στην Μάλαγα, που υποδέχεται αυτή την εβδομάδα η Φενερμπαχτσέ. Ο αντίπαλος βέβαια κάθε άλλο παρά τρομάζει, οπότε δεν έχετε να φοβηθείτε κάτι ιδιαίτερα αν η περίπτωση του Σέρβου σας εμπνέει.

Αλεσάντρο Τζεντίλε (Μιλάνο) - 45,4

Τρίτη συνεχόμενη σπουδαία εμφάνιση για τον Ιταλό, που δείχνει ότι έχει βρει για τα καλά τα πατήματά του και επακόλουθα την επαφή με το αντίπαλο καλάθι, πολλές φορές κι από την γραμμή των βολών, στοιχείο που βοηθά σημαντικά έναν παίκτη στο fantasy. Η Λαμποράλ που υποδέχεται αυτή την αγωνιστική η Μιλάνο δεν δείχνει ικανή να τον περιορίσει κι όλα εξαρτώνται από τον ίδιο τον Τζεντίλε.

Φαμπιάν Κοσέρ (Λαμποράλ) - 42,4

Πλέον έχει σημειώσει 10 φορές διψήφιο ράνκινγκ στα τελευταία 12 παιχνίδια και η σταδιακή άνοδός του σε κρέντιτς συνεχίζεται, αποτελώντας σε όλο το TOP 16 την πιο αξιόπιστη φθηνή περίπτωση περιφερειακού. Αυτή την εβδομάδα, η Λαμποράλ ταξιδεύει στο Μιλάνο, κάτι που καθιστά πιθανότερο ένα ακόμα αξιόλογο σκορ.

Μαρσόν Μπρουκς (Μιλάνο) - 42,2

Έβαλε δύσκολα στην Φενερμπαχτσέ στο πρώτο ημίχρονο, καθώς βρέθηκε σε μεγάλο βράδυ και το 18 ράνκινγκ που σημείωσε τελικά φαίνεται μάλλον λίγο. Η ουσία είναι ότι πλέον ο Μπρουκς τρέχει σερί έξι διψήφιων σκορ και η τιμή του παραμένει εξαιρετική, μπροστά σε αυτά που μπορεί και προσφέρει.

Εμίρ Πρέλτζιτς (Φενερμπαχτσέ) - 40,1

Είναι μάλλον πιο αξιόπιστος από τους παραπάνω παίκτες της Μιλάνο, ωστόσο το ταβάνι του δείχνει να είναι σαφώς χαμηλότερο κι έτσι είναι λογικό η προτίμησή σας να πηγαίνει αλλού, όταν μάλιστα οι τιμές τους είναι συγκρίσιμες. Αξίζει όμως να τον έχετε υπόψη σας.

Power Forwards & Centers

Μπόμπαν Μαριάνοβιτς (Ερ. Αστέρας) - 104,1

Επικράτησε κατά κράτος του Τόμιτς και όλης της άμυνας της Μπαρτσελόνα, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά πως ειδικά εντός έδρας, είναι ό,τι καλύτερο έχει υπάρξει στο fantasy εδώ και μερικά χρόνια. Στην κατάσταση που βρίσκεται δεν έχει σημασία ούτε η έδρα, ούτε ο αντίπαλος, παρά μόνο ο τρόπος με τον οποίο θα εξοικονομήσετε κρέντιτς για να τον αγοράσετε, εφόσον δεν υπάρχει ήδη στην ομάδα σας.

Άντε Τόμιτς (Μπαρτσελόνα) - 80,9

Τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Μαριάνοβιτς, πραγματοποιώντας έτσι δεύτερη συνεχόμενη μέτρια εμφάνιση σε εκτός έδρας ματς, γλυτώνοντας μάλιστα στο τέλος του αγώνα τα χειρότερα. Αυτή την εβδομάδα ο Τόμιτς θα τεθεί αντιμέτωπος με την Ζαλγκίρις μέσα στην Λιθουανία, επομένως θα επανέρθει στα φυσιολογικά φαντασιακά του επίπεδα.

Αρτ Παραχούσκι (Νίζνι) - 80,6

Άλλη μια ηρωϊκή εμφάνιση για τον Λευκορώσο, απέναντι στην Εφές, παρότι αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα με τα φάουλ κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η ΤΣΣΚΑ που υποδέχεται αυτή την εβδομάδα η Νίζνι δεν είναι και ο πιο εύκολος αντίπαλος για έναν σέντερ, ωστόσο ο Παραχούσκι τα είχε πάει περίφημα και στο ματς του πρώτου γύρου μεταξύ των δύο ομάδων κι έτσι μπορεί να παραμείνει άφοβα στην ομάδα σας.

Τζαμέλ ΜακΛίν (Άλμπα) - 74,5

Επανήρθε, λίγο απρόσμενα ίσως, στον αγώνα με την Γαλατασαράι, δείχνοντας πάντως να είναι ανέτοιμος, όπως μαρτυρά και το 6 ράνκινγκ που έκανε. Υπό αυτό το πρίσμα, εμπεριέχει ρίσκο ενόψει του Ερυθρού Αστέρα, εξάλλου παραμένει αρκετά ακριβός και πιθανώς μπορείτε να βρείτε, αυτή τη στιγμή, τέσσερις ψηλούς που να σας ενθουσιάζουν περισσότερο.

Γιαν Βέσελι (Φενερμπαχτσέ) - 57,8

Προσοχή προσοχή: Ξεκινάμε απόψε

Ιδιαίτερα αποτελεσματικός για μια ακόμη φορά ο Τσέχος, με την Μιλάνο να αποδεικνύεται ιδανικός αντίπαλος για να επιστρέψει στις γεμάτες εμφανίσεις και στα μεγάλα σκορ. Ακολουθεί νέο εντός έδρας ματς, με την Μάλαγα, κάτι που σημαίνει ότι πολύ δύσκολα ο Βέσελι δεν θα συνεχίσει να ανεβάζει το μέσο όρο του σε ράνκινγκ, όπως και την τιμή του στο παιχνίδι.

Σαμάρντο Σάμιουελς (Μιλάνο) - 54,2

Δεν διατηρεί κάποιο ιδιαίτερο φαντασιακό μομέντουμ, όπως φάνηκε κι από την παρουσία του στο παιχνίδι μέσα στην Φενερμπαχτσέ, ωστόσο το ματς απέναντι στην Λαμποράλ δεν είναι απαγορευτικό ώστε να επανέρθει στα μεγάλα σκορ του πρόσφατου παρελθόντος. Από το αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου ξεκίνησε η επάνοδός του στο παιχνίδι, ύστερα μετά από μερικές πολύ απογοητευτικές εμφανίσεις.

Εστέμπαν Μπατίστα (Παναθηναϊκός) - 54,1

Με 3/11 δίποντα απέναντι στην Ρεάλ, ήταν απόλυτα φυσιολογικό να μην δώσει κάποιο μεγάλο σκορ, με το 9 πάντως να μην θεωρείται άσχημο, τηρουμένων των αναλογιών. Μέσα στην Γαλατασαράι μπορεί να επανέρθει σε μεγαλύτερα σκορ, αν και πολλά θα εξαρτηθούν και από το πόσο θα αντέξει η τουρκική ομάδα κι άρα θα είναι αναγκαία η παρουσία του Ουρουγουανού στο παρκέ.

Γιώργος Πρίντεζης (Ολυμπιακός) - 43,8

Όλα τα δεδομένα είναι υπέρ του (τραυματισμοί συμπαικτών, κρίσιμο ματς, εντός έδρας) κι έτσι ο Έλληνας φόργουορντ αποτελεί μια από τις καλύτερες περιπτώσεις ψηλών κάτω από τα 55 κρέντιτς, ενόψει του αγώνα του Ολυμπιακού με την Εφές. Το σκορ του μέσα στην Λαμποράλ θα μπορούσε να είναι αρκετά μεγαλύτερο, αν δεν είχε 0/4 βολές.

Τζέιμς Γκιστ (Παναθηναϊκός) - 43,8

Πέντε συνεχόμενα διψήφια σκορ για τον εντυπωσιακό Αμερικανό που δείχνει ικανός να απασχολήσει το παιχνίδι στην καλή αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται το τελευταίο διάστημα. Εντός έδρας πάντως παρουσιάζεται σαφώς καλύτερος κι έτσι μέσα στην Γαλατασαράι, μπορεί μεν να συνεχίσει με διψήφιο ράνκινγκ, αλλά πιο δύσκολα θα εντυπωσιάσει με αυτό.

Μπράιαντ Ντάνστον (Ολυμπιακός) - 42,3

Δεν ήταν απόλυτα έτοιμος να αγωνιστεί απέναντι στην Λαμποράλ κι έτσι έμεινε σε πολύ ρηχά νερά. Αυτή η εμφάνιση ωστόσο δεν θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη και απέναντι στην Εφές ένας έτοιμος Ντάνστον θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε και θα επιστρέψει στις πρόσφατες καλές εμφανίσεις.

Ακολουθήστε μας στο Twitter και μπείτε στην παρέα μας στο Facebook για τα τελευταία νέα και για να μάθετε πρώτοι τραυματισμούς ή απουσίες της τελευταίας στιγμής.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ