EUROLEAGUE

Οι περιφερειακοί του Fantasy

Οι περιφερειακοί του Fantasy

Η αρχή έγινε με τους point guards, όμως σήμερα (13/10) το Euroleague Greece σας ξεναγεί στους shooting guards και στους small forwards που θα μας απασχολήσουν όλη την αγωνιστική σεζόν που ξεκινάει την προσεχή Τετάρτη (15/10)

Όπως ισχύει και με τους point guards έτσι και εδώ, καλό είναι να αποφύγετε τους πολύ ακριβούς παίκτες, καθώς η μεταβολή της αξίας τους εξαρτάται μόνο από το πρώτο παιχνίδι κι έτσι υπάρχει ο κίνδυνος να χάσετε αρκετά κρέντιτς με το ξεκίνημα. Υπάρχουν βέβαια και επιλογές που σε βάθος χρόνου δε θα σας πληγώσουν, με πρώτη και καλύτερη τον Κιθ Λάνγκφορντ που κοστολογείται στα 77 κρέντιτς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σας ωφελήσουν και οικονομικά.

Του Νότη Φιλιππίδη

Σε γενικές γραμμές, στη θέση των shooting guards & small forwards δεν υπάρχουν μεγάλες υπερβολές στην κοστολόγηση, με εξαίρεση λίγους μόνο παίκτες, αλλά αυτό σημαίνει παράλληλα ότι δεν υπάρχουν και πολλές ευκαιρίες που τις αποκτάει κανείς με κλειστά μάτια (τα λεγόμενα "steals").

Παρακάτω υπάρχει μια αρκετά μεγάλη λίστα υποψήφιων παικτών για να σας βοηθήσει να συμπληρώσετε όσο το δυνατόν καλύτερα την αρχική τετράδα των περιφερειακών σας.

Άντριου Γκούντλοκ (Φενερμπαχτσέ) - 68

Η τουρκική ομάδα είναι φανερά ενισχυμένη φέτος, ιδιαίτερα στις θέσεις της περιφέρειας, έχοντας επενδύσει πολλά σε παίκτες με εκτελεστική δεινότητα. Πρώτος και καλύτερος, ένας από τους πλέον ταλαντούχους Αμερικανούς που αγωνίζονται στην Ευρώπη, ο Άντριου Γκούντλοκ, που όπως δείχνει και με τις πρώτες εμφανίσεις του με την Φενέρ, θα είναι το βαρύ πυροβολικό της ομάδας. Τα 68 κρέντιτς πάντως για έναν ρούκι στην Euroleague, δεν είναι ελκυστική τιμή για πρώτη αγωνιστική με μια τόσο γεμάτη περιφέρεια.

Ντάνιελ Χάκετ (Μιλάνο) - 62

Θα περίμενε ίσως κανείς να κοστολογηθεί ακριβότερα, δεδομένου ότι τόσο ο Λάνγκφορντ όσο και ο Τζέρελς αποτελούν παρελθόν από τη Μιλάνο. Οι αντικαταστάτες τους όμως δεν είναι διόλου κακοί παίκτες και ενδεχομένως ο Χάκετ να κρατήσει τον περσινό του ρόλο στην ομάδα, ο οποίος αφορούσε κυρίως την οργάνωση, όπως φαίνεται εξάλλου και από τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν, όπου έχει δευτερεύοντα ρόλο στο σκοράρισμα. Σε κάθε περίπτωση όμως παραμένει το πρώτο όνομα των γκαρντ της Μιλάνο και το ταβάνι του είναι υψηλότερο από το σκορ που αντιστοιχεί στην τιμή του.

Τάρενς Κίνσεϊ (Νίζνι Νόβγκοροντ) - 57

Εξαιρετική κίνηση για τους Ρώσους, αφού πέρυσι ο Κίνσεϊ μάγεψε με την Παρτιζάν στο TOP 16. Η χαμηλή (για τα περσινά δεδομένα) τιμή του προξενεί εντύπωση, δεδομένου ότι θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τη Νίζνι (μαζί με Ρότσεστι και Τόμπκινς). Στα φιλικά έως τώρα έχει θετική εικόνα, χωρίς να εντυπωσιάζει ιδιαίτερα, αλλά γι' αυτό υπάρχουν τα επίσημα ματς.

Ματ Λοτζέσκι (Ολυμπιακός) - 55

Δεύτερη χρονιά στην Euroleague, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι πιο έμπειρος και πιο έτοιμος για τα ματς της φετινής σεζόν, επομένως και το fantasy. Στην προετοιμασία του Ολυμπιακού έχει βρει πολύ καλό ρυθμό και πολλές φορές ...ξεχνάει να αστοχήσει, ενώ τώρα στην αρχή τον ωφελεί η ταυτόχρονη απουσία Ντάρντεν και Παπαπέτρου, κάτι που του εγγυάται μεγάλο χρόνο συμμετοχής και σκορ.

Φερνάντο Σαν Εμετέριο (Λαμποράλ Κούτσα) - 53

Η καριέρα του πλέον είναι τουλάχιστον στάσιμη, όμως η παρουσία του εδώ οφείλεται αφενός στη γενικότερη ικανότητά του να κάνει μεγάλα σκορ (άσχετα αν αυτά δεν είναι και το πιο συχνό φαινόμενο πια), αφετέρου στην περαιτέρω αποδυνάμωση της Λαμποράλ, όπως φαίνεται, σε σχέση με την περσινή σεζόν. Επομένως, ο Ισπανός αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο για τους Βάσκους φέτος κάτι που στρέφει αυτόματα τους ...φαντασιακούς προβολείς πάνω του.

Νεμάνια Μπιέλιτσα (Φενερμπαχτσέ) - 50

Φαντασιακό ...μις-ματς και λόγω θέσης, αλλά και λόγω αγωνιστικής αξίας. Μπορεί η Φενέρ να ενισχύθηκε σημαντικά σε όλες τις γραμμές και ο ερχομός του Βέσελι πιθανώς να φάει χρόνο από τον Σέρβο, όμως ο Μπιέλιτσα βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της καριέρας του, βελτιώνεται συνεχώς και είναι ένας υπερπολύτιμος παίκτης πάνω στο παρκέ. Συνεπώς, ακόμα κι αν τύχει να μην ξεκινήσει καλά, είναι δεδομένο ότι αργά ή γρήγορα θα δικαιώσει όσους τον εμπιστεύθηκαν στην ομάδα τους.

Νιχάντ Ντζέντοβιτς (Μπάγερν) - 47

Ξεκίνησε ιδανικά την περσινή σεζόν με την Μπάγερν, αλλά κάπου έμεινε πίσω λόγω του τραυματισμού του, αλλά και της "αποκάλυψης" του Ντιλέινι. Φέτος μπορεί παίκτης με το ταλέντο του Αμερικανού να μην υπάρχει στην ομάδα, η Μπάγερν όμως είναι αρκετά πλήρης, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι ο Ντζέντοβιτς δεν είναι ο ποιοτικότερος περιφερειακός της. Ίσως η καλύτερη τακτική είναι να περιμένετε να παίξει την πρώτη αγωνιστική μέσα στην Μπαρτσελόνα και μετά να εξετάσετε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να τον αποκτήσετε.

Τζέιμς Άντερσον (Ζαλγκίρις) - 46

Παίκτης που ήταν βασικός και αγωνιζόταν περίπου 30 λεπτά σε ομάδα του ΝΒΑ, έστω και στους περσινούς Σίξερς, δεν μπορεί να αγνοηθεί. Η αλήθεια είναι ότι η παρουσία του στα μέχρι τώρα ματς με τη Ζαλγκίρις δείχνει ότι χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, όμως πρόκειται για καλό παίκτη, που εκτός από το να σκοράρει, ξέρει και να πασάρει και γενικά, να υποστηρίξει την ομαδική λειτουργία των Λιθουανών. Σε κάθε περίπτωση, η χαμηλή τιμή του προξενεί εντύπωση.

Ντέιβις Μπέρτανς (Λαμποράλ Κούτσα) - 44

Ο ταλαντούχος Λετονός αλλάζει παραστάσεις και μετά την Παρτιζάν, συνεχίζει στην Euroleague με την ανανεωμένη Λαμποράλ. Όπως φαίνεται από τα πρώτα παιχνίδια της ομάδας, θα αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ομάδα, με πολλές προσπάθειες (αυτό εξάλλου είναι το στυλ του), αλλά όλα θα εξαρτηθούν από την αποτελεσματικότητά του.

Έι Τζέι Σλότερ (Παναθηναϊκός) - 42

Άργησε να αγωνιστεί με τη νέα του ομάδα λόγω τραυματισμού, όμως από τα πρώτα δείγματα φάνηκε η μεγάλη του έφεση στο σκοράρισμα, το οποίο εξάλλου ήταν και το κύριο χαρακτηριστικό του πέρυσι στο Eurocup, όπου είχε πολύ καλά νούμερα. Το αρνητικό στην περίπτωσή του είναι η απειρία του σε αυτό το επίπεδο, όμως δεδομένου ο Παναθηναϊκός δεν διαθέτει πλέον και την πιο ισχυρή περιφέρεια, δεν αποκλείεται να αναλάβει εξαρχής πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκτέλεση των επιθέσεων των πρασίνων.

Οι περιφερειακοί του Fantasy

Μαρσόν Μπρουκς (Μιλάνο) - 42

Είναι ο παίκτης που πήρε η Μιλάνο για να μπει στα παπούτσια του Κιθ Λάνγκφορντ. Δύσκολο το έργο του, αλλά μέχρι στιγμής ο Αμερικανός ανταποκρίνεται κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά, πετυχαίνοντας αλλεπάλληλες 25άρες στα ματς της ιταλικής ομάδας έως τώρα, με εξαίρεση το τελευταίο επίσημο. Μένει να φανεί αν μπορεί να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και στην Euroleague (εξάλλου, παρά τις αλλαγές, η Μιλάνο διαθέτει πολύ ταλέντο στο 1-2 με Χάκετ και Ράγκλαντ), αλλά για την ώρα φαίνεται ότι είναι από τις πλέον ενδεδειγμένες επιλογές για τη θέση.

Μιντάουγκας Κουζμίνσκας (Μάλαγα) - 40

Φέτος είναι η χρονιά που θα δείξει αν μπορεί να περάσει στο επόμενο επίπεδο, ή αν θα παραμείνει απλά ένας καλός παίκτης. Τα δείγματα στο Μουντομπάσκετ ήταν ενθαρρυντικά και η πρόσφατη μεταγραφή του Ζόραν Ντράγκιτς στο ΝΒΑ και τους Σανς του αφήνει περισσότερο χώρο και χρόνο για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του, παρά το σχετικό συνωστισμό που εξακολουθεί να υπάρχει στη Μάλαγα στις θέσεις 2-3. Η τιμή των 40 κρέντιτς μπήκε πριν τη μετακίνηση του Ντράγκιτς, επομένως είναι a priori καλή.

Νεμάνια Γιαραμάζ (Τούροφ) - 35

Τα περσινά νούμερα του Σέρβου σουτέρ δεν είναι τόσο εντυπωσιακά, ώστε να χρήζει αναφοράς το όνομά του, ακόμη και στα 35 κρέντιτς, ωστόσο κάπως έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η παρουσία του στα πρώτα παιχνίδια της Τούροφ φέτος, όπου βρίσκεται πάντα ανάμεσα στους πρώτους σκόρερ της ομάδας. Πιθανώς αυτή να είναι η χρονιά που θα κάνει το ξεπέταγμά του ο γεννηθείς το 1991, Γιαραμάζ.

Σεντί Οσμάν (Εφές) - 32

Το μεγάλο ταλέντο του τουρκικού μπάσκετ μάζεψε ήδη από την περσινή χρονιά εμπειρίες με τη φανέλα της Εφές και φέτος δείχνει έτοιμος να κάνει το ξεπέταγμά του για να καθιερωθεί στο κορυφαίο επίπεδο, υπό την καθοδήγηση του Ίβκοβιτς. Η τουρκική ομάδα βέβαια έχει αλλάξει σε όλες τις γραμμές και καλό είναι να υπάρξει λίγη υπομονή με όλους τους παίκτες της, ώστε να φανεί καλύτερα ποιοι θα είναι οι πρωταγωνιστές και κατά πόσο αξίζουν να διεκδικήσουν μια θέση στην ομάδα σας, αν ο Οσμάν, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, δεν έχει κοστολογηθεί ακριβά.

Σίλβεν Λάντεσμπεργκ (Μακάμπι) - 32

Για τρίτη σερί σεζόν ξεκινάει κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά την preseason. Τις δυο προηγούμενες χρονιές όμως, εξαφανίστηκε μόλις ξεκίνησαν τα επίσημα. Φέτος δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει νέος προπονητής στην Μακάμπι. Όσοι "καήκατε" τις δύο προηγούμενες σεζόν έχετε τα δίκια σας, αλλά δεν μπορείτε να αγνοήσετε έτσι εύκολα παίκτη που κάνει ranking 47, σε επίσημο (έστω και χαμηλής σχετικά δυναμικότητας) ματς.

Οι περιφερειακοί του Fantasy

Μαρτίνας Μαζέικα (Νεπτούνας) - 31

Ο έμπειρος Λιθουανός μπορεί να μην εντυπωσιάζει ως όνομα, αποτελεί όμως μία αρκετά αξιόλογη επιλογή στα 31 κρέντιτς, σύμφωνα με την παρουσία του στην ομάδα όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και με το ξεκίνημα της νέας περιόδου. Ίσως να μην είναι ο πιο σταθερός παίκτης και οι προηγούμενες επιλογές να κερδίζουν εύλογα την προσοχή, όμως δεν παύει να είναι μια από τις λίγες καλές "μικρομεσαίες" επιλογές.

Ιβάν Ράμλτζακ (Τσεντεβίτα) - 20

Ο Κροάτης φόργουορντ έχει ξεκινήσει θετικά τις επίσημες υποχρεώσεις με την ομάδα του, παίρνοντας σεβαστό χρόνο συμμετοχής, αλλά και δίνοντας συμπαθητικά σκορ, αρκετά μεγαλύτερα από αυτά που αντιστοιχούν στην τιμή του. Ανήκει βέβαια στις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Νιελς Τζίφεϊ (Άλμπα) - 20

Ο ρούκι Γερμανός αγωνίζεται για πρώτη φορά σε επαγγελματικό επίπεδο και η παρουσία του στα μέχρι τώρα επίσημα παιχνίδια της Άλμπα μόνο άσχημη δεν είναι, δείχνοντας πως θα έχει ρόλο στη φετινή ομάδα. Το κατά πόσο θα μπορέσει να ανταποκριθεί και στο υψηλότερο επίπεδο μένει ν' αποδειχθεί, για την ώρα όμως αποτελεί μια από τις ελάχιστες ενδιαφέρουσες επιλογές σε αυτά τα κρέντιτς.

Πετρ Γκουμπάνοφ (Ούνιξ Καζάν) - 16

Ναι, είναι ο τρίτος σέντερ της ρωσικής ομάδας, αλλά και τι μ' αυτό; Μπορείτε να τον αγοράσετε σε θέση περιφερειακού, για 16 κρέντιτς. Εξάλλου, δεύτερος σέντερ της ομάδας είναι ο Σοκόλοφ, οπότε αργά η γρήγορα θα δικαιωθείτε!

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ