EUROLEAGUE

Ο απολογισμός της 24ης αγωνιστικής

Ο απολογισμός της 24ης αγωνιστικής

Ο "ειδικός" συγκέντρωσε τα κορυφαία scores της τελευταίας αγωνιστικής στο Top-16 και ενημερώνει πως το ενδιαφέρον του στράφηκε ήδη στα playoffs. Το επόμενο κείμενο θα έρθει πριν τα ματς της Τρίτης.

Η τελευταία αγωνιστική του TOP 16 αποτελεί παρελθόν και μαζί του και ολόκληρη αυτή η ιδιαίτερη φάση του Euroleague Fantasy Challenge. Η αλήθεια είναι ότι ήταν ένα από τα πιο δύσκολα TOP 16 στο παιχνίδι όλα αυτά τα χρόνια, αλλά εκτός από κακές αγωνιστικές, είχε και μερικές πολύ όμορφες, με εξαιρετικά υψηλά σκορ, με τις ομάδες μάλιστα να έχουν φτιάξει προ πολλού τα ρόστερ τους, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Του Νότη Φιλιππίδη

Η 24η αγωνιστική χαρακτηρίστηκε βέβαια από πολλές απουσίες, όπως επίσης και από πολύ μικρά σκορ, πιθανώς και τα μικρότερα ολόκληρης της χρονιάς, όμως συνολικά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κακή. Οι προφανείς επιλογές, λόγων των κρίσιμων ντέρμπι ήταν λίγες, επομένως, τα μικρά σκορ ήταν ο γενικός κανόνας. Δεν αξίζει να σταθείτε περισσότερο σε αυτήν, όταν υπάρχουν μπροστά, άμεσα μάλιστα τα playoffs. Περισσότερα για τη νέα αυτή φάση όμως θα υπάρξουν στη νέο άρθρο της στήλης, πριν την Τρίτη, οπότε διεξάγονται οι πρώτοι αγώνες.

Στην καλύτερη δεκάδα αυτής της εβδομάδας ξεχωρίζουν κυρίως οι παίκτες από τις αδιάφορες ομάδες, κάτι όχι απρόσμενο φυσικά, με πρώτους και καλύτερους βέβαια τους Τζάστιν Ντέντμον και Αντρές Νοτσιόνι, που σκόραραν με κάθε δυνατό τρόπο!

MVP

Τζάστιν Ντέντμον (Ζαλγκίρις) - 44

Ο point guard της Ζαλγκίρις άφησε το καλύτερο για το τέλος, δίνοντας ένα από τα μεγαλύτερα σκορ φέτος! Απέναντι στην ...αδιάφορη Ρεάλ, ο Αμερικανός δεν είχε πρόβλημα να πετύχει 36 ολόκληρους πόντους, έχοντας 4/5 δίποντα, 7/11 τρίποντα και 7/7 βολές, μαζί με 5 ρημπάουντ, 3 ασσίστ, 2 κλεψίματα, 6 λάθη και 7 κερδισμένα φάουλ. Από τις αποκαλύψεις της σεζόν, με μοναδική παραφωνία κάποια δείγματα αστάθειας, κυρίως στο δεύτερο μισό του TOP 16, τα οποία πάντως ...ξεθώριασαν με αυτό το 44άρι.

Καλύτερη Πεντάδα

1. Τζάστιν Ντέντμον (Ζαλγκίρις) - 44

2. Χουάν Κάρλος Ναβάρο (Μπαρτσελόνα) - 28

Ξεκίνησε καυτός απέναντι στην Λαμποράλ έχοντας ράνκινγκ 20 στο δεκάλεπτο! Η συνέχεια όμως δεν ήταν ίδια ούτε για τον ίδιο, ούτε για την Μπαρτσελόνα. Παρ' όλα αυτά, κατάφερε να μπει στην καλύτερη πεντάδα, σκοράροντας συνολικά 25 πόντους με 1/6 δίποντα, 4/7 τρίποντα και 11/11 βολές, ενώ πήρε 3 ρημπάουντ, μοίρασε 5 ασσίστ, υπέπεσε σε 4 λάθη και κέρδισε 8 φάουλ. Συνεχίζει στο παιχνίδι και αποτελεί καλό στόχο ενόψει Γαλατασαράι.

3. Αντρές Νοτσιόνι (Λαμποράλ) - 38,5

Ο απολογισμός της 24ης αγωνιστικής

Με μια λέξη, ιστορική εμφάνιση του Αργεντίνου, έστω και σε ένα αδιάφορο ματς, καθώς πέτυχε 32 ολόκληρους πόντους στο 2ο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Μπαρτσελόνα! Η απίστευτη αυτή επίδοση συνοδεύτηκε με την ...πρωτοφανή ήττα της Μπαρτσελόνα, εντός έδρας στο TOP 16! Ο ηγέτης της Λαμποράλ σημείωσε συνολικά 37 πόντους, με εκπληκτικά ποσοστά, 9/15 δίποντα, 4/6 τρίποντα και 7/8 βολές, πήρε 3 ρημπάουντ, έκανε 2 κλεψίματα, 2 λάθη, 3 κοψίματα, δέχθηκε 2 τάπες και είχε 4-6 φάουλ.

4. Ογκούζ Σαβάς (Φενερμπαχτσέ) - 26,4

Σε ένα ματς που ο Ομπράντοβιτς στηρίχθηκε κατά κύριο λόγο στον πάγκο της ομάδας του, ο έμπειρος Σαβάς τον έβγαλε ασπροπρόσωπο, πιστοποιώντας ότι μπορεί να αποτελέσει σημαντική μονάδα για κάθε ομάδα. Ο Τούρκος γίγαντας πέτυχε 18 πόντους με 7/10 δίποντα και 4/5 βολές, μάζεψε 7 ρημπάουντ και κέρδισε 4 φάουλ απέναντι στην πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου.

5. Φουρκάν Αλντερμίρ (Γαλατασαράι) - 25,3

Σημαντική συμβολή στη νίκη-πρόκριση της Γαλατασαράι επί της Παρτιζάν είχε ο Αλντεμίρ, εκμεταλλευόμενος και την απουσία του Ποπς Μένσα-Μπόνσου. Ο Τούρκος σέντερ σκόραρε 13 πόντους, έχοντας το απόλυτο στα δίποντα, 6/6, μαζί με 1/2 βολές, ενώ πήρε 7 ρημπάουντ, έκοψε 2 φορές τους αντιπάλους του και κέρδισε 4 φάουλ. Συνεχίζει απέναντι στην Μπαρτσελόνα, όπου τα πράγματα βέβαια μόνο εύκολα δε θα είναι.

Δεύτερη Καλύτερη Πεντάδα

1. Άαρον Τζάκσον (ΤΣΣΚΑ) - 25,3

Ο απολογισμός της 24ης αγωνιστικής

Δικαίωσε τον Μεσίνα, που σκόπευε να τον χρησιμοποιήσει αρκετά και να αναλάβει πρωτοβουλίες, λόγω του τραυματισμού του Τεόντοσιτς. Ο εκρηκτικός point guard βρέθηκε σε πολύ καλό βράδυ και πέτυχε 18 πόντους μέσα στη Νόκια Αρίνα, έχοντας 3/5 δίποντα, 3/5 τρίποντα και 3/3 βολές, μαζί με 5 ρημπάουντ και 3 ασσίστ. Συνεχίζει στο παιχνίδι, όμως παρόλο που ο Τεόντοσιτς θα λείψει από την πρώτη εβδομάδα παιχνιδιών με τον Παναθηναϊκό, δεν αποτελεί και την καλύτερη περίπτωση για τη θέση του point guard για την ομάδα σας.

2. Φερνάντο Σαν Εμετέριο (Λαμποράλ) - 24,2

Ο ιδιαίτερα μέτριος και ασταθής φέτος Ισπανός έκανε μια εμφάνιση ανάλογη των ικανοτήτων του απέναντι στην Μπαρτσελόνα, σημειώνοντας 18 πόντους με 4/6 δίποντα, 2/5 τρίποντα και 4/5 βολές, ενώ μάζεψε και 3 ρημπάουντ, έδωσε 3 ασσίστ, έκανε 3 κλεψίματα, υπέπεσε σε 3 λάθη και είχε 5 κερδισμένα φάουλ, για να τελειώσει με όμορφο τρόπο μια κακή φαντασιακή χρονιά.

3. Σόνι Γουίμς (ΤΣΣΚΑ) - 23,1

Άλλη μια πολύ καλή εμφάνιση από τον Αμερικανό, ο οποίος καθάρισε το ματς με τις εύστοχες βολές στο τέλος του αγώνα με την Μακάμπι. Σκόραρε 14 πόντους με 4/7 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 3/4 βολές, είχε όπως και ο Τζάκσον 5 ρημπάουντ και 3 ασσίστ, ενώ κέρδισε και 5 φάουλ σε 27:55 συμμετοχής. Απέναντι στον πολύ ζόρικο αμυντικά Παναθηναϊκό τα πράγματα δυσκολεύουν, αλλά σίγουρα συνεχίζει να παίζει δυνατά για το Fantasy.

Μιντάουγκας Κουζμίνσκας (Μάλαγα) - 23,1

Ο Λιθουανός βρίσκεται σε παρατεταμένη περίοδο φόρμας, ή απλά έχει αρχίσει να προσαρμόζεται στα δεδομένα μιας μεγαλύτερης ομάδας και κατάφερε την τελευταία αγωνιστική του TOP 16 να μπει στην καλύτερη ομάδα της αγωνιστικής. Έχει σκοράρει κι άλλες φορές 13 πόντους (6/9 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 1/2 βολές), όμως απέναντι στο Μιλάνο τη διαφορά την έκαναν τα 9 ρημπάουντ που πήρε, από τα οποία τα 6 μάλιστα ήταν επιθετικά (!), ενώ μοίρασε και 3 ασσίστ και έκανε 2 κλεψίματα σε 30:10 συμμετοχής.

4. Ντούσκο Σαβάνοβιτς (Εφές) - 24

Ο Σέρβος μετά από ένα πολύ μέτριο ή και κακό TOP 16, "μίλησε" στο αδιάφορο ντέρμπι! Απέναντι στην Φενερμπαχτσέ ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 21 πόντους, έχοντας 7/10 δίποντα, 0/1 τρίποντα και 7/9 βολές, μοίρασε 4 ασσίστ, έκανε 4 λάθη και κέρδισε 8 φάουλ. Φυσικά, δε συνεχίζει στο παιχνίδι, επομένως, δε θα μας απασχολήσει από του χρόνου πάλι!

5. Λούκα Ζόριτς (Φενερμπαχτσέ) - 23,1

Ο Κροάτης πραγματοποίησε μια πολύ μέτρια σεζόν, αλλά έκλεισε με θετικό τρόπο, αφού ήταν το σημείο αναφοράς της ομάδας του στην αδιάφορη νίκη της επί της Εφές. Τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους, έχοντας 8/14 δίποντα, 0/1 τρίποντο και 4/5 βολές, μάζεψε 6 ρημπάουντ, έκανε 2 λάθη, 2 κοψίματα και κέρδισε 6 φάουλ σε μια εμφάνιση πάντως που ...περιμέναμε κατά κανόνα φέτος, όταν αποκτήθηκε από την Φενερμπαχτσέ.

Απογοήτευσαν

* Δεν τους χρησιμοποίησε ιδιαίτερα ο Ομπράντοβιτς και προτίμησε κατά κύριο λόγο να τους ξεκουράσει, επομένως, δεν είχαν και πολλές ευκαιρίες για κάτι καλύτερο. Ο λόγος για τους Μπο ΜακΚάλεμπ, Λίνας Κλέιζα και Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, που έδωσαν σκορ 2,2, -1 και -3, αντίστοιχα. Σίγουρα πάντως θα μπορούσαν και καλύτερα.

* Αρνητικός ήταν ο Κώστας Παπανικολάου στον αγώνα με την Λαμποράλ, αφού είχε Index Rating -3, πετυχαίνοντας 3 πόντους με 1/4 σουτ, ενώ πήρε 3 ρημπάουντ, έκανε 4 λάθη και 4 φάουλ.

* Μπορεί ο Βασίλης Σπανούλης να πέτυχε το τρίποντο της αγωνιστικής, αλλά ως προς το Fantasy, όντως δεν ακούστηκε και πολύ καλά το μόλις 2,2 που έδωσε απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού σημείωσε 9 πόντους, έχοντας 3/6 δίποντα, 1/5 τρίποντα και 0/1 βολή, υπέπεσε σε 4 λάθη, ενώ κέρδισε και 4 φάουλ. Επόμενος αντίπαλος, η Ρεάλ.

* Στον ίδιο αγώνα, ο Στεφάν Λασμέ αντιμετώπισε πρόβλημα κατά τη διάρκεια του ματς και αγωνίστηκε μόλις 9 λεπτά, αν και πρόλαβε στο διάστημα αυτό να κάνει 4 φάουλ, ενώ έμεινε άποντος, έχοντας 0/2 σουτ, για να δώσει -2. Αρνητικός ήταν και ο Δημήτρης Διαμαντίδης με -1 Index Rating, σκοράροντας μόνο από τη γραμμή των βολών (2/2), έχοντας παράλληλα 0/6 σουτ, 4 ασσίστ και 5 λάθη.

* Τέλος στο σερί των θετικών εμφανίσεων για τον Σαμάρντο Σάμιουελς, αλλά αυτό ελάχιστη σημασία είχε για την ήδη 2η στον όμιλο Μιλάνο. Ο Τζαμαϊκανός τα βρήκε σκούρα απέναντι σε Βάσκεθ και Στίματς, καθώς πέτυχε 6 πόντους με 3/6 δίποντα, έκανε 3 λάθη, 2 φάουλ, ενώ δεν πήρε κανένα ρημπάουντ σε 20 λεπτά συμμετοχής, για να δώσει τελικά σκορ -2.

* Δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα του αγώνα με την Λοκομοτίβ ο Ντίον Τόμπσον για την αδιάφορη Μπάγερν, αφού σημείωσε μόνο 2 πόντους, έχοντας 1/3 δίποντα, ενώ μάζεψε 3 ρημπάουντ, έκανε 3 λάθη και αποβλήθηκε με 5 φάουλ και -4 Index Rating.

Ο απολογισμός της 24ης αγωνιστικής

* Το δεύτερο χειρότερο φετινό ράνκινγκ μετά το ...ιστορικό -14 του Λούκα Ζόριτς κι ένα από τα χειρότερα του παιχνιδιού στα 10 χρόνια διεξαγωγής του έκανε ο Ρίκι Χίκμαν με το -10 απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. 1 πόντος, 1/2 βολές, 0/4 σουτ, το 1 από τάπα αντιπάλου, 4 λάθη, 2-1 φάουλ.

* Στον αγώνα με την Ζαλγκίρις απογοήτευσε όλη η Ρεάλ, αλλά ο Νίκολα Μίροτιτς ήταν αυτός που έτυχε να κάνει το μικρότερο ράνκινγκ από τα πρωτοκλασάτα ονόματα, συγκεκριμένα 3, σκοράροντας μόλις 2 πόντους με 1/6 δίποντα, ενώ πήρε και 2 ρημπάουντ, μοίρασε 2 ασσίστ, έκανε 2 κοψίματα, αλλά και 3 φάουλ.

* Στο ματς της χρονιάς ο Κάρλος Αρόγιο ήταν τραγικά άστοχος, ωστόσο αυτό δε στοίχισε στην Γαλατασαράι. Παρόλο πάντως που ο Πορτορικανός έμεινε άποντος με το ...απίστευτο 0/10 σουτ, κατάφερε να μην δώσει αρνητικό Index Rating, προσφέροντας στις ...μπόλικες ομάδες που τον εμπιστεύθηκαν σκορ 2,2, αφού μοίρασε 7 ασσίστ και κέρδισε 3 φάουλ.

Στη σελίδα μας στο Facebook θα "παίξουμε αρκετή μπάλα" στη διάρκεια των playoffs. Κοπιάστε...

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ