EUROLEAGUE

Ο απολογισμός της 19ης αγωνιστικής

Ο απολογισμός της 19ης αγωνιστικής

Μια αρκετά φυσιολογική αγωνιστική, μετά από αρκετό μάλλον καιρό, ήταν η 19η αγωνιστική για το Fantasy Challenge, χωρίς πολύ μεγάλα, αλλά ούτε και καταστροφικά σκορ.

Γενικότερα δεν υπήρξαν πολλές εκπλήξεις και μερικές από τις παγίδες της εβδομάδας ήταν παίκτες που υπήρχαν στο μεγαλύτερο ποσοστό των ομάδων, άρα δε σας στοίχισαν ιδιαίτερα, όπως ο Νέναντ Κρστιτς που έχει δώσει συνολικά 9,9 πόντους τις τελευταίες δύο αγωνιστικές!

Του Νότη Φιλιππίδη

Ανάλογα σκορ στο ίδιο διάστημα έχουν και οι περιφερειακοί της Φενερμπαχτσέ, Μπογκντάνοβιτς και Πρέλτζιτς που επίσης ξεχωρίζουν στις απογοητεύσεις της αγωνιστικής, τη στιγμή που ανταγωνιστές τους στη θέση όπως ο Σίμον και ο Κίνσεϊ εξακολουθούν να τα πηγαίνουν περίφημα!

Οι δύο πιο καυτοί παίκτες βέβαια δεν είναι άλλοι από τους Κιθ Λάνγκφορντ και Άντε Τόμιτς, τουλάχιστον από τα πρώτα ονόματα (καθώς ο Σίμον έχει κάθε λόγο να διαφωνεί με αυτό), με τον Κροάτη να μπαίνει για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα στην καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής και να ...διαδέχεται ουσιαστικά τον Κρστιτς στη θέση του κορυφαίου ψηλού του παιχνιδιού.

Στην καλύτερη ομάδα της αγωνιστικής, ξεχωρίζει η τριπλή παρουσία της Μάλαγα, έχοντας και τον MVP Ζόραν Ντράγκιτς, ενώ τα μεγαλύτερα σκορ σημειώθηκαν στη θέση των περιφερειακών.

Το πρόβλημα που υπήρξε στην εμφάνιση των εβδομαδιαίων σκορ του παιχνιδιού, λίγο μετά την ανανέωσή τους, έχει διορθωθεί.

MVP

Ζόραν Ντράγκιτς (Μάλαγα) - 33

Επιστροφή στις μεγάλες εμφανίσεις μετά από έναν και πλέον μήνα για τον Ντράγκιτς, που ήταν καταιγιστικός απέναντι στην Εφές, κάνοντας το μεγαλύτερο φετινό του και όχι μόνο, Index Rating. Ο Σλοβένος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 24 πόντους, έχοντας 4/6 δίποντα, 4/6 τρίποντα και 4/5 βολές, 3 ρημπάουντ, 3 ασσίστ, 4 κλεψίματα και 4 κερδισμένα φάουλ. Είναι ικανός να επαναλάβει τέτοια σκορ, αλλά οι 5 συνεχόμενες κακές εμφανίσεις που προηγήθηκαν μάλλον τον καθιστούν αδιάφορο για αρκετές εβδομάδες ακόμα.

Καλύτερη Πεντάδα

1. Τζέισον Γκρέιντζερ (Μάλαγα) - 24,2

Άξιος συμπαραστάτης του Ντράγκιτς στην εύκολη νίκη επί της Εφές ήταν ο Γκρέιντζερ, ο οποίος λειτούργησε περισσότερο ως shooting guard, τελειώνοντας τον αγώνα με 16 πόντους, έχοντας 6/9 δίποντα, 0/1 τρίποντο και 4/5 βολές, μαζί με 3 ρημπάουντ, 2 ασσίστ, 3 κλεψίματα, 2 λάθη και 6 κερδισμένα φάουλ. Φυσικά, παραμένει αδιάφορος για το παιχνίδι.

2. Κιθ Λάνγκφορντ (Μιλάνο) - 30,8

MVP-MVP! Άλλη μια μεγάλη παράσταση από τον κορυφαίο γκαρντ της Μιλάνο, αυτή τη φορά μέσα στον Ολυμπιακό, πετυχαίνοντας εκτός των άλλων και το καθοριστικό σουτ που έκρινε τον αγώνα. Ο Αμερικανός πέτυχε συνολικά 20 πόντους με 4/8 δίποντα, 3/5 τρίποντα και 3/4 βολές, πήρε 5 ρημπάουντ, μοίρασε 8 ασσίστ, υπέπεσε σε 3 λάθη και κέρδισε 7 φάουλ. Κι όλα αυτά, ενώ η συμμετοχή του ήταν αμφίβολη μέχρι την τελευταία μέρα!

3. Ζόραν Ντράγκιτς (Μάλαγα) - 33

4. Γιώργος Πρίντεζης (Ολυμπιακός) - 26

Ο απολογισμός της 19ης αγωνιστικής
INTIME SPORTS

Ηρωϊκός, όπως άλλωστε σε κάθε σημαντικό ματς, ειδικά εντός έδρας, ο Έλληνας φόργουορντ, αλλά αυτό δεν αρκούσε στον Ολυμπιακό που ηττήθηκε από τη Μιλάνο. Ο Πρίντεζης τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους, έχοντας 2/7 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 9/10 βολές, μάζεψε 9 ρημπάουντ, εκ των οποίων τα 4 ήταν επιθετικά, ενώ κέρδισε 10 φάουλ, επίδοση που είναι και η καλύτερή του όλα αυτά τα χρόνια στην Euroleague. Δεν είναι και η καλύτερη περίπτωση ψηλού για το Fantasy, αλλά όσο πληθαίνουν τα ντέρμπι τόσο θα ανεβάζει τις μετοχές του.

5. Άντε Τόμιτς (Μπαρτσελόνα) - 25,3

Άλλη μια φορά ασταμάτητος και πενταδάτος στον απολογισμό της αγωνιστικής, αν και αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε να φτάσει πάλι σε ...δυσθεώρητα ύψη και να ανακηρυχθεί για τρίτη συνεχόμενη φορά MVP. Με την Φενερμπαχτσέ δεν είχε κάποια ιδιαίτερα πληθωρική παρουσία, αλλά έβρισκε όποτε ήθελε το δρόμο προς το καλάθι, σημειώνοντας 19 πόντους με 8/9 δίποντα και 3/4 βολές. Παράλληλα, είχε 2 ρημπάουντ, 3 ασσίστ και 4 κερδισμένα φάουλ

Δεύτερη Καλύτερη Πεντάδα

1. Τζάστιν Ντέντμον (Ζαλγκίρις) - 21

Μεγάλη εμφάνιση από τον Αμερικανό απέναντι στην Ζαλγκίρις, αν και ήταν ταυτόχρονα ο μοιραίος παίκτης του αγώνα, αφού το τελευταίο σουτ που πιθανώς να έδινε τη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ κόπηκε από τον Άαρον Τζάκσον. Αν ευστοχούσε, το σκορ του Ντέντμον θα πήγαινε στο 28,6, αλλά ακόμα κι έτσι, δεν ήταν λίγοι οι 28 πόντοι που πέτυχε, έχοντας 2/8 δίποντα, 4/9 τρίποντα και 12/14 βολές, μαζί με τα 4 ρημπάουντ, τις 3 ασσίστ, τα 2 κλεψίματα, τα 6 λάθη, αλλά και τα 9 κερδισμένα φάουλ που κέρδισε. Καθησυχαστικό το γεγονός ότι επανήρθε στα μεγάλα σκορ μετά το -4 στην Μπάγερν.

2. Κρούνοσλαβ Σίμον (Λοκομοτίβ) - 25,3

Ξεκίνησε νωθρά στο πρώτο ημίχρονο με τη Μακάμπι, στην επανάληψη όμως ήταν καθοριστικός και οδήγησε τη Λοκομοτίβ σε μια πολύτιμη νίκη για τη μάχη που δίνει για πρόκριση στα playoffs. Ο Κροάτης σκόραρε συνολικά 23 πόντους με 7/10 δίποντα, 1/6 τρίποντα και 6/6 βολές και μοίρασε 5 ασσίστ, για να διευρύνει τον αριθμό των συνεχόμενων αγωνιστικών με μεγάλο Index Rating στον αριθμό 6! Είναι αν μη τι άλλο μια απο τις αποκαλύψεις του φετινού TOP 16.

3. Τάρενς Κίνσεϊ (Παρτιζάν) - 28,5

Ο απολογισμός της 19ης αγωνιστικής

Άργησε να μπει στο παιχνίδι, όχι όμως και στο κλίμα του αγώνα, αφού συνέχισε ακόμη πιο εντυπωσιακά από τους συμπαίκτες του. Τελικός απολογισμός για τον Αμερικανό που επέστρεψε στα μεγάλα σκορ: 21 πόντοι με 6/12 δίποντα, 0/1 τρίποντο και 9/11 βολές, 4 ρημπάουντ, 2 ασσίστ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη και 7 κερδισμένα φάουλ. Η πολύ καλή παρουσία του Πάβλοβιτς ίσως στοιχίσει περισσότερο στον Μπογκντάνοβιτς παρά στον ίδιο.

4. Νίκολα Μίροτιτς (Ρεάλ) - 23,1

Με ένα εντυπωσιακό ξέσπασμα στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Μίροτιτς έθεσε τις βάσεις για μία ακόμα νίκη της Ρεάλ στη φετινή Euroleague, αυτή τη φορά μέσα στη δύσκολη έδρα της Γαλατασαράι. Ο τέταρτος πλέον πιο ακριβός παίκτης του Fantasy ήταν ιδιαίτερα εύστοχος, σκοράροντας 18 πόντους με 4/5 δίποντα, 3/4 τρίποντα και 1/2 βολές, ενώ μάζεψε και 5 ρημπάουντ.

5. Φραν Βάσκεθ (Μάλαγα) - 23,1

Από τις σπάνιες περιπτώσεις που ένας παίκτης που σκόραρε τόσο λίγους πόντους μπαίνει στην καλύτερη δεκάδα της αγωνιστικής. Ο Βάσκεθ απέναντι στην Εφές σημείωσε μόλις 6, έχοντας 2/2 δίποντα και 2/4 βολές, όμως είχε παράλληλα 10 ρημπάουντ, 3 κοψίματα και 4 κερδισμένα φάουλ για να φτάσει στο 21 Index Rating! Όπως και ο Γκρέιντζερ πάντως, δε θα απασχολήσει περαιτέρω το παιχνίδι.

Απογοήτευσαν

* Μακριά από τον καλό εαυτό του, κάτι που έχει αρχίσει να γίνεται με σχετική συχνότητα τον τελευταίο καιρό βρέθηκε ο Ματ Λοτζέσκι απέναντι στη Μιλάνο αφού σημείωσε μόνο 7 πόντους με 3/11 σουτ, πήρε 3 ρημπάουντ, έδωσε 2 ασσίστ και έκανε 2 φάουλ, χωρίς να κερδίσει κάποιο, για να δώσει σκορ 2. Χειρότερα, αν και αυτό κάθε άλλο παρά στοίχισε στην ομάδα του τα πήγε ο Αλεσάντρο Τζεντίλε με Index Rating -5, έχοντας όλα κι όλα 0/2 δίποντα, 1 ασσίστ και 4 φάουλ στο διάστημα που αγωνίστηκε.

* Για δεύτερη σερί εβδομάδα το δίδυμο των Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς και Εμίρ Πρέλτζιτς της Φενερμπαχτσέ βρέθηκε σε πολύ χαμηλά νερά, κάνοντας ράνκινγκ 2 και 4 αντίστοιχα. Ο πρώτος σκόραρε 11 πόντους με 3/8 σουτ και 4/4 βολές, είχε όμως και 5 λάθη, ενώ ο Πρέλτζιτς έμεινε στους 8 πόντους με 2/7 σουτ και 3/5 βολές, 4 ασσίστ, αλλά και 4 λάθη.

* Συμπληρωματικό ρόλο είχε ο Βλάντιμιρ Στίματς στη νίκη της Μάλαγα επί της Εφές, αφού όλη τη δουλειά στο καλάθι την έκανε ο Βάσκεθ και με το παραπάνω. Ο Σέρβος σέντερ έμεινε στο 0 Index Rating, έχοντας 4 πόντους με 2/3 δίποντα, 3 ρημπάουντ, 4 λάθη και 3 φάουλ. Ίδιο σκορ έδωσε και ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς, που ήταν ξανά "απών" εκτός έδρας, τελειώνοντας τον αγώνα με 4 πόντους και 2/11 σουτ, 6 ρημπάουντ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη.

* Δεύτερο συνεχόμενο πολύ μικρό σκορ για τον Νέναντ Κρστιτς, 5,5 και το καμπανάκι του συναγερμού χτυπάει με όλη του την ένταση. Ο Σέρβος σημείωσε 8 πόντους μέσα στην έδρα της Ζαλγκίρις, έχοντας 3/9 δίποντα, 2/2 βολές και μόλις 1 ρημπάουντ! Επόμενος αντίπαλος η Παρτιζάν εντός έδρας.

Ο απολογισμός της 19ης αγωνιστικής
SAMPICS

* Το χειρότερό του ματς στην Euroleague έκανε ο Μάλκολμ Ντιλέινι μέσα στην καταιγιστική Παρτιζάν, σκοράροντας μόλις 2 πόντους με 1/8 σουτ! Η πολύ κακή του βραδιά σώθηκε κατά κάποιο τρόπο από τα 8 ρημπάουντ που πήρε, ενώ παράλληλα είχε 3 ασσίστ, 4 λάθη και μόλις 2 κερδισμένα φάουλ για το τελικό 2 Index Rating. Σίγουρα, αν σας έδιναν τη στατιστική γραμμή μόνο, χωρίς το όνομα, δε θα μπορούσατε σε καμιά περίπτωση να μαντέψετε τον παίκτη. Δε βοήθησε ούτε ο Ντίον Τόμπσον που επίσης ήταν κακός, αφού έμεινε άποντος με 0/2 δίποντα, μαζί με 3 ρημπάουντ, 2 φάουλ και -1 ράνκινγκ.

* Το μικρότερο σκορ της αγωνιστικής πραγματοποίησε ο Μαλίκ Χέρστον στον αγώνα με τη Ρεάλ, με -7, σκοράροντας μόλις 2 πόντους με 1/4 σουτ, ενώ έκανε 1 λάθος, καθώς και 5 φάουλ, σε κάτι λιγότερο από 16 λεπτά συμμετοχής.

Ακόμα δεν έχετε έρθει στην παρέα μας στο Facebook ;

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ