EUROLEAGUE

Νέες παγίδες στο δρόμο σας

Νέες παγίδες στο δρόμο σας

Η πρώτη φάση της διοργάνωσης φτάνει σιγά-σιγά προς το τέλος κι ο "ειδικός" αναλύει τις περιπτώσεις που θα μας/σας απασχολήσουν αυτή την εβδομάδα.

Δύο στροφές πριν το τέλος της πρώτης κρίσιμης φάσης του fantasy challenge και ο χορός των μεγάλων σκορ συνεχίζεται, σε μια από τις πιο εντυπωσιακές και εύφορες κανονικές περιόδους των τελευταίων ετών. Οι ευκαιρίες για περαιτέρω βελτίωση των ομάδων εξακολουθούν να υπάρχουν, καθώς προκύπτουν συνεχώς νέοι παίκτες που με τις εμφανίσεις του κλέβουν την παράσταση, ενώ στο σημείο αυτό ξεπηδούν νέες παγίδες για τους μάνατζερ του παιχνιδιού, οι οποίοι θα πρέπει να είναι υποψιασμένοι, ώστε να τις αποφύγουν και να συνεχίσουν απρόσκοπτα την ανοδική πορεία τους στη βαθμολογία.

Του Νότη Φιλιππίδη

Πλέον, εκτός όλων των άλλων, θα πρέπει να συνυπολογίσετε και το κριτήριο της "αδιαφορίας", για παίκτες δηλαδή που οι ομάδες τους έχουν αποκλειστεί, ή είναι πολύ πιθανό να έχουν αποκλειστεί πριν τη δέκατη αγωνιστική του παιχνιδιού. Σε αυτές τις περιπτώσεις, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος της απρόβλεπτης απουσίας από το ματς, ή της περιορισμένης χρονικής συμμετοχής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν υπάρξει και περιπτώσεις πολύ μεγάλων σκορ από τους καλούς (ακριβούς στο fantasy) παίκτες, στα παιχνίδια αυτά. Σίγουρα όμως είναι κάτι που πρέπει να έχετε κατά νου, ώστε να αποφύγετε τα χειρότερα.

Γενικότερα, σε ένα παιχνίδι που σημαντικό ρόλο παίζει η τύχη, η καλύτερη δυνατή τακτική είναι να περιορίσετε όσο το δυνατόν τα πιθανά λάθη που μπορούν να συμβούν, να μειώσετε δηλαδή τον παράγοντα κινδύνου κι έτσι να ακολουθήσετε μια σταθερή πορεία. Μπορεί αυτό να μην είναι πάντα πολύ εντυπωσιακό, είναι δεδομένο όμως ότι αργά ή γρήγορα θα αποδώσει καρπούς και θα σας ανταμείψει. Αφήστε τα λάθη για τις άλλες ομάδες, χαράξτε το δικό σας σταθερό δρόμο και σύντομα θα δείτε τη βαθμολογική σας θέση να μειώνεται.

Μία καλή τακτική, είναι να στοχεύετε σε ποιοτικούς παίκτες που προέρχονται από ένα κακό παιχνίδι κι έχει μειωθεί η αξία τους. Παίκτες δηλαδή που δεν είναι βέβαια ορισμοί της αστάθειας, δίνοντας στο ένα παιχνίδι σκορ 20 και στο άλλο αρνητικό, αλλά έχουν δώσει ήδη μεγάλα δείγματα φαντασιακής σοβαρότητας και αξιοπιστίας και αναμένεται να ανακάμψουν άμεσα. Τέτοιες ευκαιρίες μπορούν να ωφελήσουν σημαντικά την ομάδα σας και πολλές φορές κάνουν τη διαφορά, αφού την επόμενη αγωνιστική, ο ίδιος παίκτης μπορεί να έχει ανεβάσει εκ νέου, κατά πολύ την αξία του και να μην είναι πλέον το ίδιο προσιτός. Τέτοιες περιπτώσεις παικτών υπάρχουν αυτή την αγωνιστική, ειδικά στη θέση των ψηλών.

Point Guards

Νέες παγίδες στο δρόμο σας

Στη θέση αυτή εξακολουθεί να ξεχωρίζει ο Τέιλορ Ρότσεστι, ο οποίος απέναντι στην Ρεάλ προσέθεσε άλλη μία φοβερή παράσταση στο ενεργητικό του φέτος. Ο δεύτερος καλύτερος παίκτης του fantasy έως τώρα είναι λογικό να έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη σας, υπάρχουν όμως δύο πράγματα που πρέπει να προσέξετε. Το επόμενο ματς είναι μέσα στην σκληρή αμυντικά Εφές του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ενώ η Νίνζι κινδυνεύει σοβαρά με αποκλεισμό από τη συνέχεια. Έτσι, ελλοχεύει ο κίνδυνος ο Αμερικανός να μην κάνει το καλύτερο δυνατό κλείσιμο στο παιχνίδι αν και 8 αγωνιστικές τώρα δεν έχει απογοητεύσει ουσιαστικά ποτέ.

Αυτός που εκτόξευσε τις μετοχές του πάντως, ήταν ο Σέρχιο Ροντρίγκεζ, αντίπαλος του Ρότσεστι την εβδομάδα που μας πέρασε. Ο Ισπανός, μετά από μια σειρά απλών διψήφιων σκορ, έκανε το πρώτο του 20άρι (για την ακρίβεια 25, χωρίς το μπόνους) και στην τιμή που βρίσκεται, μόλις στα 52,7 κρέντιτς είναι λογικό να βρεθεί στους most bought players της αγωνιστικής και πιθανώς και στη δική σας ομάδα.

Ο Κέρτις Τζέρελς συνεχίζει επίσης την ανοδική του πορεία, δίνοντας άλλο ένα καλό σκορ μέσα στην Σάσσαρι και παραμένοντας έτσι υποτιμημένος. Ο Αμερικανός είναι η καλύτερη φθηνή (για την ώρα) επιλογή που μπορείτε να κάνετε, δεδομένου ότι μπορεί να δώσει τα σκορ παικτών που κοστίζουν 20 και 30 κρέντιτς παραπάνω.

Τέλος, αν θέλετε να στοχεύσετε σε κάτι πιο συγκεκριμένο για την αγωνιστική, μπορείτε να εξετάσετε τον Κάρλος Αρόγιο, που αναμένεται να έχει ηγετικό ρόλο και να πάρει πολλές προσπάθειες στην κρίσιμη εκτός έδρας αναμέτρηση της Γαλατασαράι με την Νεπτούνας. Ο Πορτορικανός σκόραρε 22 πόντους απέναντι στην Λαμποράλ, αν και αυτό μεταφράστηκε σε μόλις 14 ράνκινγκ.

Shooting Guards & Small Forwards

Νέες παγίδες στο δρόμο σας

Ο Βασίλης Σπανούλης συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις κι αν στον αγώνα με την Νεπτούνας δεν χρειάστηκε να βοηθήσει ιδιαίτερα στο σκοράρισμα, πιθανώς να μην συμβεί το ίδιο απέναντι στον φορμαρισμένο Ερυθρό Αστέρα. Ο 3ος πλέον σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης, από το 2001 κι έπειτα, δείχνει πολύ ασφαλέστερη επιλογή από τον εξίσου ακριβό, αλλά και πιο ασταθή, Άντριου Γκάουντλοκ, ο οποίος έχει να αγωνιστεί μέσα στην Μπαρτσελόνα.

Μπορεί οι Ντέβιν Σμιθ και Νεμάνια Μπιέλιτσα να πραγματοποιούν εκπληκτική σεζόν, όμως μετά την απογοητευτική του εμφάνιση μέσα στην Σάσσαρι, ο παίκτης που αξίζει της προσοχής σας δεν είναι άλλος από τον Κιθ Λάνγκφορντ, ο οποίος έχει πέσει στα 69,9 κρέντιτς κι αυτή είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή να τον αποκτήσετε, εφόσον δεν το έχετε κάνει. Ανάλογη περίπτωση είναι ο Ρούντι Φερνάντεζ, που κοστίζει 10 κρέντιτς λιγότερα, αν και ο Ισπανός φάνηκε μάλλον ανέτοιμος μέσα στην Νίνζι. Σε κάθε περίπτωση πάντως, στην τιμή που βρίσκεται αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία.

Σε ανοδική τροχιά συνεχίζει ο Ντάνιελ Χάκετ, που δείχνει να ξαναβρίσκει τα πατήματά του, μετά από ένα μικρό σερί μέτριων αγωνιστικών. Κάπως έτσι πάντως έδειχνε και πριν την αναμέτρηση του πρώτου γύρου με τον Παναθηναϊκό, ομάδα η οποία είχε καταφέρει να τον εξουδετερώσει. Έτσι, η επιλογή του γκαρντ της Μιλάνο εξακολουθεί να εμπεριέχει ρίσκο, παρόλο που είναι παίκτης που μπορεί να προσφέρει σκορ από πολλές στατιστικές κατηγορίες. Αντιθέτως, απόλυτα ασφαλής παραμένει η επιλογή του Πάου Ρίμπας, παίκτη που στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια έχει μ.ο. ράνκινγκ 17, με το 15 να είναι το μικρότερό του (και 20 το μεγαλύτερο).

Περιπτώσεις που έχουν αρκετό ενδιαφέρον, όπως και αρκετό ρίσκο είναι αυτές του Φερνάντο Σαν Εμετέριο, που ξύπνησε στο ματς με την Γαλατασαράι, αλλά μπορεί κάλλιστα να επιστρέψει στο φαντασιακό λήθαργο στο ματς με την Βαλένθια και του Πιέτρο Αραντόρι, ο οποίος την τελευταία αγωνιστική βρέθηκε στο ακριβώς αντίθετο άκρο από τον Εμετέριο. Η αλήθεια είναι πως στην Γαλατασαράι, πέραν των Αρόγιο και Έρτσεγκ (και του Γκονλούμ πλέον), δεν υπάρχουν κάποιες σταθερές και αυτό το πληρώνει ο ικανότατος Ιταλός που ανεξήγητα μένει στον πάγκο για πολλή ώρα.

Τέλος, πιο ...εναλλακτικές επιλογές που μπορείτε να εξετάσετε είναι ο Νεμάνια Γιαραμάζ της Τούροφ, ο οποίος αγωνίζεται στο αδιάφορο ματς με την Μπάγερν, απέναντι στην οποία θα έχει την ευκαιρία για ένα ακόμα διψήφιο σκορ, όπως επίσης και ο Βλάντιμιρ Λούτσιτς, ο οποίος είναι ιδιαίτερα ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα και τα 38,5 κρέντιτς που κοστίζει φαίνονται λίγα μπροστά στο 15,7 μ.ο. ράνκινγκ που έχει στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια.

Power Forwards & Centers

07/04/2013 Bojan Dubljevic (Valencia Basket).

El pívot montenegrino Bojan Dubljevic (Valencia Basket) ha visto reconocida su progresión esta temporada con el premio 'Rising Star' ('Estrella Emergente') de la Eurocup, que señala al mejor jugador de la competición menor de 22 años.

DEPORTES
ACB PHOTO
07/04/2013 Bojan Dubljevic (Valencia Basket). El pívot montenegrino Bojan Dubljevic (Valencia Basket) ha visto reconocida su progresión esta temporada con el premio 'Rising Star' ('Estrella Emergente') de la Eurocup, que señala al mejor jugador de la competición menor de 22 años. DEPORTES ACB PHOTO EUROPA PRESS

Οι πιο ακριβοί παίκτες της θέσης συνεχίζουν τις καλές εμφανίσεις και για όσους βρίσκονται πάνω από τα 70 κρέντιτς είναι και θέμα προσωπικού "γούστου" για το ποιους θεωρείτε καλύτερους, μακροχρόνια ή για τη συγκεκριμένη αγωνιστική. Ενδεχομένως πάντως, ο Ζόραν Έρτσεγκ μέσα στην Νεπτούνας και ο Τζαμέλ ΜακΛίν μέσα στην Λιμόζ να αποτελούν τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές.

Από εκεί και πέρα, το 4 ράνκινγκ του Μίρο Μπιλάν μέσα στην ΤΣΣΚΑ απέτρεψε την περαιτέρω αύξηση της τιμής του, η οποία πλέον δεν είναι άσχημη για έναν παίκτη που έχει ουσιαστικά μόνο μια κακή παρένθεση στα σκορ του (αν θεωρήσουμε ότι μέσα στην ΤΣΣΚΑ ήταν εξ' αρχής δύσκολα τα πράγματα), το ματς μέσα στη Λιμόζ. Ανάλογο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς, ο οποίος παρότι δεν έχει στατιστικά κλασικού ψηλού όπως ο Μπίλαν, παρουσιάζει επίσης μια σχετική σταθερότητα, δεδομένου ότι ακόμα και στις δύο χειρότερές του εμφανίσεις δεν έχει απογοητεύσει, δίνοντας σκορ 8, ενώ συνήθως κυμαίνεται γύρω στο 20.

Σε περίπτωση πάντως που δεν τον είχατε ήδη αποκτήσει, ο Νο. 1 στόχος δεν είναι άλλος από τον Ντ'Ορ Φίσερ, ο οποίος συνέχισε ακόμα πιο εντυπωσιακά το σερί των μεγάλων εμφανίσεων, αυτή τη φορά με το 47,3 μέσα στην Σάσσαρι, επίδοση που είναι η μεγαλύτερη φέτος στο παιχνίδι. Ο MVP της 8ης αγωνιστικής της διοργάνωσης παραμένει υποτιμημένος και δε νοείται ομάδα που να μην τον έχει στη σύνθεσή της.

Από αυτούς που απογοήτευσαν την προηγούμενη εβδομάδα, ο χειρότερος όλων ήταν ο Ντάμιαν Κούλιγκ, που με το τρομακτικό -10 απέναντι στην Μπαρτσελονα, σχεδόν έσβησε την ιδιαίτερα θετική εικόνα που είχε έως τώρα στο παιχνίδι. Ωστόσο, μην βιαστείτε να τον διώξετε, δεδομένου ότι αγωνίζεται μέσα στην Μπάγερν κι άρα μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ανακάμψει. Αντίστοιχη περίπτωση αποτελεί και ο Ντάριο Σάριτς, ο οποίος προέρχεται από το πρώτο του αρνητικό σκορ φέτος, με την Εφές να υποδέχεται την Νίζνι. Ο Κροάτης έχει σημειώσει μόνο διψήφια σκορ στα υπόλοιπα ματς και με την τουρκική ομάδα να είναι γεμάτη τραυματιές, αναμένεται να αναλάβει εκ νέου πρωταγωνιστικό ρόλο.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει πάντα η σταθερή αξία που ακούει στο όνομα Μπράιαντ Ντάνστον, ο οποίος εξακολουθεί να προοδεύει αργά, αλλά σταθερά. Ο Αμερικανός πάντως θα έχει το δύσκολο έργο να σταματήσει τον Μαριάνοβιτς, αν και στο πρώτο ματς δεν τα πήγε καθόλου άσχημα. Επίσης, ο Κερέμ Γκονλούμ αποτελεί το μοναδικό αξιόπιστο καθαρό ψηλό της Γαλατασαράι και πλέον απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Αταμάν, όπως και αρκετό χρόνο συμμετοχής, τον οποίο μεταφράζει σε καλά σκορ, λόγω της δυναμικής παρουσίας του κάτω από τα καλάθια, ενώ τέλος, ανεβασμένος είναι το τελευταίο διάστημα και ο Παούλιους Γιανκούνας, παίζοντας πλέον στα φυσιολογικά του επίπεδα, μετά από ένα πολύ κακό ξεκίνημα στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές.

Αν αναζητάτε μια πιο φθηνή λύση, η αλήθεια είναι ότι ελάχιστες επιλογές ενθουσιάζουν. Μία από αυτές ίσως είναι ο Κιθ Μπένσον, ο οποίος χρειάστηκε να περάσουν πέντε ολόκληρες αγωνιστικές για να γίνει αντιληπτός στο παιχνίδι. Ο Αμερικανός σέντερ έδειξε καλά στοιχεία απέναντι στον Ολυμπιακό, στον πρώτο αγώνα που πήρε σοβαρό χρόνο συμμετοχής και φαίνεται ικανός να δώσει σκορ με πολύ λίγα κρέντιτς.

Ακολουθήστε μας στο Twitter και μπείτε στην παρέα μας στο Facebook για τα τελευταία νέα και για να μάθετε πρώτοι τραυματισμούς ή απουσίες της τελευταίας στιγμής.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ