EUROLEAGUE

"Είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε"

"Είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε"
INTIME SPORTS

Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς στέλνει τις ευχές του για τη νέα χρονιά μέσω του blog του στο Euroleague Greece, ενώ μιλάει για το ματς με τη Μιλάνο και το Top-16

Χρόνια πολλά σε όλους...

Αφήνουμε το 2013 σήμερα με μία ακόμη απογευματινή προπόνηση στο ΟΑΚΑ, καθώς μας περιμένει ο πρώτος αγώνας του Top16 μόλις τη δεύτερη μέρα του 2014.

Βρισκόμαστε σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο, αλλά αυτό δεν αλλάζει το στόχο: Θέλουμε μία από τις τέσσερις πρώτες θέσεις, ώστε να προχωρήσουμε. Ξεκινάμε απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο, έναν αγώνα σημαντικό για εμάς, γιατί είναι πρεμιέρα και γιατί είναι στην έδρα μας. Πιστεύω ότι γενικότερα το τελευταίο διάστημα παίξαμε καλύτερα σε σχέση με την αρχή της χρονιάς, με εξαίρεση την αναμέτρηση με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό και ελπίζω να πάρουμε αυτή την πρώτη νίκη, ώστε να μας δώσει ώθηση για τη συνέχεια, γιατί μας περιμένουν δύσκολοι αγώνες ως το τέλος της χρονιάς. Πλέον γνωρίζουμε καλά από πέρυσι πόσο απαιτητική είναι αυτή η φάση της Ευρωλίγκας και τώρα θα είμαστε έτοιμοι. Πολλοί με ρωτάνε για τη συνύπαρξη με τον Ολυμπιακό στον όμιλο, αλλά δεν είναι κάτι διαφορετικό. Είναι ένας από τους επτά αντιπάλους που θα βρούμε στο δρόμο μας. Επιπλέον, ο αγώνας είναι ο τελευταίος στη σειρά, οπότε θα ήταν μεγάλο λάθος για εμάς να ασχολούμαστε από τώρα με αυτόν!

Ο τελευταίος μεταξύ μας αγώνας ήταν πολύ δύσκολος για μένα. Ήταν δύσκολο για μένα να βλέπω και να μην μπορώ να αγωνιστώ. Κι αυτό γιατί ο τραυματισμός που έχω δεν είναι τέτοιος που να μην μπορώ να περπατήσω για παράδειγμα. Με έναν τέτοιο τραυματισμό κάθεσαι στην άκρη και ξέρεις ότι δεν μπορείς να παίξεις. Γνωρίζω καλά πως αυτό που έχω είναι λίγο "ύπουλο", γιατί αν αγωνιστείς μπορεί να πάθεις μεγάλη ζημιά. Από την άλλη δεν ένιωθα και πόνο και είχα συνεχώς την αίσθηση ότι πρέπει να μπω και να παίξω, ότι ήθελα να μπω και να παίξω και να βοηθήσω κι εγώ. Πρέπει να έχω υπομονή όμως, να ακούω τους γιατρούς και να περιμένω. Έτσι, απλά έβλεπα από τον πάγκο, φώναζα και προσπαθούσα να βοηθήσω με κάθε τρόπο τους συμπαίκτες μου βλέποντας, μιλώντας στους συμπαίκτες μου... Νομίζω ότι η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά ειδικά στην άμυνα και δείξαμε το πνεύμα που είχαμε πέρυσι ως ομάδα. Και αυτό ήταν που μας έδωσε τη νίκη.

Μπορεί να αμφέβαλλαν αρκετοί για εμάς, αλλά το ζήσαμε και πέρυσι. Αν κάτι είναι δεδομένο είναι πως το να παίζεις εδώ δεν είναι εύκολο. Υπάρχουν μεγάλη πίεση και πολύ υψηλές προσδοκίες. Οι παίκτες που επιλέγονται όμως συνήθως το ξέρουν και είναι έτοιμοι να παλέψουν σε κάθε στιγμή. Θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Η πρώτη φάση της Ευρωλίγκας, αυτό το 5-5, δεν ήταν καλό... Η ομάδα δεν είναι χτισμένη για να κάνει αυτό το ρεκόρ στην κανονική περίοδο. Κα πάλι έκανε αυτό που έπρεπε, βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση και θα πρέπει να δείξουμε το πραγματικό μας πρόσωπο, να δείξουμε χαρακτήρα και να βρούμε το ρυθμό μας, ο οποίος κόπηκε αρκετές φορές και από τους συνεχείς τραυματισμούς. Είμαι πολύ θετικός και πιστεύω στην ομάδα, ότι μπορούμε να ανέβουμε επίπεδο, ότι είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε.

Όπως παλέψαμε και πέρυσι.... Για μένα μια στιγμή που άλλαξε τα πάντα για εμάς το 2013 και είναι η στιγμή που κρατάω περισσότερο από την περσινή χρονιά ήταν ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας. Εκεί άλλαξε η χρονιά για εμάς ως ομάδα και για μένα προσωπικά. Μας έδωσε έναν καλό ρυθμό ως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, φτάνοντας σε έναν ακόμη τίτλο. Αν ήθελα να ξεχάσω πάλι κάτι από τη χρονιά που τελειώνει είναι ο τραυματισμός, αυτό το πρόβλημα στον αχίλλειο που με ταλαιπωρεί πέντε μήνες τώρα. Είναι και η μία... ευχή μου για το 2014: Να σκοτώσω αυτό το πρόβλημα... Είναι ουσιαστικά και η ευχή μου για όλους για τη νέα χρονιά: Υγεία! Για την ομάδα, για μένα, για όλο τον κόσμο. Αν έχεις υγεία, όλα τα άλλα έρχονται!

Να είστε καλά, ότι καλύτερο για το 2014 και σας περιμένουμε στο ΟΑΚΑ....

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ