EUROLEAGUE

Λοτζέσκι: "Eίμαι περήφανος για τους συμπαίκτες μου"

Λοτζέσκι: "Eίμαι περήφανος για τους συμπαίκτες μου"

Ο Ματ Λοτζέσκι δηλώνει περήφανος για τους συμπαίκτες του για το "διπλό" που πήραν στο Καζάν και τονίζει πως ο Ολυμπιακός με την Ζάλγκιρις είναι έτοιμος για ένα ματς που θα πάει στις επαφές.

"Καλησπέρα παιδιά

Αυτό είναι το νέο μου blog στο Euroleague Greeceκαι στο Sport24.gr.

Έλειψα την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς με ταλαιπώρησε μία γαστρεντερίτιδα, αλλά πλέον την ξεπέρασα και ανυπομονώ να επιστρέψω στην αγωνιστική δράση στην EuroLeague. Ευτυχώς, παρά τις απουσίες και τα προβλήματα που είχαμε στο Καζάν, καταφέραμε και πήραμε μία σημαντική εκτός έδρας νίκη επί της Ούνικς, παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ. Βάλαμε αρκετά μεγάλα σουτ, παίξαμε καλή άμυνα και στο τέλος, σε κρίσιμα σημεία, δείξαμε χαρακτήρα σαν ομάδα, αλλά και την νοοτροπία του νικητή που μας χαρακτηρίζει, παίρνοντας ένα πολύτιμο "διπλό" στην προσπάθεια μας να τερματίσουμε στις πρώτες τέσσερις θέσεις της βαθμολογίας. Χάρηκα πολύ αυτή την νίκη μας, είμαι περήφανος για την προσπάθεια και την αντίδραση των συμπαικτών μου και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους.

Έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι κόντρα στην Ζάλγκιρις και θέλουμε πάρα πολύ την νίκη σε αυτό το παιχνίδι. Την ξέρουμε σαν αντίπαλο, την νικήσαμε στο Κάουνας και είναι μία ιδιαίτερα σκληρή και έξυπνη ομάδα, η οποία ποντάρει στην ομαδικότητα της. Παίζουν δίχως άγχος, επιτίθενται με αρκετούς τρόπους και αυτό τους κάνει επικίνδυνους. Ποντάρουν στην ομαδικότητα τους, έχουν αρχές στο παιχνίδι τους και ακολουθούν πιστά το πλάνο του προπονητή τους. Αν δεν τους προσέξεις, μπορούν να σου δημιουργήσουν προβλήματα.

Μπορεί να βρίσκονται κάπως χαμηλά στην κατάταξη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τους υποτιμήσουμε. Έχουμε προετοιμαστεί σωστά για αυτό το ματς. Πρέπει να τους πιέσουμε στην άμυνα και θα είμαστε έτοιμοι για ένα παιχνίδι που θα πάει στις επαφές, στην δύναμη και στην σκληράδα. Πρέπει από το ξεκίνημα να τους δείξουμε τις προθέσεις μας και να ελέγξουμε τον ρυθμό. Είναι σημαντικό να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι σε άμυνα και επίθεση. Μέσα από την καλή μας άμυνα θα επιδιώξουμε να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο για καλάθια στο τρανζίσιον, ενώ και στο παιχνίδι του μισού γηπέδου πρέπει να λειτουργήσουμε έξυπνα, διαβάζοντας σωστά το παιχνίδι. Πρέπει να βγάλουμε ενέργεια στο παιχνίδι μας.

Έχουμε καλό μομέντουμ τους τελευταίους μήνες, ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες και νιώθουμε πως σαν σύνολο είμαστε σε εξαιρετική κατάσταση. Έχουμε βρει τον ρυθμό μας. Οι νίκες μας έχουν δώσει καλύτερη ψυχολογία και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Παίζουμε εξίσου καλά τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας και αυτή δείχνει την δυναμική μας σαν ομάδα. Παράλληλα, έχουμε σημειώσει αρκετά θετικά αποτελέσματα έχοντας σημαντικές απουσίες και αυτό δείχνει το βάθος στο ρόστερ μας, αλλά και την υψηλή ποιότητα παικτών που διαθέτουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε και να λειτουργούμε ομαδικά και ενωμένοι.

Αυτό που θέλω και εύχομαι σε όλη την ομάδα είναι να προχωρήσουμε όντας καλά στην υγεία μας. Γιατί τις τελευταίες μέρες ταλαιπωρηθήκαμε με τραυματισμούς και ιώσεις. Αν έχουμε την υγεία μας, μπορούμε να φτάσουμε ψηλά φέτος. Τον ελεύθερο μου χρόνο αυτές τις μέρες τον αξιοποιώ κυρίως στο σπίτι, μαζί με την οικογένεια μου, ενώ κάποιες φορές πηγαίνουμε και για φαγητό σε εστιατόρια της περιοχής εδώ στα νότια προάστια της Αθήνας. Παίζω με τα παιδιά μου και βλέπω ταινίες και σειρές στην τηλεόραση. Προσπαθώ να ηρεμώ και να ξεκουράζομαι.

Αυτά παιδιά, θα τα πούμε και πάλι σύντομα, να είστε όλοι καλά, Ματ".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ