EUROLEAGUE

"Δείξαμε τον χαρακτήρα μας ως ομάδα"

"Δείξαμε τον χαρακτήρα μας ως ομάδα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ματ Λοτζέσκι ανανέωσε το blog του στο Euroleague Greece, μιλώντας για την αποθεραπεία του, την Εφές, για την μέχρι τώρα πορεία του Ολυμπιακού, για τους Μπακς και τον Αντετοκούνμπο.

"Καλησπέρα παιδιά!

Αυτό είναι το νέο μου blog στο Euroleague Greeceκαι στο Sport24.gr.

Είμαι σε ένα στάδιο που ξεπερνάω σιγά-σιγά τον τραυματισμό του. Συνεχίζω το ατομικό μου πρόγραμμα, κάνω λίγο αερόβιο και κάποια βάρη και στόχος μου είναι να επιστρέψω στην αγωνιστική δράση σε καλή κατάσταση. Δεν ξέρω το πότε θα γυρίσω. Υπάρχει μία μικρή πιθανότητα να καταφέρω να δώσω το "παρών" στο ματς με τον Άρη στο ΣΕΦ (24/12), αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο. Θα το δούμε αυτό με τους προπονητές. Εξαρτάται και από το πως θα είναι το πόδι μου, από το αν θα έχω ξεπεράσει τις ενοχλήσεις. Σίγουρα πάντως χρειάζομαι ακόμη χρόνο ανάρρωσης και αποθεραπείας.

Θα ήθελα να μπορούσα να παίξω και να βοηθήσω την ομάδα μας στο ματς κόντρα στην Εφές, αλλά αυτό δεν γίνεται. Η Εφές είναι μία πολύ καλή ομάδα και πρέπει να προσέξουμε το τρανζίσιον παιχνίδι της. Είχαμε πάρει μία μεγάλη εκτός έδρας νίκη στο γήπεδο τους στον πρώτο γύρο, όταν και καταφέραμε να επιστρέψουμε στο παιχνίδι στο τέλος, κάνοντας την ανατροπή. Πήγαμε το ματς στην παράταση και τους κερδίσαμε στον έξτρα χρόνο δείχνοντας χαρακτήρα. Ήταν μία μεγάλη νίκη για εμάς και σίγουρα δεν το έχουν ξεχάσει αυτό το ματς. Πιστεύω πως θα θελήσουν να έρθουν στο ΣΕΦ ώστε να απαντήσουν. Βρίσκονται σε καλή κατάσταση, τους σεβόμαστε, αλλά εμείς θα πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας, σε άμυνα και επίθεση και να επιβάλουμε τον ρυθμό μας ώστε να πάρουμε τη νίκη. Έχουμε την καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη και όταν λειτουργούμε στα ανασταλτικά μας καθήκοντα όπως ξέρουμε και μπορούμε, είμαστε ικανοί να νικήσουμε τον οποιονδήποτε. Δεν υπάρχει αδιάφορος αγώνας για εμάς, είμαστε Ολυμπιακός και θέλουμε πάντα να κερδίζουμε. Δεν χαλαρώνουμε επειδή έχουμε ήδη προκριθεί ως πρώτοι στην επόμενη φάση.

Ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος της Euroleague και μέχρι στιγμής, σε αυτά τα 9 πρώτα παιχνίδια, θεωρώ πως τα πήγαμε αρκετά καλά, έχοντας ρεκόρ 8-1. Στο ξεκίνημα της χρονιάς, γενικά, ήμασταν κάπως νευρικοί, ψαχνόμασταν ακόμη σαν ομάδα, κάναμε και κάποιες ήττες, δεν παίζαμε καλά, αλλά από τότε βελτιωθήκαμε, "δέσαμε" σαν ομάδα, ανεβάσαμε την απόδοση μας, λειτουργούμε καλύτερα σαν σύνολο και μετράμε μόνο νίκες, με το αήττητο σερί μας σε Ελλάδα και Ευρώπη να έχει φτάσει το 14-0. Με τα σερί δεν κερδίζεις τίποτα, δεν παίρνεις κάποιον τίτλο, αλλά σίγουρα τα θετικά αποτελέσματα σου δίνουν αυτοπεποίθηση, καλή ψυχολογία, δείχνοντας σου παράλληλα πως βαδίζεις σε καλό δρόμο. Και είναι σημαντικό το γεγονός πως πετύχαμε κάποιες νίκες έχοντας αρκετές απουσίες. Αυτό δείχνει τον χαρακτήρα μας σαν ομάδα. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι και στο TOP-16, το οποίο σίγουρα θα είναι περισσότερο δύσκολο και ανταγωνιστικό. Σαν ομάδα διαθέτουμε την εμπειρία ώστε να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις.

Παρακολουθώ και ΝΒΑ αυτές τις μέρες. Όποτε μου δίνεται η ευκαιρία βέβαια, καθώς λόγω της διαφοράς ώρας δεν μου είναι εύκολο. Οι Golden State Warriors παίζουν εξαιρετικό μπάσκετ και αυτή την στιγμή είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Ο Στεφάν Κάρι είναι τρομερός σουτέρ. Είναι απολαυστικός! Η αγαπημένη μου ομάδα όμως, όπως σας έχω πει, είναι οι Milwaukee Bucks. Μεγάλωσα στο Ουινσκόνσιν, το οποίο βρίσκεται στο Μιλγουόκι και οι Μπακς ήταν ανέκαθεν η ομάδα μου. Για να είμαι ειλικρινής περίμενα από τους Μπακς να έκαναν ένα καλύτερο ξεκίνημα φέτος. Έχουν κακό ρεκόρ (10-17), έχουν μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους και βρίσκονται χαμηλά στην Ανατολή. Μέχρι στιγμής βρίσκονται εκτός τροχιάς playoffs. Ελπίζω να βελτιωθούν στη συνέχεια, είναι η ομάδα της πόλης που μεγάλωσα και χαίρομαι όταν τους βλέπω να παίζουν καλά και να νικούν, όπως έκαναν σχετικά πρόσφατα απέναντι στους Ουόριορς.

Ξέρω πως στην ομάδα μου, στους Μπακς, αγωνίζεται και ένας Έλληνας παίκτης, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Αναμφισβήτητα διαθέτει αθλητικά προσόντα και ταλέντο και μπορεί να κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο. Από σεζόν σε σεζόν ωριμάζει, βελτιώνεται και γίνεται καλύτερος. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Παίζει αρκετά καλά και το παιχνίδι του συνεχώς εξελίσσεται. Έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

Όσον αφορά τον ελεύθερο μου χρόνο, τον περνάω κυρίως μαζί με την οικογένεια μου. Η αλήθεια είναι πως στις τελευταίες μέρες έχουμε μπει σαν οικογένεια σε χριστουγεννιάτικο κλίμα. Αυτά θα είναι τα πρώτα Χριστούγεννα του τρίτου μου γιου και τον έχουμε βάλει στο κλίμα. Μάλιστα, καθόμαστε όλοι μαζί και βλέπουμε ορισμένες χριστουγεννιάτικες ταινίες τα βράδια, όπως τα Home Alone, με τα οποία μεγάλωσα πιτσιρικάς. Τα έχουμε βάλει και τα ξαναβλέπουμε, όπως και ορισμένες άλλες καλές ταινίες. Βέβαια, το μενού έχει και αρκετά καρτούν, λόγω των παιδιών. Δεν βγαίνουμε ιδιαίτερα αυτές τις μέρες. Συνήθως μένουμε σπίτι, φαγητό, παιχνίδι με τα παιδιά, κουβέντα με καλούς φίλους και αρκετές ταινίες.

Αυτά παιδιά, θα τα πούμε σύντομα, Ματ".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ