EUROLEAGUE

Preview: Λαμποράλ Κούτσα – Λιέτουβος Ρίτας

Preview: Λαμποράλ Κούτσα – Λιέτουβος Ρίτας

Η κόντρα της Λαμποράλ Κούτσα με την Λιέτουβος Ρίτας το βράδυ (21.30) της Παρασκευής είναι ο “θάνατος σου, η ζωή μου”, καθώς η νίκη αποτελεί μονόδρομο πρόκρισης και για τους δύο.

Κομβικό για την συνέχεια τους στη διοργάνωση θα είναι το παιχνίδι μεταξύ της Λαμποράλ Κούτσα και της Λιέτουβος Ρίτας που θα λάβει χώρα την Παρασκευή (21.30). Οι ισπανοί με νίκη δική τους και με του Παναθηναϊκού επί του Ερυθρού Αστέρα εξασφαλίζουν και μαθηματικά την πρόκριση τους στο ΤΟΡ 16, εκπληρώνοντας τον πρώτο φετινό στόχο τους. Στην αντίπερα όχθη οι λιθουανοί αν χάσουν χάνονται, καθώς χρειάζονται πάση θυσία νίκη για να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους.

Κομβικής σημασίας νίκη πήρε την προηγούμενη αγωνιστική η Λαμποράλ Κούτσα, η οποία στηριζόμενη στο επιθετικό κρεσέντο του πρώτου ημιχρόνου επικράτησε με 79-77 του Παναθηναϊκού. Με αυτή τη νίκη οι ισπανοί έκαναν αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση τους στο ΤΟΡ 16, όμως για να εξασφαλιστούν και μαθηματικά θέλουν νίκη επί της Λιέτουβος Ρίτας σε συνδυασμό με νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ερυθρού Αστέρα. Ο Σέρτζιο Σκαριόλο έπειτα από την αναμέτρηση με τους "πράσινους" ανακοίνωσε πως από τους τρεις παίκτες που είχαν υπογράψει μηνιαία συμβόλαια θα συνεχίσουν μόνο οι Μίλκο Μπιέλιτσα και Τόμας Κελάτι δείχνοντας ουσιαστικά την πόρτα της εξόδου στον Ριμάντας Καουκένας, ο οποίος ήδη αποτελεί παρελθόν.

Με μόλις μία νίκη μέχρι τώρα οι ελπίδες πρόκρισης για την Λιέτουβος Ρίτας έχουν περιοριστεί αισθητά. Οι λιθουανοί απογοήτευσαν την προηγούμενη αγωνιστική χάνοντας εύκολα με 84-53 εντός έδρας από την Λοκομοτίβ Κούμπαν κι έτσι πλέον αν ηττηθούν ακόμα μία φορά θα αποκλειστούν και μαθηματικά. Στο παιχνίδι με την Λαμποράλ ο Ντιρκ Μπάουερμαν δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τραυματισμένου στον αριστερό μηρό Ομάρ Κουκ, όμως θα έχει στην διάθεση του τον Ζάμπιαν Ντόουντελ, ο οποίος αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό του Αμερικανού γκαρντ.

Λιέτουβος Ρίτας

Ντιρκ Μπάουερμαν: "Για εμάς είναι ένα κρίσιμο παιχνίδι. Την προηγούμενη εβδομάδα πιάσαμε φτωχή απόδοση και πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε καλύτερα τώρα. Πρέπει να υπερασπιστούμε την φανέλα μας με περισσότερη περηφάνια και ποιότητα. Το καλό είναι ότι παίξαμε ένα καλό παιχνίδι της Κυριακή στην VTB League. Μας βοήθησε. Η Εuroleague είναι διαφορετικό επίπεδο και πρέπει να παίξουμε ακόμα καλύτερα".

Ρενάλντας Σεϊμπούτις: "Δεν μπορούμε πουθενά να υποχωρήσουμε. Γνωρίζουμε πόσο μικρές είναι οι πιθανότητες μας να προκριθούμε στο ΤΟΡ 16, όμως είναι απαραίτητο να παλέψουμε. Είναι δύσκολο να παίζεις εναντίον οποιασδήποτε ομάδας στην Ισπανία. Πρέπει να συγκεντρωθούμε 100% ή ακόμα και περισσότερο για να κερδίσουμε".

Ενδιαφέροντα στοιχεία

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο έχει χρησιμοποιήσει 11 διαφορετικούς παίκτες στην βασική πεντάδα μέχρι τώρα. Κανένας δεν έχει ξεκινήσει σε όλα τα ματς.

Ο Φερνάντο Σαν Εμετέριο χρειάζεται 9 ακόμα πόντους για να φτάσει τους 1000 στην Euroleague.

Ο Μίλκο Μπιέλιτσα έχει αγωνιστεί από το 2008 έως το 2011 στην Λιέτουβος Ρίτας και ήταν συμπαίκτης με τους Στεπόνας Μπαμπράουσκας και Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους.

Ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους είναι ο πρώτος παίκτης στα τρίποντα στην φετινή Euroleague έχοντας πετύχει 24.

Ο Σεϊμπούτις είναι ο πρώτος παίκτης της Euroleague σε κοψίματα, καθώς έχει δεχτεί 11 τάπες.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ