EUROLEAGUE

Ρεάλ Μαδρίτης: Ο κορονοϊός χάλασε τα σχέδια για "μπαμ" με Λάρκιν ή Γουίλμπεκιν

Ρεάλ Μαδρίτης: Ο κορονοϊός χάλασε τα σχέδια για "μπαμ" με Λάρκιν ή Γουίλμπεκιν
EUROKINISSI

Ο κορονοϊός φέρνει μείωση στον προϋπολογισμό της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία είχε βάλει στο "στόχαστρο" για το φετινό καλοκαίρι τον Σέιν Λάρκιν και τον Σκότι Γουίλμπεκιν. Πώς θα κινηθεί η "Βασίλισσα" εν όψει της νέας σεζόν.

Ο κορονοϊός αναδιαμόρφωσε τα δεδομένα στην EuroLeague, με τις ομάδες να υποχρεώνονται βάσει των συνθηκών να αναπροσαρμώσουν τα πλάνα τους αναφορικά με τον σχεδιασμό τους και τα χρήματα που θα διαθέσουν στην αγορά εν όψει της νέας σεζόν. Ήδη η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Μπασκόνια ήταν οι πρώτες ομάδες που μίλησαν ανοιχτά για μείωση στον προϋπολογισμό που θα φτάσει στο 30% για του χρόνου.

Στην ίδια κατηγορία βέβαια εντάσσονται (λιγότερο ή περισσότερο) κι οι υπόλοιπες ομάδες της EuroLeague, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να βρίσκεται επίσης μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι αναφορικά με τον προϋπολογισμό της. Ακόμη κι αν τα ταμεία παραμένουν... γεμάτα λόγω της άμεσης σύνδεσης με το ποδοσφαιρικό τμήμα και υπάρχει μια αστείρευτη δεξαμενή ταλέντων έτοιμη να αναλάβει δράση εφόσον χρειαστεί, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα γίνουν αναπροσαρμογές ή αλλαγές.

Η " AS" παρουσίασε το πλάνο και τις σκέψεις για την επόμενη σεζόν, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι ο Πάμπλο Λάσο είχε βάλει... στο μάτι έναν εκ των Σέιν Λάρκιν και Σκότι Γουίλμπεκιν για το φετινό καλοκαίρι. Αμφότεροι μπορούσαν να υπογράψουν νέα συμφωνία μετά το πέρας της φετινής σεζόν, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να είναι αποφασισμένη να κάνει ακόμη μια υπέρβαση στον προϋπολογισμό της προκειμένου να προσθέσει στο δυναμικό της, έναν εκ των δύο. Όλα αυτά βέβαια προ κορονοϊού, αφού οι εξελίξεις... πρόλαβαν την ισπανική ομάδα (εν τω μεταξύ, αμφότεροι οι παίκτες αναμένεται να συνεχίσουν σε Αναντολού Εφές και Μακάμπι Τελ Αβίβ, αντίστοιχα).

Από εκεί και πέρα, η Ρεάλ Μαδρίτης καλείται να αποφασίσει τι θα γίνει με τέσσερα συμβόλαια. Αυτά των Φελίπε Ρέγιες, Τζέι Σι Κάρολ, Τρέι Τόμπκινς και Σαλάχ Μεζρί. Οι δύο πρώτοι καλούνται να αποφασίσουν αν θα παίξουν για ακόμη ένα χρόνο (περισσότερο από εκείνους εξαρτάται τι θα γίνει με το συμβόλαιό τους), ενώ ο τρίτος δεν αποκλείεται να αποχαιρετήσει για να κάνει χώρο για τον Ουσμάν Γκαρούμπα.

Ο 18χρονος φόργουορντ έδειξε φέτος ότι μπορεί να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο, κέρδισε με το σπαθί του χρόνο συμμετοχής σε Liga Endesa και EuroLeague, αποδεικνύοντας πως μπορεί να λογίζεται ως μια αξιόπιστη λύση για τη front line της ομάδας.

Παρεμπιπτόντως, η Ρεάλ Μαδρίτης πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει με δύο δανεικούς παίκτες που είχε παραχωρήσει φέτος σε Σαραγόσα (Κάρλος Αλοθέν) και Μπανταλόνα (Κλέμεν Πρέπελιτς). Όπως επίσης, αν θα δώσει χώρο σε μερικά από τα ταλέντα που βρίσκονται στο "φυτώριό" της, όπως ο Μάριο Νάκιτς.

Όπως και να έχει πάντως, η ομάδα του Πάμπλο Λάσο βρίσκεται σε ένα σημείο, όπου ακόμη κι αν χρειαστεί να κατεβάσει τον προϋπολογισμό της κάτω από τα 40.000.000 ευρώ (που είναι φέτος), έχει το... υπόβαθρο να το κάνει. Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να ρίξει στην πρώτη γραμμή της μάχης τα αστέρια του μέλλοντος.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ