EUROLEAGUE

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Παναθηναϊκός: Η κριτική των παικτών

EUROLEAGUE / ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός θριάμβευσε στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ και ο Ρικ Πιτίνο είχε πολλούς διακριθέντες. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Αμερικανού Hall of Famer.

Σε μια τέτοια βραδιά, είναι όλοι διακριθέντες, είναι όλοι υπέροχοι, είναι όλοι νικητές. Ο Παναθηναϊκός έριξε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο καναβάτσο , μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι της οκτάδας και της πρόκρισης στα playoffs της EuroLeague, με τον Ρικ Πιτίνο να πανηγυρίζει σαν μικρό παιδί αλλά το πρόγραμμα να είναι ιδιαίτερα απαιτητικό.

Ιωάννης Παπαπέτρου, Νικ Καλάθης, Ντεσόν Τόμας, Τζέιμς Γκιστ και Γιώργος Παπαγιάννης ήταν αυτοί που ξεχώρισαν, με τον ηγέτη των πρασίνων να βάζει το μεγαλύτερο σουτ της ζωής και της καριέρας του στην εκπνοή της αναμέτρησης. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Ρικ Πιτίνο σε αυτό το μεγάλο βράδυ για το ελληνικό μπάσκετ.

0. ΝΤΕΣΟΝ ΤΟΜΑΣ (starter)

Σκόραρε τρίποντο για να ανοίξει το σκορ της αναμέτρησης, δεν έκανε όμως καλή δουλειά στην άμυνα και γι' αυτό ο Πιτίνο τον τράβηκε στον πάγκο μετά από μόλις τέσσερα λεπτά. Δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο έως το ημίχρονο, η αλήθεια είναι πως δεν ενθουσίασε, έβαλε όμως κρίσιμους πόντους στο φινάλε και το γκολ-φάουλ για το 74-71 που κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό. Θετικός, σταθερός, καθοριστικός.

Τα στατιστικά του: 12 πόντοι, 2/5 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 2/3 βολές, 6 ριμπάουντ, 1 λάθος, 13 ranking σε 22:07

5. ΚΙΘ ΛΑΝΓΚΦΟΡΝΤ

Σκόραρε γκολ-φάουλ για το 14-16 στο έβδομο λεπτό, για τους μοναδικούς του πόντους σε επτά λεπτά στο πρώτο μέρος. Πήρε σουτ, αλλά δυσκολεύθηκε απέναντι στην άμυνα των γηπεδούχων, γι' αυτό και έκλεισε τον αγώνα με 2/10 δίποντα. Δεν εκτέλεσε άσχημα σουτ, πήρε φάσεις που συνήθως τελειώνει, απλά δεν του βγήκε το ματς.

Τα στατιστικά του: 8 πόντοι, 2/10 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1/1 βολή, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη, -1 ranking σε 22:07

6. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ (starter)

Πενταδάτος για τρίτο σερί ματς ο Έλληνας σέντερ, δεν έκανε αισθητή την παρουσία του στο πρώτο τετράλεπτο και αντικαταστάθηκε από τον Βουγιούκα. Κάρφωσε για το 18-18 στο ένατο λεπτό από ωραία ασίστ του Παπαπέτρου, ξανακάρφωσε για το 22-24 από μαγική πάσα του Καλάθη, έκλεισε το πρώτο μέρος με έξι πόντους σε 14 λεπτά, είχε όμως μόλις ένα ριμπάουντ. Έπαιξε πολύ, σχεδόν τρεις περιόδους έμεινε στο παρκέ, κάποιος θα μπορούσε να ενθουσιαστεί, η αλήθεια όμως είναι ότι ο Παπαγιάννης έκανε πολύ συγκεκριμένη δουλειά. Τελείωσε τις φάσεις που έπρεπε να τελειώσει, σκέπασε τον Χάινς, θα πρέπει να δουλέψει ακόμη πιο σκληρά για να καθιερωθεί σε αυτό το επίπεδο. Θετικός, όχι εντυπωσιακός, το... μπόι του έκανε αρκετή δουλειά στο πίσω μέρος του γηπέδου.

Τα στατιστικά του: 8 πόντοι, 4/5 δίποντα, 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο, 1 λάθος, 6 ranking σε 26:28

10. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (starter)

Αστόχησε στην πρώτη του προσπάθεια, πείσμωσε και έβαλε τρίποντο για το 7-6 στο τέταρτο λεπτό. Στο ένατο έδωσε μια φοβερή ασίστ στον Παπαγιάννη που κάρφωσε, στο 11' μοίρασε και δεύτερη στον Καλάθη που έβαλε τρίποντο για το 20-21, σκόραρε με όμορφη προσπάθεια για το 32-28 και γενικά έπαιζε με συγκέντρωση και ψυχραιμία έως το ημίχρονο για να γεμίσει τη στατιστική του με πέντε πόντους, επτά ριμπάουντ, δύο ασίστ, ένα κλέψιμο και ένα μπλοκ σε κάτι λιγότερο από 18 λεπτά. Ήταν ο πιο απειλητικός παίκτης του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα της τρίτης, χάρη και στις δημιουργίες του Καλάθη, ήταν μακράν του δεύτερου ο πληθωρικός. Ο Καλάθης του έκλεψε στο φινάλε τη λάμψη, ο "Παπ" όμως δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Τα στατιστικά του: 10 πόντοι, 2/4 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 κόψιμο, 2 λάθη, 22 ranking σε 30:16

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ

Δεύτερος στο ροτέισον των πάουερ φόργουορντ, ο Αμερικανός έβαλε τρίποντο από την κορυφή για το 14-13 στο 7' και αυτή ήταν η μοναδική καλή του φάση στο δεκάλεπτο. Προσπάθησε, είχε διάθεση, δεν του βγήκε το ματς όσο θα ήθελε μέχρι το ημίχρονο, στο δεύτερο μέρος όμως έδωσε κι αυτός ό,τι είχε και ήταν καθοριστικός για να μείνει ο Παναθηναϊκός όρθιος ώστε να κλέψει στο τέλος τη νίκη.

Τα στατιστικά του: 11 πόντοι, 2/4 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 4/6 βολές, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 13 ranking σε 18:44

15. ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Πήρε έξι λεπτά στο πρώτο μέρος για να σκοράρει ένα δίποντο, να κατεβάσει δύο ριμπάουντ και να μοιράσει μία ασίστ, δεν έδωσε κάτι στο δεύτερο μέρος.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 1/2 δίποντα, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος, 4 ranking σε 12:41

19. ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

Διεκπαιρεωτικό το τετράλεπτο του Λιθουανού στο πρώτο μέρος, με τη στατιστική του να δείχνει μόλις ένα κερδισμένο φάουλ. Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, ο "Λέκα" ήταν καθοριστικός στο τρίτο δεκάλεπτο όταν έβαλε πέντε σερί πόντους για το 55-51 στο 27'. Στη συνέχεια έδωσε τη σκυτάλη στον Καλάθη και... απόλαυσε το φινάλε από τον πάγκο.

Τα στατιστικά του: 5 πόντοι, 1/2 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 5 ranking σε 9:29

23. ΣΟΝ ΚΙΛΠΑΤΡΙΚ (starter)

Εκτός τόπου και χρόνου στην επίθεση στο πρώτο μέρος, σκόραρε το πρώτο του καλάθι στο 16' για το 30-26, έκανε όμως καλή προσπάθεια στην άμυνα. Πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο έχοντας 1/6 σουτ, στο φινάλε χρεώθηκε με αντικανονική παρέμβαση που είναι τουλάχιστον συζητήσιμη και με ανύπαρκτο φάουλ στον Χίγκινς, o Καλάθης όμως φρόντισε να τον κάνει να χαμογελάσει με το μεγάλο τρίποντο που πέτυχε στην εκπνοή.

Τα στατιστικά του: 6 πόντοι, 2/7 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 2/2 βολές, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος, -5 ranking σε 21:59

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Ρικ Πιτίνο.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (starter)

Δεν ήταν καλός στο πρώτο δεκάλεπτο, γι' αυτό και ο Πιτίνο τον τράβηξε στον πάγκο μετά από 7:40. Δεν απείλησε, δεν δημιούργησε, δεν έκανε αισθητή την παρουσία του. Έβαλε τρίποντο στην πρώτη φάση της δεύτερης περιόδου για το 20-21, έδωσε εκπληκτική ασίστ στον Παπαγιάννη για το 22-24 στο 12', έκλεισε το πρώτο μέρος με πέντε πόντους και πέντε τελικές πάσες. Συνέχισε να κάνει τη διαφορά στο κομμάτι της δημιουργίας, δεν είχε καλό ρυθμό στον τομέα του σκοραρίσματος, αλλά... Αλλά στο φινάλε βρέθηκε μόνος στα +7 μέτρα, εκτέλεσε το κρισιμότερο σουτ της χρονιάς και έβαλε το τρίποντο της ζωής και της καριέρας του. Ηγέτης, παίκτης των μεγάλων αγώνων.

Τα στατιστικά του: 11 πόντοι, 1/3 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 3/4 βολές, 3 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 2 λάθη, 14 ranking σε 30:31

43. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Δεν έδωσε κάτι σε 2:22 που έπαιξε στο πρώτο μέρος, ήταν πολύ καλύτερος στο τρίτο δεκάλεπτο όταν σκόραρε τέσσερις μαζεμένους πόντους για να μειώσει στο 57-56 στο 28', έκανε κι αυτός την προσπάθειά του και σπατάλησε ακόμη περισσότερη ενέργεια στα αποδυτήρια όπου μπουγέλωσε τους πάντες.

Τα στατιστικά του: 5 πόντοι, 1/2 δίποντα, 3/3 βολές, 1 ριμπάουντ, 1 κόψιμο, 6 ranking σε 9:44

44. ΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΟΓΛΟΥ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Ρικ Πιτίνο.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ