EUROLEAGUE

Συρίγος για Παναθηναϊκό: "Το παιχνίδι κρίθηκε σε 3 λεπτά"

Συρίγος για Παναθηναϊκό: "Το παιχνίδι κρίθηκε σε 3 λεπτά"
EUROKINISSI

Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στο Sport24 Radio 103,3 τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Βιλερμπάν, τονίζοντας ότι οι "πράσινοι" έκαναν το αυτονόητο, βγάζοντας αντίδραση όταν χρειάστηκε.

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 100-88 της Βιλερμπάν, έφτασε τις 3 σερί νίκες και παρέμεινε σε τροχιά 5αδας στην EuroLeague. Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στο Sport24 Radio 103,3 τη νίκη των "πράσινων", προτιμώντας να σταθεί στην αντίδραση του Παναθηναϊκού όταν η Βιλερμπάν μείωσε στο πρώτο ημίχρονο και στο ότι η ομάδα του Ρικ Πιτίνο παραμένει σε τροχιά 5αδας, αν και η 4η θέση απέχει αρκετά.

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Συρίγος τόνισε:

" Ήταν ό,τι πρέπει αυτό το παιχνίδι, όσο χαλαρό χρειαζόταν, αλλά όχι πολύ χαλαρό, για τους φίλους του Παναθηναϊκού ώστε να το απολαύσουν. Η 100αρα, το ρεκόρ του Παπαγιάννη με τα 5 μπλοκ, η ακόμα μία τρομερή εμφάνιση του Παπαπέτρου, το 11ο double-double του Καλάθη με 17 ασίστ που πλέον δεν αποτελεί είδηση. Ήταν ένα ωραιότατο σκηνικό για να ανεβάσει τους φίλους του Παναθηναϊκού και τους ουδέτερους φίλους του μπάσκετ, για να ετοιμαστούν για την βραδινή τους έξοδο.

Παιχνίδι όσο χαλαρό χρειαζόταν, που κρίθηκε σε τρία λεπτά. Πήγε να αλλάξει ο ρυθμός του αγώνα όταν ξεκίνησαν τα ροτέισον. Μόλις βγαίνει ο Καλάθης, 9 στις 10 φορές στο πρώτο ροτέισον, σπάει ο ρυθμός. Λες τώρα ότι αν δεν προσέξει κάνα δίλεπτο-τρίλεπτο επειδή οι Γάλλοι αν βρουν αυτοπεποίθηση στην επίθεση είναι επικίνδυνοι. Τον τελευταίο μήνα που χάνουν είναι η δεύτερη καλύτερη επίθεση στην Ευρωλίγκα. Αυτό ήταν το μοναδικό που είχε να φοβηθεί ο Παναθηναϊκός, να βρουν ρυθμό οι Γάλλοι. Μπαίνει λοιπόν ο Καλάθης μέσα μετά από λίγο, πάει το ματς στο 35-20, έδεσε την άμυνά του ο Παναθηναϊκός, πήρε και πέντε καθαρές επιλογές στην επίθεση και οι Γάλλοι δε μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί. Ο μόνος λόγος που η διαφορά έπεσε κάποια στιγμή στους 10 στο τέλος ήταν ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει.

Κρατάμε λοιπόν την ακαριαία αντίδραση μετά το δεύτερο ροτέισον, ότι είχε έξι διψήφιους, τα μπλοκ του Παπαγιάννη, τις επιδόσεις του Καλάθη, το καλό και ολοκληρωμένο παιχνίδι του Φρεντέτ. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο. Ο Παναθηναϊκός έκανε το αυτονόητο. Πλέον απέχει μία νίκη από τη Μακάμπι που ηττήθηκε, κάτι που σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός δίνει σημαντική νίκη για την 4η θέση. Μπορεί όμως να πλησιάζει και να έχει τις πιθανότητές του, η διαφορά του όμως με τις ομάδες της τετράδας αυτή τη στιγμή είναι ευδιάκριτη. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλή ομάδα, υπό συγκεκριμένες συνθήκες εξαιρετική ομάδα, έχει να ρυθμίσει κάποια πράγματα, αλλά ομάδα τετράδας δεν είναι. Βρίσκεται όμως σε σωστή ρότα και βάζει και άλλους παίκτες στην εξίσωση.

Όσον αφορά τη Μακάμπι, πρέπει να πούμε ότι έχει δύσκολο πρόγραμμα. Μην ξεγελαστεί κανείς και πει ότι έπαιζε για 6 εβδομάδες στα κόκκινα. Το ότι έπαιζε για 6 εβδομάδες στα κόκκινα δεν σημαίνει ότι θα συνεχίσει να το κάνει. Μην καταργούμε τη λογική. Ο Σφαιρόπουλος έπαιξε 6 εβδομάδες έξω από το όριο, αλλά πόσο καιρό να το κάνει αυτό. Έχει μείνει χωρίς γκαρντ. Ακόμα κι έτσι πάντως, η Μακάμπι έχει τον πρώτο λόγο για την 5η θέση. Η 5η θέση όμως για τον Παναθηναϊκό είναι λογική, η 4η είναι πολύ δύσκολη".

Ακούστε ολόκληρο το σχόλιο του Γιώργου Συρίγου:

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ