EUROLEAGUE

Πιτίνο: "Κόντρα στην Μπουντούτσνοστ θα δείτε ποιος είναι ο Παναθηναϊκός"

Πιτίνο: "Κόντρα στην Μπουντούτσνοστ θα δείτε ποιος είναι ο Παναθηναϊκός"

Ο Ρικ Πιτίνο υπογράμμισε τις κακές επιλογές των παικτών του στην επίθεση και παρομοίασε την κατάσταση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός με την March Madness στο NCAA.

Ο Παναθηναϊκός έχασε ένα δικό του παιχνίδι μέσα από τα χέρια του, μετέτρεψε το παιχνίδι με την Μπουντούτσνοστ σε τελικό πρόκρισης και δεν έχει κάποιον άλλον να ρίξει την ευθύνη, εκτός από τον εαυτό του. Όπως είπε και ο Ρικ Πιτίνο στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα από την Ρεάλ , ο Παναθηναϊκός επέτρεψε στην τύχη να γίνει παράγοντας του αγώνα και πλέον το ματς με την Μπουντούτσνοστ μετατρέπεται και σε τεστ χαρακτήρα.

" Επιτρέψαμε την τύχη να γίνει παράγοντας του αγώνα. Δεν θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερη δουλειά επιθετικά στην πρώτη περίοδο. Μετά όμως κρατούσαμε τη μπάλα ολοένα και περισσότερο στα χέρια μας και επιστρέψαμε στο μοτίβο των τεσσάρων παικτών να κοιτάζουν τον έναν. Είχαμε μία χρυσή ευκαιρία να προκριθούμε και δεν μπορούμε να ρίξουμε την ευθύνη σε κάποιον άλλον, εκτός από τον εαυτό μας", τόνισε ο Ρικ Πιτίνο.

Όσον αφορά στην τελευταία άμυνα, ο Αμερικανός υπεραμύνθηκε της επιλογής να μην κάνει φάουλ, ώστε να έχει αυτός την τελευταία επίθεση. " Παίξαμε καλή άμυνα στην τελευταία φάση. Εάν είσαι μπροστά με τρεις πόντους διαφορά, κάνεις φάουλ. Εάν είσαι με δύο, γιατί να κάνεις φάουλ; Το παιχνίδι χάθηκε, επειδή είχαμε αιφνιδιασμούς 4 με έναν και τους χάσαμε. Είχαμε κακές επιλογές στην επίθεση. Το να κάνεις ένα έξυπνο σουτ στην επίθεση, είναι κάτι που μπορείς να το κοντρολάρεις. Το να πετάξεις την μπάλα στον αέρα και να μπει, αυτό δεν μπορείς να το κοντρολάρεις", είπε ο Αμερικανός προπονητής.

"Ρίξαμε την Ρεάλ χαμηλά στα ποσοστά ευστοχίας. Κανονικά έπρεπε να κερδίσουμε με τέτοια ποσοστά", πρόσθεσε ο Πιτίνο, που τόνισε το εξής: " Στο επόμενο παιχνίδι θα μάθετε ποιοι είμαστε. Ποιος είναι ο Παναθηναϊκός, ποιος είμαι εγώ. Τώρα είμαστε στους Sweet 16 και παίζουμε ένα ματς για να μπούμε στα playoffs. Εάν χάσουμε δύο σερί ματς στην έδρα μας, δεν θα αξίζουμε να μπούμε. Εάν κερδίσουμε, θα είναι ένα τρομερό επίτευγμα.

Οι παίκτες μου είναι επαγγελματίες. Μία τέτοια ήττα δεν μας βοηθάει, αλλά δεν είναι γυμνασιόπαιδα. Περιμένω να αντιδράσουν στο επόμενο ματς. Κερδίσαμε ένα παιχνίδι με ένα τυχερό σουτ εκτός έδρας (σ.σ. στην Μόσχα) κι έτσι χάσαμε το αποψινό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εάν κάνουμε κόντρα στην Μπουντούτσνοστ τις επιλογές που είχαμε στα τελευταία λεπτά, δεν θα μπούμε στα playoffs".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ