EUROLEAGUE

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Η κριτική των πρασίνων

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Διακριθέντες με το... κυάλι ψάχνει ο Ρικ Πιτίνο, που είδε τον Παναθηναϊκό κατώτερο των περιστάσεων στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για τη 16η αγωνιστική της EuroLeague 2018/19. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των πρασίνων.

Ουδείς βρέθηκε σε καλή κατάσταση, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που πάλεψαν για τον Παναθηναϊκό το βράδυ της Παρασκευής (4/1) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για τη 16η αγωνιστική της EuroLeague 2018/19. Λεκαβίτσιους, Καλάθης, Αντετοκούνμπο και Μήτογλου ήταν οι τέσσερις που είχαν πείσμα, με τους υπόλοιπους να "πνίγονται" στη συνολικά κακή εικόνα της ομάδας τους. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των έντεκα που χρησιμοποίησε ο Ρικ Πιτίνο, ο οποίος δεν έδωσε ευκαιρία στον Ίαν Βουγιούκα.

0. ΝΤΕΣΟΝ ΤΟΜΑΣ (starter)

Πέτυχε το πρώτο καλάθι της αναμέτρησης από κοντινή απόσταση, έβαλε και δεύτερο ακριβώς ίδιο για το 5-4 στο τρίτο λεπτό. Δύσκολο το έργο του στην άμυνα απέναντι στον Πρίντεζη, γι' αυτό και τον είδαμε να παίρνει εννέα λεπτά στο πρώτο μέρος και άλλα οκτώ στο δεύτερο. Δεν βοήθησε ο Αμερικανός φόργουορντ, που πάντως πάλεψε όσο μπορούσε. Ίσως όμως να μη μπορεί να δώσει και πολλά περισσότερα, καθώς στη σεζόν έχει 7.8 πόντους και τρία ριμπάουντ ανά 18:43.

Τα στατιστικά του: 8 πόντοι, 4/4 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 λάθη, 7 ranking σε 17:05

6. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

Επιστρατεύθηκε στο 13' για να ματσάρει με τον Μιλουτίνοβ, αστόχησε στην πρώτη του προσπάθεια όταν εκτέλεσε με χουκ από πλάγια θέση, έβαλε όμως στην επόμενη επίθεση του Παναθηναϊκού τους πρώτους του πόντους έστω και με υπερένταση. Δεν βοήθησε στην άμυνα, δεν μπορεί να λειτουργήσει καλά στην πίεση που ζητά ο Πιτίνο, αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κυρίως, ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να βοηθήσει.

Τα στατιστικά του: 4 πόντοι, 2/4 δίποντα, 2 ριμπάουντ, 1 λάθος, 4 ranking σε 7:15

7. ΣΤΕΦΑΝ ΛΑΣΜΕ (starter)

Πραγματικά άφαντος στο ξεκίνημα του αγώνα, έπαιξε τέσσερα λεπτά και δεν τον είδαμε ξανά μέχρι το ημίχρονο. Ο Πιτίνο του έδωσε την ευκαιρία να αντιστρέψει την κατάσταση στη συνέχεια, ο Γκαμπονέζος πίεσε τον εαυτό του για να βοηθήσει περισσότερο, είχε μερικές εκλάμψεις, τίποτα όμως πραγματικά σημαντικό. Απειλείται και ίσως είναι αυτός ο ψηλός που θα αντικατασταθεί.

Τα στατιστικά του: 4 πόντοι, 2/3 δίποντα, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κόψιμο, 7 ranking σε 14:31

10. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (starter)

Δεν μπήκε καλά στο ματς, ήταν όμως συγκεντρωμένος και στο τέταρτο λεπτό πέτυχε τους πρώτους του πόντους με εύκολο τελείωμα κοντά στο καλάθι. Στην αμέσως επόμενη φάση έκανε το δεύτερο φάουλ του, στον Παπανικολάου, ζήτησε από τον Πιτίνο να τον αφήσει στο παρκέ, όμως εκείνος δεν τον άκουσε και τον άλλαξε με τον Αντετοκούνμπο για να τον κρατήσει στον πάγκο μέχρι το ημίχρονο. Δεν άλλαξε κάτι στο δεύτερο μέρος, με τον κόσμο του Ολυμπιακού να "πικάρει" τον Έλληνα φόργουορντ και εκείνον να ζει το πιθανότατα πιο άβολο, αμήχανο, ίσως και άσχημο βράδυ της επαγγελματικής του καριέρας.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 1/2 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 2 ασίστ, 2 λάθη, -4 ranking

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Πάτησε για πρώτη φορά παρκέ στο 5', είχε έρμπολ σε τρίποντο στο επόμενο λεπτό, όμως στο 18' σκόραρε γκολ-φάουλ για το 36-24 όταν ο Ολυμπιακός είχε αρχίσει να ξεμακραίνει επικίνδυνα και να ελέγχει πλήρως το ντέρμπι. Πάλεψε, δεν του βγήκαν τα περιφερειακά σουτ όμως και ευθύνεται και εκείνος για το ξέσπασμα των γηπεδούχων στη δεύτερη περίοδο. Κακό βράδυ για τον Παππά, που ταλαιπωρήθηκε τις προηγούμενες μέρες από αμυγδαλίτιδα και υψηλό πυρετό, με αποτέλεσμα να νοσηλευθεί σε νοσοκομείο για 48 ώρες.

Τα στατιστικά του: 5 πόντοι, 1/2 δίποντα, 0/5 τρίποντα, 3/5 βολές, 1 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 ranking σε 17:53

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ

Δεύτερος στο ροτέισον των σέντερ, ο Αμερικανός έχασε στο ένατο λεπτό ένα πανεύκολο λέι-απ ίσως από σιγουριά, έπαιξε 11:30 στο πρώτο μέρος και το μόνο πράγμα που έγραψε η στατιστική του, ήταν ένα αμυντικό ριμπάουντ. Σε αυτό έμεινε μέχρι το φινάλε, αν και ο Πιτίνο περιόρισε πολύ τον ρόλο του στο δεύτερο μέρος. Δεν μπορούσε να βοηθήσει ο Γκιστ, δεν είναι πλέον σε θέση να κάνει συνεχόμενα καλά παιχνίδια και το αποδεικνύει συνεχώς.

Τα στατιστικά του: 4 πόντοι, 2/3 δίποντα, 1 ριμπάουντ, 1 κόψιμο, 8 ranking σε 18:14

15. ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Ρικ Πιτίνο.

19. ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

Πήρε την πρώτη του ευκαιρία 2:36 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, έβαλε το ανοιχτό τρίποντο που βρήκε, στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως ήταν απογοητευτικός. Τον πόσταραν στην άμυνα, τον έκοβαν στην επίθεση, δεν μπορούσε να βοηθήσει σε ένα ματς με τόση ένταση. Ο προπονητής του συνέχισε να τον στηρίζει, ο Λιθουανός έβαλε τρίποντο για το 61-47 στο 32', ήταν από τους ελάχιστους που πάλεψαν και ας μην του βγήκε το ματς όπως θα ήθελε. Ο Λεκαβίτσιους είναι ένας κοντός σούτινγκ γκαρντ, δεν μπορεί να λειτουργήσει ως οργανωτής, το ερώτημα είναι αν μπορεί να βοηθήσει σε αυτό το επίπεδο. Η απάντηση είναι πως δεν μπορεί να πρωταγωνιστήσει, βέβαια ο αρκετός χρόνος του στο ΣΕΦ εξηγείται από τα προβλήματα των Παππά - Λάνγκφορντ.

Τα στατιστικά του: 10 πόντοι, 2/8 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 λάθος, 6 ranking σε 22:25

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ (starter)

Με λάθος μπήκε στο ματς ο Αμερικανός, που έπαιξε εννέα λεπτά στο πρώτο μέρος για να μείνει στο απόλυτο μηδεν. Εκτός τόπου και χρόνου και στο δεύτερο μέρος, ο Λοτζέσκι ήταν ωσεί παρών και από τους χειρότερους της ομάδας του.

Τα στατιστικά του: 0/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος, 1 ranking σε 15:32

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (starter)

Ασίστ στον Τόμας για το 0-2 ήταν η πρώτη του στιγμή στο ματς, πριν κάνει φάουλ σε προσπάθεια για κλέψιμο της μπάλας από τον Μιλουτίνοβ. Στην επόμενη φάση δεν προσπάθησε να κόψει τον Σέρβο και δέχθηκε κάρφωμα για το 5-2, ενώ και επιθετικά δεν έδωσε λύσεις καθώς αστόχησε σε δύο τρίποντα και ένα εκτός ισορροπίας δίποντο. 2:36 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου ο Πιτίνο τον τράβηξε στον πάγκο, για να του δώσει άλλα τέσσερα λεπτα στη δεύτερη και να πάρει το απόλυτο τίποτα. Ο Καλάθης παίζει παραδοσιακά άσχημα σε αυτό το γήπεδο, έβαλε τα σουτ στο δεύτερο μέρος, αλλά συνολικά δεν ήταν καλός. Προσπάθησε κι αυτό ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει, οι γύρω του όμως δεν ήταν ικανοί να τον στηρίξουν και κάπως ετσι κινήθηκε κι αυτός στη μετριότητα κι ας δείχνουν τα νούμερά του κάτι διαφορετικό.

Τα στατιστικά του: 13 πόντοι, 2/6 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 0/1 βολή, 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 1 κλέψιμο, 4 λάθη, 10 ranking σε 28:07

43. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Μπήκε στα τέλη της πρώτης περιόδου και έδωσε τρομερή ενέργεια με την άμυνα και την πίεσή του στη μπάλα, στο 12' έβγαλε μια σπουδαία φάση όταν κάρφωσε για το 21-16 και στο 27' έβαλε τρίποντο για το 52-36. Πιέζοντας στο πίσω μέρος του γηπέδου προσπάθησε να δυσκολέψει τους γηπεδούχους, έκανε όμως ένα αχρείαστο φάουλ στο τέλος της περιόδου για να δώσει τετράποντο στον Σπανούλη. Ήταν έτοιμος γι' αυτό το ματς, βοήθησε όσο έπαιξε ακόμη και στην επίθεση, σίγουρα μπαίνει στους διακριθέντες.

Τα στατιστικά του: 8 πόντοι, 1/2 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος, 6 ranking σε 21:52

44. ΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΟΓΛΟΥ

Σκόραρε για το 12-8 μετά από δικό του επιθετικό ριμπάουντ, πριν βάλει τρίποντο για το 16-11 στο 8' και νέο δίποντο για το 16-14 ξανά από δική του κερδισμένη δεύτερη επίθεση. Κι εκεί που το ντέρμπι έδειχνε δικό του, ξαφνικά ο νεαρός ψηλός "έσβησε", έχασε το ρυθμό του στην επίθεση και χάθηκε στη συνολική μετριότητα της ομάδας του. Όπως κι αν έχει, κάτι κέρδισε από αυτό το ματς ο Μήτογλου και είναι στο χέρι του να δικαιώσει την στήριξη που έχει και θα συνεχίσει να έχει από τον προπονητή του.

Τα στατιστικά του: 7 πόντοι, 2/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 6 ranking σε 22:55

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ