EUROLEAGUE

Νταρουσάφακα - Παναθηναϊκός: Η κριτική των παικτών

EUROLEAGUE / ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μια τριάδα παικτών έκανε τη δουλειά στην Κωνσταντινούπολη, για να νικήσει ο Παναθηναϊκός την ουραγό της EuroLeague 2018/19 Νταρουσάφακα. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Ρικ Πιτίνο.

Στο τέλος της ημέρας, ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει και τίποτα περισσότερο . Νίκησε την ουραγό της EuroLeague 2018/19 Νταρουσάφακα στο σπίτι της, έφτασε τα τρία σερί θετικα αποτελέσματα και έμεινε ζωντανός στο παιχνίδι της οκτάδας και των playoffs , μία εβδομάδα πριν το πολύ δύσκολο εκτός έδρας ντέρμπι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Νικ Καλάθης, Ιωάννης Παπαπέτρου και Γιώργος Παπαγιάννης συνέθεσαν μια σπουδαία τριάδα που έκανε όλη τη δουλειά, την ώρα που οι πράσινοι έκαναν ρεκόρ στην ιστορία τους στη διοργάνωση τόσο στα εύστοχα (38), όσο και στα εκτελεσμένα (66) δίποντα. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των 12 που χρησιμοποίησε ο Ρικ Πιτίνο στην Volkswagen Arena.

0. ΝΤΕΣΟΝ ΤΟΜΑΣ (starter)

Δεν είχε καλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά, έβαλε όμως τέσσερις πόντους στο πρώτο πεντάλεπτο και στη συνέχεια έδωσε τη θέση του στον Γκιστ. Γύρισε γρήγορα και στο ημίχρονο ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με δέκα πόντους από αθόρυβη δουλειά, έμεινε χαμηλά στο δεύτερο μέρος και δεν συνέχισε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις.

Τα στατιστικά του: 10 πόντοι, 5/10 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 2/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος, 8 ranking σε 21:32

3. ΕΙΝΤΡΙΑΝ ΠΕΙΝ

Άλλαξε τον Παπαγιάννη στο έκτο λεπτό και είχε δύο άστοχες προσπάθειες στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, δεν ήταν συγκεντρωμένος αλλά στο 8' κάρφωσε με μανία αφού κατάφερε να κρατήσει με υπερπροσπάθεια τη μπάλα. Έπαιξε έξι λεπτά στο πρώτο μέρος για να σκορπίσει αρκετές φορές αμηχανία με τις κινήσεις του, το ίδιο συνέβη και στο τρίτο δεκάλεπτο, πριν ο Πιτίνο καταλάβει ότι δεν μπορούσε να πάρει κάτι από εκείνον και τον παρκάρει στον πάγκο.

Τα στατιστικά του: 4 πόντοι, 1/4 δίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 λάθος, 5 ranking σε 8:48

5. ΚΙΘ ΛΑΝΓΚΦΟΡΝΤ

Αντικατέστησε τον Κιλπάτρικ στο έκτο λεπτό, είχε ένα λάθος κι ένα άστοχο σουτ έως το τέλος της πρώτης περιόδου, έπαιξε μόλις επτά λεπτά έως το ημίχρονο και ήταν άφαντος. Ανέβασε στροφες στο δεύτερο μέρος, σκόραρε οκτώ πόντους και προσπάθησε να βρει ρυθμό, είχε μερικές καλές στιγμές αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο. Θα είναι πολύ σημαντικός στο ματς της Μόσχας την επόμενη εβδομάδα.

Τα στατιστικά του: 8 πόντοι, 3/6 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 2/2 βολές, 5 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος, 11 ranking σε 16:37

6. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ (starter)

Πέτυχε με φόλοου κάρφωμα το πρώτο καλάθι του αγώνα, έκανε το ίδιο και για το δεύτερο δίποντο της αναμέτρησης. Πολύ αποτελεσματικός στο ριμπάουντ, είχε καλές και κακές στιγμές στην άμυνα με αποκορύφωμα τα δύο κοψίματα νωρίς στο ματς, είχε όμως και ένα άτσαλο τελείωμα απέναντι στον Σαβάς. Έπαιξε οκτώ λεπτά στο πρώτο μέρος, θα είχε παίξει περισσότερο αν δεν είχε κάνει δύο γρήγορα φάουλ, κυριάρχησε σε όλους τους τομείς στο δεύτερο και στο τέλος της βραδιάς είχε κάνει εμφάνιση καριέρας σε ριμπάουντ, αξιολόγηση και είχε ισοφαρίσει το ατομικό του ρεκόρ με 14 πόντους. Σε διαρκή άνοδο ο Έλληνας σέντερ, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιδράσει απέναντι στη φροντ λάιν της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Τα στατιστικά του: 14 πόντοι, 7/8 δίποντα, 12 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 3 κοψίματα, 26 ranking σε 22:12

10. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (starter)

Πέτυχε τους πρώτους του πόντους στο έκτο λεπτό με δυναμικό τελείωμα στον αιφνιδιασμό, έτρεξε πολύ στην άμυνα αλλά δεν είχε σημαντικό ρόλο στην επίθεση και ας έπαιξε κάτι λιγότερο από 14 λεπτά στο πρώτο μέρος. Στο 22' έβαλε το πρώτο τρίποντο της ομάδας του για το 42-51, ήταν πολύ μαχητικός και με τριπλή προσπάθεια σκόραρε από κοντά για το 51-59, γέμισε τη στατιστική του και όταν ο Παναθηναϊκός ξέφυγε, έβαλε μαζεμένους πόντους για να ισοφαρίσει το ρεκόρ καριέρας του στο σκοράρισμα. Κομβικός σε αυτή την ομάδα, ίσως ο δεύτερος πιο χρήσιμος παίκτης της μετά από τον Καλάθη.

Τα στατιστικά του: 18 πόντοι, 6/8 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 21 ranking σε 26:43

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ

Μπήκε στο έκτο λεπτό στο ματς, στη θέση του Τόμας με τον Πέιν δίπλα του, αστόχησε στα τέλη της πρώτης περιόδου στην πρώτη του προσπάθεια καθώς το άλμα του δεν ήταν καλό κοντά στο καλάθι, τελικά κάρφωσε στην πρώτη φάση της δεύτερης και έκανε το ίδιο στην επόμενη όταν έκλεψε τη μπάλα πιέζοντας τον αντίπαλό του. Υπήρξαν στιγμές που θύμισε τον παλιό καλό Γκιστ, συνολικά όμως ήταν μέτριος και αν δεν υπερβάλλει ευατόν στη Μόσχα, τα πράγματα θα είναι δύσκολα για τον Παναθηναϊκό.

Τα στατιστικά του: 9 πόντοι, 3/8 δίποντα, 3/4 βολές, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 κόψιμο, 8 ranking σε 18:28

15. ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Τρίτος στο ροτέισον των σέντερ, πάτησε παρκέ στο 12' και έδωσε αμέσως ασίστ στον Θανάση Αντετοκούνμπο για το 19-28, πριν καρφώσει για τους πρώτους του πόντους και παίξει και αυτός έξι λεπτά, όσα οι Πέιν - Γκιστ έως το ημίχρονο. Με τον Παπαγιάννη να κυριαρχεί στο δεύτερο μέρος, αγωνίστηκε ελαχιστα.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 1/1 δίποντο, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 λάθη, 4 ranking σε 9 λεπτά

16. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΙΤΖΑΚΗΣ

Μπήκε στη δωδεκάδα εξαιτίας των απουσιών των Παππά, Λοτζέσκι, Μήτογλου και πήρε στο φινάλε ένα δίλεπτο για να γράψει δύο άστοχα σουτ.

19. ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

Ένα τρίλεπτο έπαιξε στο πρώτο μέρος χωρίς να κάνει κάτι ιδιαίτερο, γύρισε για την τελευταία επίθεση πριν το ημίχρονο και δεν πρόλαβε καν να ιδρώσει. Έπαιξε περισσότερο στο δεύτερο μέρος όταν όλα είχαν κριθεί και ο Πιτίνο προτίμησε να προφυλάξει τον Καλάθη, ήταν πολύ καλός δημιουργικά, προσπάθησε στην άμυνα, δεν εκβίασε σουτ και κοιτάζει το επόμενο ματς στο οποίο η λογική λέει πως θα έχει και πάλι τον γνωστό, συμπληρωματικό του ρόλο.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 1/2 δίποντα, 1 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 6 ranking σε 13:14

23. ΣΟΝ ΚΙΛΠΑΤΡΙΚ (starter)

Κακό το πρώτο του επτάλεπτο στην αναμέτρηση, με άστοχα σουτ υπό κακές προϋποθέσεις, πέτυχε τέσσερις πόντους πριν το ημίχρονο χωρίς όμως να απειλήσει την άμυνα της Νταρουσάφακα. Ο Πιτίνο τον στήριξε και στο δεύτερο μέρος, ο Αμερικανός όμως ήταν πολύ μακριά από τον καλό εαυτό του, λες και έκανε συντήρηση δυνάμεων, λες και δεν είχε κίνητρο για να πιέσει τον εαυτό του.

Τα στατιστικά του: 6 πόντοι, 3/7 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος, 0 ranking σε 23:44

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (starter)

Πολύ ψύχραιμος στο ξεκίνημα, πέτυχε νωρίς το πρώτο του καλάθι και έβαλε και δεύτερο στον αιφνιδιασμό για το 8-10 στο πέμπτο λεπτό. Ήταν εξαιρετικός δημιουργικά, έφτασε τις επτά ασίστ στο δικό του δεκάλεπτο και έκλεισε το πρώτο μέρος με 6/3/8 και μόλις ένα λάθος. Εξίσου αποτελεσματικός στο κομμάτι της δημιουργίας στην τρίτη περίοδο, έγραψε νωρίς το 31ο double-double της καριέρας του στη EuroLeague και είδε την τέταρτη από τον πάγκο. Περιμένει κι αυτός με αγωνία το ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας κι εκεί θα έχει μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για να αποδείξει πως είναι ο κορυφαίος πόιντ γκαρντ της Ευρώπης.

Τα στατιστικά του: 10 πόντοι, 5/8 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 λάθος, 23 ranking σε 24:47

43. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Δύο καλά τελειώματα, ένα κλέψιμο κι ένα αμυντικό ριμπάουντ έγραψε στο εξάλεπτο που πήρε στο πρώτο μέρος, σε έναν ρόλο πολύ διαφορετικό σε σχέση με εκείνον που είχε στη Λας Πάλμας πριν από μία εβδομάδα. Έδωσε μάχες στο ριμπάουντ και μάζεψε πέντε, τρία από τα οποία έδωσαν δεύτερες επιθέσεις στον Παναθηναϊκό, έκανε ό,τι μπορούσε με το πάντοτε μαχητικό του πνεύμα.

Τα στατιστικά του: 6 πόντοι, 3/3 δίποντα, 5 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 2 κοψίματα, 12 ranking σε 12:56

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ