ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπουντούτσνοστ - Παναθηναϊκός: Η κριτική των παικτών

ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι τέσσερις που έκαναν τη δουλειά στην Ποντγκόριτσα, αυτός που ενθουσίασε στο δεύτερο δεκάλεπτο κι ο σούπερ σκόρερ στη χειρότερη εμφάνιση της επταετίας. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού στο εκτός έδρας ματς με τη Μπουντούτσνοστ.

Το βράδυ που ο Κιθ Λάνγκφορντ έμεινε άποντος για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια, το ίδιο βράδυ ο Νίκος Παππάς λειτούργησε ως στήριγμα του Νικ Καλάθη. Το βράδυ που ο Παναθηναϊκός πέρασε δύσκολα από την έδρα της Μπουντούτσνοστ , το ίδιο βράδυ ο Ιωάννης Παπαπέτρου κι ο Ντεσόν Τόμας τον βοήθησαν να "ξεκολλήσει" όταν όλα έδειχναν εναντίον του.

Ο Πρωταθλητής Ελλάδας έφυγε με το διπλό από την Ποντγκόριτσα, πήγε στο 3-2 πριν το ντέρμπι της επόμενης Παρασκευής με τον Ολυμπιακό, έδειξε όμως για ακόμα μία φορά πως έχει σημαντικά "θέματα" να λύσει, με πρώτο το γεγονός ότι δεν υπάρχει στο ρόστερ του ένας σέντερ ικανός να τα βάλει στα ίσα, με διάρκεια και συνέπεια με τους κορυφαίους ψηλούς της διοργάνωσης.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης χάρισε ένα εντυπωσιακό πεντάλεπτο στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Γκιστ - Λάσμε έμειναν και πάλι χαμηλά, ο Ίαν Βουγιούκας ήταν εκτός δωδεκάδας κι ο Άλεν Όμιτς έγραψε ένα double-double (17 πόντοι - 10 ριμπάουντ) που επιβεβαιώνει πως οι πράσινοι πρέπει να βρουν λύσεις στη ρακέτα τους. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ.

0. ΝΤΕΣΟΝ ΤΟΜΑΣ

Άλλαξε τον Λάσμε στο 6' για να πάει ο Γκιστ στη θέση του σέντερ, έβαλε το πρώτο του σουτ από την κορυφή στο 11' για το 15-21, έβαλε και δεύτερο από την ίδια θέση για το 15-24! Ο Πασκουάλ του έδωσε μόλις επτά λεπτά στο πρώτο μέρος, ο Αμερικανός έκανε έρμπολ στο 31' σε σουτ υπό καλές προϋποθέσεις, όμως πήρε και το επόμενο για να το βάλει και να γράψει το 49-56. Συνέχισε με ατομική ενέργεια για το 51-58 και παρά το γεγονός ότι δεν έδειχνε στην αρχή του αγώνα έτοιμος να κάνει τη διαφορά, στο φινάλε ήταν από τους πιο καθοριστικούς παίκτες των πρασίνων. Το έχουμε πει, δεν θα παίζει τα +30 του Κρις Σίνγκλετον, πρέπει να προσαρμοστεί στο ρόλο του και να είναι συνεπής.

Τα στατιστικά του: 14 πόντοι (1/4 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 1 λάθος, 13 ranking σε 15:24

5. ΚΙΘ ΛΑΝΓΚΦΟΡΝΤ

Αντικατέστησε τον Λοτζέσκι στο 8', πήρε το πρώτο του σουτ στο 11' αλλά αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο από την κορυφή, "πέταξε" και ένα δίποντο και σε έντεκα λεπτά στο πρώτο μέρος έμεινε στο απόλυτο μηδέν. Δεν χρησιμοποιήθηκε στο δεύτερο και έμεινε άποντος για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια !

Τα στατιστικά του: 0/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, -2 ranking σε 10:37

6. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

Πάτησε παρκέ στο 8' και αμέσως κάρφωσε την άλει-ουπ ασίστ του Καλάθη για το 13-14. Το έκανε και στην τελευταία φάση της πρώτης περιόδου για το 15-18, ενώ στο πίσω μέρος του γηπέδου είχε "σκεπάσει" τον Μπάροβιτς. Ο Τζίκιτς έριξε γρήγορα στον αγώνα τον πιο βαρύ Όμιτς, ο Παπαγιάννης ξανασκόραρε από κοντά για το 17-26 και στο πρώτο μέρος ήταν πολύ καλός. Όχι για τους έξι πόντους και τα τρία κοψίματά του, αλλά γιατί έδωσε κάτι διαφορετικό από το απόλυτο τίποτα των Γκιστ - Λάσμε. Δεν είχε την ίδια συνέπεια στο δεύτερο μέρος, είναι ξεκάθαρο πως έχει αρκετό δρόμο να περπατήσει μέχρι να θεωρηθεί πολύτιμος για την ομάδα του. Τα 17 λεπτά που έμεινε στο παρκέ συνιστούν ρεκόρ καριέρας του στη EuroLeague.

Τα στατιστικά του: 6 πόντοι, 3/4 δίποντα, 1 ριμπάουντ, 3 κοψίματα, 8 ranking σε 17:17

7. ΣΤΕΦΑΝ ΛΑΣΜΕ (starter)

Δεν μπήκε καλά στο ματς, στο πέμπτο λεπτό έκανε επιθετικό φάουλ σε σκριν στον Καλάθη, στο έκτο έκανε και δεύτερο και πήγε στον πάγκο δίχως να έχει δώσει κάτι στην ομάδα του. Αρνητικός στο πρώτο μέρος, αδιάφορος στη συνέχεια, συνεχίζει να προβληματίζει, να προβληματίζεται, να ψάχνει μια μεγάλη εμφάνιση. Μπορεί να την κάνει απέναντι στον Ολυμπιακό, μια ομάδα που γνωρίζει καλά, μια ομάδα απέναντι στην οποία έχει σπουδαία παράδοση.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 1/4 δίποντα, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος, 0 ranking σε 20:11

10. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

Άλλαξε τον Θανάση στο 4' και στο 8' σκόραρε λέι-απ με αποφασιστικότητα για το 11-11, συνέχισε με 1/2 βολές για το 13-12, είχε πολλή ενέργεια και διάθεση όταν στα μέσα της δεύτερης περιόδου ο Παναθηναϊκός κόλλησε στην επίθεση και στο ημίχρονο ήταν με οκτώ πόντους ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με τα τρία επιθετικά ριμπάουντ να κάνουν τη διαφορά. Στο 34' κάρφωσε εντυπωσιακά για το 53-60 που κράτησε τη Μπουντούτσνοστ σε απόσταση, στο 36' έβαλε το τρίποντο για το +13 (55-68) και στο τέλος της βραδιάς ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του μαζί με τον Τόμας, τον Παππά και τον Καλάθη. Του είναι πολύ εύκολο να αντιμετωπίσει φίζικαλ ομάδες χωρίς πολύ ταλέντο.

Τα στατιστικά του: 13 πόντοι, 4/7 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 2/4 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 λάθος, 17 ranking σε 28:36

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Στο 19' πήρε την πρώτη του ευκαιρία, στο 32' έδωσε σπουδαία ασίστ για το τρίποντο του Λεκαβίτσιους και για δεύτερο συνεχόμενο ματς έπαιξε στον ρόλο του δημιουργού με τον Λιθουανό σε εκείνον του εκτελεστή. Και σε αυτό τον ρόλο ήταν σπουδαίος. Έφτιαξε τα σουτ των συμπαικτών του, έκλεψε και κάρφωσε στον αιφνιδιασμό για το 53-65, ήταν απολαυστικός, υπομονετικός, συνεπής, ήταν ο Παππάς που έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός και κυρίως ο Πασκουάλ που πρέπει να τον βλέπει ως δεύτερο πλέι μέικερ αντί του Λεκαβίτσιους.

Τα στατιστικά του: 6 πόντοι, 1/2 δίποντα, 0/1 τρίποντα, 4/6 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος, 9 ranking σε 14:49

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ (starter)

Στην αρχική πεντάδα ως πάουερ φόργουορντ δίπλα στον Λάσμε, ο Γκιστ ξεκίνησε με δύο άστοχα (ελεύθερα) τρίποντα, πέρασε στη θέση του σέντερ στο 6' όταν ο Τόμας αντικατέστησε τον Λάσμε, έκλεψε μια μπάλα για να την "πουλήσει" εύκολα στην επίθεση μετά από ελάχιστα δευτερόλεπτα, έπαιξε οκτώ λεπτά στο πρώτο μέρος και πέρα από δύο κλεψίματα δεν έδωσε το παραμικρό στον Παναθηναϊκό. Έβαλε το πρώτο του καλάθι στην τρίτη περίοδο, ήταν πιο αποτελεσματικός στο ριμπάουντ, έδωσε την ασίστ στο τρίποντο του Λοτζέσκι για το 41-41, άρχισε να αισθάνεται πιο δυνατός και στο 29' πέτυχε και τρίποντο για το 46-50! Αυτό το ξέσπασμά του ήταν σημαντικό για να σταθούν οι πράσινοι όρθιοι σε ένα δύσκολο σημείο του αγώνα, από εκεί και πέρα όμως δεν έδωσε κάτι περισσότερο.

Τα στατιστικά του: 5 πόντοι, 1/1 δίποντο, 1/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 λάθη, 7 ranking σε 20:24

19. ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

Πήρε την πρώτη του ευκαιρία στο 12', αστόχησε σε mid-range σουτ στο 15', είχε "θέματα" στην άμυνα απέναντι σε ψηλότερους αντιπάλους όπως ο Γκόρντιτς που τον πόσταρε ξανά και ξανά, έπαιξε κάτι λιγότερο από έξι λεπτά για να πάρει ένα αμυντικό ριμπάουντ. Στο 32' έβαλε μεγάλο τρίποντο από την αριστερή γωνία για το 49-53, συνέχισε να έχει προβλήματα στο μαρκάρισμα του Γκόρντιτς και τελικά έμεινε μόλις 11 λεπτά στο παρκέ. Με τον Παππά να βγαίνει μπροστά ως δημιουργός, ο Λιθουανός πρέπει να πιέσει τον εαυτό του αν θέλει να μείνει στο ροτέισον του Πασκουάλ.

Τα στατιστικά του: 0/1 δίποντο, 1/1 τρίποντο, 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 6 ranking σε 11:48

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ (starter)

Από τις πρώτες φάσεις του αγώνα φαινόταν πόσο έλειψε η ποιότητά του στα προηγούμενα ματς, έδωσε ασίστ στον Καλάθη για το 6-9, άργησε να πάρει το πρώτο του σουτ και όταν το βρήκε από την κορυφή, αστόχησε στο έβδομο λεπτό. Απέναντι στο Ρέθυμνο ήταν εντυπωσιακός, όμως σε οκτώ λεπτά στο πρώτο μέρος στην Ποντγκόριτσα δεν έδωσε κάτι στον Παναθηναϊκό. Στο 24' έβαλε τρίποντο από την αριστερή γωνία για το 38-38, στο 26' ευστόχησε ξανά από την περιφέρεια για το 41-41 και στη συνέχεια έδωσε τη σκυτάλη στον Παππά και τον Καλάθη.

Τα στατιστικά του: 8 πόντοι, 1/2 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 1 ασίστ, 2 λάθη, 4 ranking σε 14:34

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (starter)

Ένα φλότερ στο σίδερο ήταν η πρώτη του στιγμή στο παιχνίδι, πριν κλέψει μια μπάλα, δώσει no-look πάσα στον Θανάση που κέρδισε φάουλ και σκοράρει λίγο αργότερα πολύ δύσκολο δίποντο για το 4-7. Έβαλε και δεύτερο λέι-απ για το 6-9 από έξυπνη πάσα του Λοτζέσκι, έδωσε ασίστ στον Παπαγιάννη για το 13-13, έκλεψε μια μπάλα στο 9' και σκόραρε στον αιφνιδιασμό για το 13-16. Βγήκε στο 12' για να πάρει τις πρώτες του ανάσες με απολογισμό 6/2/4/2, γύρισε στο 18' για να κλείσει το πρώτο μέρος, μπήκε στο δεύτερο με στόχο να ανεβάσει το τέμπο για να "ξεκολλήσει" ο Παναθηναϊκός από τη λάσπη, ήταν εξαιρετικός δημιουργικά, έδωσε απίθανη ασίστ στον Λοτζέσκι για το τρίποντο του 38-38, πέτυχε εύκολο δίποντο για το 44-43, στην επόμενη φάση έφτιαξε το κάρφωμα του Λάσμε για το προσπέρασμα (44-45), στη μεθεπόμενη έβαλε λέι-απ για το 46-47, τα έκανε όλα, αλλά ήταν πολύ μόνος μέχρι να βγει μπροστά ο Παππάς και να γίνει το στήριγμά του, ο δεύτερος πόλος στην επίθεση. Καλή, οικονομική εμφάνιση από τον Νικ, που θα έχει πιο σημαντικό ρόλο στο ντέρμπι της επόμενης Παρασκευής με τον Ολυμπιακό.

Τα στατιστικά του: 10 πόντοι, 5/8 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 3 κλεψίματα, 21 ranking σε 28:12

43. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ (starter)

Πενταδάτος, μπήκε στο ματς με κερδισμένο φάουλ (επιθετικό) του Άλεν Όμιτς, πριν του κλέψει τη μπάλα και καρφώσει για το 0-2 στην άλλη άκρη του γηπέδου. Συνέχισε με 1/2 βολές για το 2-3, ξανακάρφωσε για το 2-5 και ήταν ο πρωταγωνιστής των τριών πρώτων λεπτών της αναμέτρησης. Πανηγύριζε λες και έπαιζε τον τελικό της ζωής του, βγήκε στο 4' και δεν τον είδαμε ξανά μέχρι το ημίχρονο. Ήταν στην πεντάδα στην έναρξη της τρίτης περιόδου, αλλά είχε χάσει τον καλό ρυθμό του και δεν μπόρεσε να βοηθήσει.

Τα στατιστικά του: 5 πόντοι, 2/2 δίποντα, 1/2 βολές, 2 κλεψίματα, 1 λάθος, 6 ranking σε 11:24

44. ΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΟΓΛΟΥ

Αυτή τη φορά δεν ήταν πενταδάτος. Ως τρίτο τεσσάρι χρησιμοποιήθηκε στο ροτέισον του Τσάβι Πασκουάλ, πήρε την πρώτη ευκαιρία στο 14', πήρε όμως και ένα βιαστικό τρίποντο πριν κάνει επιθετικό φάουλ αντί να "βυθιστεί" στην καρδιά της ρακέτας των Μαυροβούνιων για να εκμεταλλευθεί την ασίστ του Καλάθη. Συνέχισε με αντιαθλητικό φάουλ που έδωσε τις τελευταίες δύο κατοχές του πρώτου μέρους στους γηπεδούχους και "πλήρωσε" το άσχημο επτάλεπτό του μένοντας στον πάγκο σε όλο το δεύτερο ημίχρονο.

Τα στατιστικά του: 0/1 τρίποντο, 1 κλέψιμο, 1 λάθος, -3 ranking σε 6:44

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ