EUROLEAGUE

Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός: Η κριτική των παικτών

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Παπαπέτρου, Λεκαβίτσιους και Μήτογλου πάλεψαν στη Βαρκελώνη, όμως ο Παναθηναϊκός έχασε για έβδομη φορά φέτος σε οκτώ εκτός έδρας αγώνες. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Ρικ Πιτίνο.

Καλύτερος από τον Παναθηναϊκό που βλέπαμε στα εκτός έδρας ματς, μαχητικός, αλλά όχι τόσο αποτελεσματικός για να κερδίσει τη Μπαρτσελόνα. Ο Πρωταθλητής Ελλάδας "λύγισε" στο Παλάου Μπλαουγκράνα ( 79-68 ), έπεσε στο 8-11 και με τα έξι από τα επόμενα οκτώ ματς να γίνονται επίσης μακριά από την Ελλάδα, έχασε κι άλλο έδαφος για το κυνήγι μιας θέσης στην πρώτη οκτάδα της EuroLeague 2018/19 που οδηγεί στα playoffs.

Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των δέκα παικτών που χρησιμοποίησε ο Ρικ Πιτίνο, ο οποίος δεν είχε στη διάθεσή του τον Κιθ Λάνγκφορντ, τον Θανάση Αντετοκούνμπο και φυσικά τον Σον Κιλπάτρικ που έφτασε την Παρασκευή (11/1) στην Ελλάδα .

0. ΝΤΕΣΟΝ ΤΟΜΑΣ (starter)

Κράτησε τη θέση του στην αρχική πεντάδα, δεν μπήκε όμως καλά στο ματς, αστόχησε στις δύο πρώτες του προσπάθειες, είδε τον προπονητή του να τον στηρίζει, να τον χρησιμοποιεί από νωρίς και στις δύο θέσεις των φόργουορντ, αλλά δεν τον δικαίωσε. Έναν πόντο είχε σε εννέα λεπτά στο πρώτο μέρος και τίποτε άλλο, έβαλε ένα τρίποντο για να μειώσει στο62-61, συνολικά όμως ήταν για ακόμα μία φορά κακός.

Τα στατιστικά του: 6 πόντοι, 1/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1/2 βολές, 3 φάουλ, 0 ranking σε 17:40

6. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν βοήθησε στα 3:35 που πήρε στο πρώτο μέρος, δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον Σεραφέν και αντικαταστάθηκε γρήγορα. Στο 25', με το σκορ στο 44-42 έκανε επιθετικό φάουλ που ήταν το τρίτο προσωπικό του, για να ακολουθήσει το ξέσπασμα της Μπαρτσελόνα που εκτόξευσε τη διαφορά στους έντεκα. Ο Πιτίνο τον έριξε ξανά στη μάχη στα τελευταία λεπτά, αλλά ο Παπαγιάννης είναι πολύ μακριά από τα στάνταρ που θα ήθελε ο ίδιος και οι άνθρωποι της ομάδας του.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 1/1 δίποντο, 1 ριμπάουντ, 2 ranking σε 9:08

7. ΣΤΕΦΑΝ ΛΑΣΜΕ

Δεύτερος στο ροτέισον των σέντερ, έβαλε ένα δίποντο σε τρεις προσπάθειες, έπαιξε τέσσερα λεπτά όλα κι όλα στο πρώτο μέρος, γύρισε στο τρίτο δεκάλεπτο για να κάνει άλλα δύο επιθετικά φάουλ, να φτάσει τα τέσσερα και να γυρίσει στον πάγκο. Δεν μπορεί πια να βοηθήσει σε αυτό το επίπεδο, είναι πλέον ξεκάθαρο και μένει να δούμε αν θα είναι εκείνος που θα αντικατασταθεί για να αποκτηθεί ένας σέντερ ικανός να προσφέρει συγκεκριμένα πράγματα. Ήδη ο Έιντριαν Πέιν βρίσκεται κοντά στην επιστροφή, όπως διαβάσατε στο ρεπορτάζ του Γιώργου Οικονόμου .

Τα στατιστικά του: 4 πόντοι, 2/4 δίποντα, 2 λάθη, -4 ranking σε 9:45

10. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (starter)

Δεν πήρε προσπάθειες στα πρώτα λεπτά του αγώνα, βρήκε όμως ρυθμό στη δεύτερη περίοδο, έβαλε βολή και δίποντο για το 28-22, έβαλε και τρίποντο για το 30-27, κάρφωσε για το 32-31, ήταν σπουδαίος σε ένα σημείο που όλα έδειχναν "μαύρα" για την ομάδα του. Στο ημίχρονο είχε 10 πόντους και τρία ριμπάουντ σε 18 λεπτά, μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο φτιάχνοντας το λέι-απ του Καλάθη για το 37-38, πριν ξανακαρφώσει για το 37-40. Συνέχισε να παλεύει μόνος εναντίον όλων, μείωσε στους επτά (54-47) με το δεύτερο τρίποντό του, ήταν ο μόνος που τρόμαζε την άμυνα της Μπαρτσελόνα και λίγο έλειψε να κάνει νέο ατομικό ρεκόρ στο σκοράρισμα (έκανε στα κλεψίματα με τέσσερα), τρίτο στα τελευταία τέσσερα ματς. Έχει συνειδητοποιήσει το κορμί και τις δυνατότητές του και παίζει το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του.

Τα στατιστικά του: 17 πόντοι, 5/7 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 1/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 4 κλεψίματα, 1 λάθος, 20 ranking σε 36:56

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (starter)

Ένα άστοχο δίποντο και μια ασίστ έγραψε στο πρώτο πεντάλεπτο, πριν αντικατασταθεί από τον Ματ Λοτζέσκι. Γύρισε πολύ γρήγορα στο παρκέ εξαιτίας των δύο φάουλ του Αμερικανού, για να βάλει το τρίτο τρίποντο της ομάδας του (13-13 στο 8') σε ισάριθμες προσπάθειες και να μείνει εκεί. Ούτε σε αυτό το ματς έκανε το step-up που ψάχνει, ειδικά από τη στιγμή που ο Κιθ Λάνγκφορντ βρίσκεται εκτός δράσης, ειδικά από τη στιγμή που ο Λοτζέσκι δεν ξαναχρησιμοποιήθηκε. Με τον Σον Κιλπάτρικ να μπαίνει στην εξίσωση, ο ρόλος του θα συρρικνωθεί.

Τα στατιστικά του: 5 πόντοι, 1/2 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 ranking σε 23:01

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ (starter)

Τρίποντο για το 0-6, πολλές μάχες στις δύο ρακέτες, τρία επιθετικά ριμπάουντ στο πρώτο μέρος, θετική εικόνα ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως έπαιξε στα 15 από τα 20 λεπτά έως το ημίχρονο. Ο Αμερικανός είναι ο μόνος από τους τέσσερις σέντερ που μπορεί να βοηθήσει σε αυτή τη φάση της σεζόν, χωρίς βέβαια να κάνει τη διαφορά. Έπαιξε πολύ λιγότερο στο δεύτερο μέρος, χάθηκε κι αυτός στη μετριότητα της πράσινης φροντ λάιν την οποία έκανε ό,τι ήθελε ο Κέβιν Σεραφέν.

Τα στατιστικά του:

15. ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Ρικ Πιτίνο.

16. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΙΤΖΑΚΗΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Ρικ Πιτίνο.

19. ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

Δεν έδωσε κάτι ιδιαίτερο στα 8:29 που έπαιξε στο πρώτο μέρος, πίεσε όμως τη μπάλα, μοίρασε δύο ασίστ και ήταν αν μη τι άλλο θετικός. Στο παρκέ στην έναρξη του δεύτερου μέρους, πίεσε ξανά στην άμυνα, έβαλε δίποντο για το 39-42, έβαλε και τρίποντο για το 56-52. Συγκινητικός ο Λιθουανός στο δεύτερο μέρος, έκανε τρομερή προσπάθεια και στο σκοράρισμα και στη δημιουργία, ισορρόπησε το ματς στο 56-56 και κέρδισε κι άλλους πόντους στην εκτίμηση του προπονητή του. Δεν είναι ο παίκτης που θα κάνει τη διαφορά, είναι όμως από τους ελάχιστους που παλεύουν με πείσμα και ξεπερνούν τον εαυτό τους.

Τα στατιστικά του: 8 πόντοι, 2/6 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 1/2 βολές, 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη, 7 ranking σε 22:30

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ

Άλλαξε τον Παππά στο πέμπτο λεπτό, έκανε όμως δύο γρήγορα φάουλ και γύρισε στον πάγκο έχοντας πάντως δώσει δύο πόντους, δύο ριμπάουντ και μία ασίστ. Είχε καλό ρυθμό, αλλά δεν πήρε άλλη ευκαιρία από τον προπονητή του, κάτι που δείχνει πολλά για τον τρόπο με τον οποίο τον βλέπει ο προπονητής του.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 1/1 δίποντο, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 4 ranking σε 2:35

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (starter)

Πέτυχε το πρώτο καλάθι του αγώνα, ένα τρίποντο, πριν δώσει δύο ασίστ, κλέψει δύο μπάλες και αστοχήσει σε τρία δίποντα. Δεν είχε καλό ρυθμό στο εκτελεστικό κομμάτι, γύρισε νωρίς στη δεύτερη περίοδο για να σερβίρει δίποντο στον Μήτογλου για το 25-20, έμεινε όμως εκεί και άφησε τον Παπαπέτρου να σηκώσει τον Παναθηναϊκό στις πλάτες του έως το ημίχρονο. Κακός στο δεύτερο μέρος, σχεδόν σε όλους τους τομείς, η Μπαρτσελόνα έκανε πραγματικά πολύ καλή δουλειά στο μαρκάρισμά του και μοιάζει με έκπληξη το γεγονός ότι οι πράσινοι διεκδίκησαν -μέχρι ενός σημείου φυσικά- τη νίκη στο Παλάου Μπλαουγκράνα.

Τα στατιστικά του: 8 πόντοι, 2/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 1/4 βολές, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα, 3 λάθη, 11 ranking σε 31:54

44. ΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΟΓΛΟΥ

Έδωσε ενέργεια, ειδικά στις αρχές της δεύτερης περιόδου, σκόραρε δίποντο στο 13' για να σπάσει ένα "νεκρό" πεντάλεπτο της ομάδας του, έβαλε και δεύτερο καλάθι για το 25-20 στο 14'. Πάλεψε κι αυτός με πείσμα, έδωσε ό,τι μπορούσε, αλλά είπαμε και μετά το ματς με τη Μπάγερν Μονάχου πως βρίσκεται σε διαδικασία εκμάθησης και δεν μπορεί να κουβαλήσει τον Παναθηναϊκό. Είναι σταθερά καλός, χρήσιμος και σημαντικός role player.

Τα στατιστικά του: 8 πόντοι, 4/5 δίποντα, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 11 ranking σε 22:38

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ