EUROLEAGUE

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Η κριτική των ερυθρολεύκων

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ διέλυσε τα κοντέρ, όμως ο Ολυμπιακός είχε κι άλλους διακριθέντες στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για τη 16η αγωνιστική της EuroLeague 2018/19. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Ντέιβιντ Μπλατ.

Στο πρώτο ματς για το 2019, ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός. Νίκησε τον Παναθηναϊκό με 79-65 , πήρε και τη διαφορά και έμεινε σε τροχιά τετράδας που θα του δώσει το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της EuroLeague 2018/19.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ είδε τον Νίκολα Μιλουτίνοβ να γράφει δύο ατομικά ρεκόρ καριέρας και ένα ρεκόρ συλλόγου , τον Γιάνις Στρέλνιεκς να κάνει τρομερή δουλειά στο κομμάτι του σκοραρίσματος, τους Παπανικολάου - Πρίντεζη να έχουν all-around εμφανίσεις και τους Πειραιώτες να πηγαίνουν στην τέταρτη "διαβολοβδομάδα" της σεζόν με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Ολυμπιακού.

3. ΝΑΙΤΖΕΛ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ-ΓΚΟΣ

Άλλαξε τον Μάντζαρη στο πέμπτο λεπτό, έβαλε με βολές τους πρώτους του πόντους, πριν ευστοχήσει και σε τρίποντο για το 36-21 στο 18'. Ένα λεπτό μετά έφτιαξε το σουτ του Παπανικολάου, μάζεψε το επιθετικό ριμπάουντ και σκόραρε από τα πέντε μέτρα για το 38-25, έκλεισε το πρώτο μέρος με επτά πόντους από τρία σουτ, είχε όμως μία ασίστ για δύο λάθη. Δεν βοήθησε στο σκοράρισμα στο δεύτερο μέρος, δεν πέτυχε ούτε πόντο για την ακρίβεια, ήταν όμως καλός στη δημιουργία με τέσσερις τελικές πάσες, έβγαλε ένταση στην άμυνα και είχε έναν πολύ έντονο πανηγυρισμό που δεν είχαμε δει από εκείνον μέχρι σήμερα. Θετικός, χωρίς να κάνει κάτι πραγματικά σημαντικό. Ο γκαρντ που θα αποκτηθεί, σίγουρα θα τον πιέσει για να δείξει περισσότερα πράγματα.

Τα στατιστικά του: 7 πόντοι, 1/2 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2/2 βολές, 1 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 λάθη, 7 ranking σε 21:30

6. ΑΞΕΛ ΤΟΥΠΑΝ

Πήρε τη θέση του Παπανικολάου 2:36 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, είχε μερικές αμήχανες στιγμές στην άμυνα όπως ένα γλίστρημα μπροστά στον Αντετοκούνμπο που στη συνέχεια κάρφωσε σαν σε προπόνηση, όμως στο 12' έβαλε το ελεύθερο τρίποντο από την αριστερή γωνία για το 24-16 και... ρέφαρε. Έπαιξε λίγο, δεν έδωσε πολλά πράγματα στην ομάδα του, δεν ήταν και εύκολο από τη στιγμή που ο Παπανικολάου ήταν σε τρομερή κατάσταση.

Τα στατιστικά του: 5 πόντοι, 1/3 τρίποντα, 2/2 βολές, 1 ριμπάουντ, 1 λάθος, 3 ranking σε 9:51

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Άλλαξε τον Στρέλνιεκς στο 3', πήρε το πρώτο του σουτ μετά από σχεδόν δύο λεπτά και βρήκε σίδερο από την περιφέρεια. Έπαιξε 8:25 έως το ημίχρονο, δεν σκόραρε στις τρεις προσπάθειες που πήρε, δεν έγραψε τίποτα στη στατιστική του πέρα από δύο φάουλ και ένα κερδισμένο. Χρειάστηκε να φτάσει στο τέλος της τρίτης περιόδου για να πετύχει τρίποντο με ταμπλό και να βάλει και συμπληρωματική βολή από το φάουλ του Αντετοκούνμπο για το 59-38, έκλεισε τη βραδιά του στα ρηχά. Και όμως, με μηδενικό ranking, ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα ένα τέτοιο ντέρμπι!

Τα στατιστικά του: 6 πόντοι, 1/3 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 1/3 βολές, 2 ασίστ, 1 λάθος σε 17:57

10. ΓΙΑΝΙΣ ΤΙΜΑ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Ντέιβιντ Μπλατ.

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΒ (starter)

Κάρφωσε για το 5-2 με τον Καλάθη να μη ρισκάρει το δεύτερο φάουλ του, ξανακάρφωσε για το 9-4 στο τέταρτο λεπτό από λόμπα του Πρίντεζη. Έκανε τεράστια ζημιά στην άμυνα του Παναθηναϊκού, έγραψε με αυτοκρατορικό κάρφωμα το 14-8 στο έκτο λεπτό και στα μέσα της δεύτερης περιόδου είχε ήδη αγγίξει το double-double με οκτώ πόντους και δέκα ριμπάουντ! Το έκανε στο φινάλε του πρώτου μέρους, όταν σκόραρε με φόλοου για το 41-25 και έγραψε ένα τρομερό 10/12 σε 15:43. Συνέχισε να κάνει τρομερή δουλειά στο ριμπάουντ, έφτασε τα 16 στα μέσα της τρίτης περιόδου για να γράψει νέο ρεκόρ καριέρας, έκανε εκόρ συλλόγου με τα 18 "σκουπίδια", έκανε ρεκόρ καριέρας στην αξιολόγηση, πραγματικά ήταν φαντασμαγορικός. Τρομερή σεζόν κάνει ο Σέρβος και θα πρέπει να τον απολαύσουμε όσο μπορούμε καθώς το καλοκαίρι θα αποχαιρετήσει για το ΝΒΑ.

Τα στατιστικά του: 18 πόντοι, 5/8 δίποντα, 8/10 βολές, 18 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος, 11 κερδισμένα φάουλ, 41 ranking σε 30 λεπτά

13. ΓΙΑΝΙΣ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ (starter)

Πενταδάτος αντί του Σπανούλη, ο Λετονός έχασε τη μπάλα στην πρώτη επίθεση της ομάδας του, την έχασε και στο τρίτο λεπτό χωρίς την παραμικρή πίεση με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τον "Kill-Bill". Γύρισε στο ματς στην έναρξη της δεύτερης περιόδου ξανά με τον Μάντζαρη δίπλα του, έβαλε τρίποντο για το 21-14, πριν βάλει και νέο μακρινό σουτ για το 33-21 στο 17'. Μπορεί να μην ήταν προσεκτικός με τη μπάλα, όμως ο Στρέλνιεκς εκμεταλλεύθηκε και με το παραπάνω όσα του έδωσε η πράσινη άμυνα. Το τρίτο μακρινό του σουτ έγραψε το 49-29 στο 25', το τέταρτο έκανε το 55-36 στο 27', στο τέλος της βραδιάς ο έμπειρος γκαρντ είχε κάθε δικαίωμα να ζητήσει το μισό MVP από τον Μιλουτίνοβ.

Τα στατιστικά του: 18 πόντοι, 1/4 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 4/5 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη, 1 κόψιμο

14. ΣΑΣΑ ΒΕΖΕΝΚΟΒ

Διστακτικός στα τέλη της πρώτης περιόδου, αποφασιστικός στην πρώτη επίθεση της δεύτερης όταν σκόραρε για το 18-14 με όμορφη κίνηση κοντά στο καλάθι. Έπαιξε κάτι λιγότερο από έξι λεπτά, έδωσε απλά μερικές ανάσες στον Πρίντεζη και τίποτα εντυπωσιακό, πήρε λίγο ακόμη χρόνο στο δεύτερο μέρος όταν είχαν όλα κριθεί και περιμένει μερικές ευκαιρίες κυρίως στα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 1/1 δίποντο, 0/2 τρίποντα, 1 ριμπάουντ, 1 κόψιμο, 3 ranking σε 9:48

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (starter)

Δεν δυσκολεύθηκε από την άμυνα του Τόμας στα πρώτα λεπτά, σκόραρε νωρίς το πρώτο του καλάθι απέναντι στον Αμερικανό, έψαχνε συνεχώς την πάσα στον Μιλουτίνοβ και δικαιώθηκε. Στο 5' κέρδισε βολές και έβαλε τη μία για το 10-6, στο 7' πήρε επιθετικό ριμπάουντ και σκόραρε με άνεση για το 16-8, έκλεισε το πρώτο μέρος με τρεις τελικές πάσες που έκαναν τη διαφορά σε ένα "ήσυχο" επιθετικά βράδυ για εκείνον μέχρι το 20'. Συνολικά ήταν καλός, αποτελεσματικός, οικονομικός, γέμισε τη στατιστική του και δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στους πράσινους που δεν είχαν παίκτη να τον αντιμετωπίσει.

Τα στατιστικά του: 11 πόντοι, 5/8 δίποντα, 1/2 βολές, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κόψιμο, 17 ranking σε 30:12

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (starter)

Μπήκε στο ντέρμπι με τρίποντο από την κορυφή για το 3-2, έκανε τρομερή δουλειά σε όλους τους τομείς του αγώνα και έκλεισε το πρώτο μέρος με έξι πόντους, τρία ριμπάουντ, δύο ασίστ και τρία κλεψίματα σε 14:31. Το ίδιο εντυπωσιακός και στο δεύτερο μέρος, ο έμπειρος περιφερειακός "έφαγε" χρόνο από τον Τουπάν, έπαιξε σχεδόν μόνος του στη θέση του σμολ φόργουορντ και βρήκε τη μεγάλη εμφάνιση που χρειαζόταν απέναντι μάλιστα και στον Ιωάννη Παπαπέτρου με τον οποίο μοιραζόταν μέχρι πέρυσι το δωμάτιό του.

Τα στατιστικά του: 12 πόντοι, 1/1 δίποντο, 3/7 τρίποντα, 1/2 βολές, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 κλεψίματα, 1 κόψιμο, 4 λάθη, 17 ranking σε 30:40

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ (starter)

Πενταδάτος, πήγε από την πρώτη στιγμή στο μαρκάρισμα του Καλάθη, στο δεύτερο λεπτό είχε καλή προσπάθεια αλλά άστοχο φλότερ, στο πέμπτο λεπτό αντικαταστάθηκε από τον Γουίλιαμς-Γκος. Γύρισε για το δεύτερο δεκάλεπτο, πόσταρε τον Λεκαβίτσιους και έδωσε ασίστ στον Στρέλνιεκς για το τρίποντο του 21-14, έκανε το ίδιο με αποδέκτη τον Τουπάν στη γωνία, πριν αστοχήσει σε δικό του μακρινό σουτ και δεχθεί ένα τέτοιο από τον Λεκαβίτσιους που έγραψε το 24-19. Πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής, δεν είχε ρυθμό στο εκτελεστικό κομμάτι, αστόχησε στα τέσσερα σουτ που επιχείρησε και μένει να δούμε ποιος θα είναι ο ρόλος του μόλις αποκτηθεί γκαρντ, κάτι που αναμένεται να συμβεί τις επόμενες μέρες.

Τα στατιστικά του: 0/2 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 1 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 λάθος, -3 ranking σε 16:02

31. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ

Ο Μπλατ τον έριξε στο ματς στο 16', τον προτίμησε από τον ΛεΝτέι για να δώσει ανάσες στον Μιλουτίνοβ που είχε 8 πόντους και 10 ριμπάουντ, όμως ο Έλληνας ψηλός έδωσε δύο φάουλ στα τρία λεπτά που αγωνίστηκε πριν το ημίχρονο. Συμπληρωματικός ο ρόλος του, δεν μπορεί να κριθεί.

Τα στατιστικά του: 1 κλέψιμο, 2 φάουλ, -1 ranking σε 3:40

32. ΖΑΚ ΛΕΝΤΕΙ

Έδωσε τις πρώτες ανάσες στον Μιλουτίνοβ 2:36 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, όμως σε μία φάση έχασε τρία αμυντικά ριμπάουντ, το ένα από τον Λεκαβίτσιους! Ο Μπλατ τον τράβηξε πίσω στον πάγκο μετά από ενάμιση λεπτό, κίνηση αναμενόμενη και απολύτως δικαιολογημένη. Ο Αμερικανός δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα του αγώνα, απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν τον είχε δυσκολέψει ιδιαίτερα στο ΟΑΚΑ και έκανε ένα βήμα προς τα πίσω, αν και ο προπονητής του τον εμπιστεύεται, τον υποστηρίζει και θα του δωσει σημαντικότερο ρόλο στο επόμενο ματς. Με τον Πρίντεζη να ξέρει αυτά τα ντέρμπι όσο κανείς και τον Μιλουτίνοβ να διαλύει τα κοντέρ, ο ΛεΝτέι δεν μπορούσε να παίξει περισσότερο.

Τα στατιστικά του: 1 ριμπάουντ, 1 κόψιμο σε 6:20

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ