ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός - Αρμάνι Μιλάνο: η κριτική των παικτών

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το βράδυ που ο Ολυμπιακός έπαιξε με μόλις τρία γκαρντ, η Αρμάνι Μιλάνο έκανε το τέλειο παιχνίδι. Το ίδιο βράδυ, ο Ντέιβιντ Μπλατ είδε συγκεκριμένες αδυναμίες που πρέπει να διορθώσει. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των ερυθρόλευκων στην αναμέτρηση της τρίτης αγωνιστικής της EuroLeague 2018/19.

Τέτοια εξέλιξη, δεν την περίμενε ούτε ο πιο απαισιόδοξος φίλος του Ολυμπιακού , έστω και αν κάποιοι επέμεναν ότι η απουσία του τραυματία Γιάνις Στρέλνιεκς μπορεί να εξελιχθεί σε τεράστιο πλήγμα για τους Πειραιώτες.

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ διασύρθηκε στο γήπεδό της από την Αρμάνι Μιλάνο ( 75-99 ), γνώρισε την πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις, έπεσε στο 2-1 στη EuroLeague 2018/19 και τώρα καλείται να σταθεί ξανά στα πόδια της αρχικά για την αναμέτρηση της Δευτέρας (22/10 στις 17:00) με τον Ήφαιστο Λήμνου και στη συνέχεια για το εξίσου επικίνδυνο και απαιτητικό ματς της Παρασκευής με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των δέκα που χρησιμοποίησε ο coach Μπλατ στον αγώνα της τρίτης αγωνιστικής με την παρέα του Μάικ Τζέιμς.

3. ΝΑΙΤΖΕΛ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ-ΓΚΟΣ (starter)

Υπό το βλέμμα των κορυφαίων παραγόντων των Γιούτα Τζαζ (έχουν τα δικαιώματά του στο ΝΒΑ), ο Αμερικανός έδωσε νωρίς την πρώτη του ασίστ, έβαλε το πρώτο του καλάθι στο έκτο λεπτό με όμορφη προσπάθεια, ήταν καλός δημιουργικά, έδωσε την τέταρτη τελική του πάσα στον Μιλουτίνοβ για το 41-44 στο 19' δημιουργώντας ανισορροπία στην άμυνα της Αρμάνι, έπαιξε καλές προσωπικές άμυνες και παρά το γεγονός ότι δεν σκόραρε πολύ, ήταν θετικός στο πρώτο μέρος. Στο 27' σκόραρε δίποντο για το 57-58, όμως έχασε τη συμπληρωματική βολή και στην επόμενη φάση έδωσε δύο βολές στον Τζέιμς πριν κάνει λάθος πάσα που οδήγησε σε κάρφωμα του Νέντοβιτς για το 57-62, αστοχήσει σε τρίποντο από την κορυφή και κάνει και νέο φάουλ στον Τζέιμς που είχε 2/2 για το 57-64. Άστοχη βολή, δύο φάουλ, λάθος, σίδερο από την περιφέρεια, όλα αυτά σε ένα-ενάμιση λεπτό. Το πρώτο καλό μαθημα για τον νεαρό Αμερικανό που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το momentum που έχτισε η Αρμάνι Μιλάνο.

Τα στατιστικά του: 4 πόντοι, 2/6 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 0/1 βολή, 2 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 λάθη, 3 ranking σε 27:12

4. ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Ντέιβιντ Μπλατ.

6. ΑΞΕΛ ΤΟΥΠΑΝ

Άλλαξε τον Γουίλιαμς-Γκος 1:33 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου και με τον Στρέλνιεκς εκτός αγώνα, κλήθηκε να παίξει ως σούτινγκ γκαρντ δίπλα στον Μάντζαρη πριν περάσει στο τρία με τους Γουίλιαμς-Γκος - Σπανούλη στο παρκέ. Σκόραρε τους πρώτους του πόντους και κοίταξε τον Μπλατ χαρούμενος, για να τον δει να του φωνάζει για μια κακή αντίδραση στην άμυνα και να καταλάβει ότι δεν αρκεί η επίθεση. Στο δεύτερο μέρος είχε ευκαιρίες για να πετύχει τρίποντα από τις γωνίες, αυτή τη φορά όμως δεν ήταν αποτελεσματικός και έμεινε πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό. Πρέπει να αποκτήσει συνέπεια και σταθερότητα, ο Ολυμπιακός τον έχει ανάγκη από τη στιγμή που ο ένας από τους τέσσερις γκαρντ βρίσκεται εκτός δράσης.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 1/2 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, -1 ranking σε 12:39

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (starter)

Μια ασίστ έδωσε στο πρώτο πεντάλεπτο, ένα άστοχο δίποντο κι άλλο ένα άστοχο τρίποντο μέτρησε, πριν δώσει τη θέση του στον Μάντζαρη. Πολύ νωρίς και με τον Στρέλνιεκς εκτός δράσης, για κάποιον άγνωστο λόγο φαινόταν από... χιλιόμετρα πως δεν ήταν η βραδιά του. Γύρισε στο δεύτερο δεκάλεπτο για να πετύχει το πρώτο του καλάθι στο 15', όμως συνολικά στο πρώτο μέρος δεν ήταν καλός και οι δύο πόντοι από 1/7 σουτ απεικόνιζαν την εμφάνισή του. Στο 21' κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ και έβαλε τη βολή, στο 24' τράβηξε όλη την άμυνα πάνω του για να πασάρει στον ελεύθερο Μιλουτίνοβ που έγραψε το 52-48, στο 31' έδωσε τρεις βολές στον Νέντοβιτς που τις έβαλε για το 63-76 και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με αρνητικό ranking για πρώτη φορά μετά τις 9 Φεβρουαρίου του 2018.

Τα στατιστικά του: 3 πόντοι, 1/6 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 1/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 λάθη, -4 ranking σε 23:13

10. ΓΙΑΝΙΣ ΤΙΜΑ (starter)

Αστόχησε στις δύο πρώτες του προσπάθειες, ευστόχησε στην τρίτη για το 8-6, είχε σημαντικό πρόβλημα στην άμυνα καθώς ο Μίτσοβ έκανε μεγάλη ζημιά στο πρώτο πεντάλεπτο, δεν έπαιξε πολύ στο πρώτο μέρος καθώς ο Μπλατ προτίμησε περισσότερο τον πιο χρήσιμο και all-around Παπανικολάου. Ο Μπλατ τον στήριξε, ο Λετονός μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με άστοχο τρίποντο, πριν κερδίσει λίγο αργότερα τον Μίτσοβ κοντά στο καλάθι για το 50-48. Από εκεί και πέρα χάθηκε στη συνολική απογοητευτική εικόνα του Ολυμπιακού.

Τα στατιστικά του: 4 πόντοι, 2/4 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 0/1 βολή, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη, 5 ranking σε 21:20

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΒ (starter)

Οδοστρωτήρας στο πρώτο πεντάλεπτο, είχε 6 πόντους και 6 ριμπάουντ (τα τρία επιθετικά), διαλύοντας την άμυνα της Αρμάνι Μιλάνο σε ένα φαντασμαγορικό γι' αυτόν διάστημα. Δεν συνέχισε στις ίδιες στροφές, η αλήθεια είναι πως δεν τροφοδοτήθηκε με την ίδια συχνότητα, με αποτέλεσμα να... χάσει το double-double στο πρώτο μέρος (8 πόντοι - 8 ριμπάουντ). Γύρισε στο τρίτο δεκάλεπτο με βροντερό κάρφωμα, συνέχισε με εκπληκτικό κόψιμο, σκόραρε και πάλι για το 52-48 με τον Σπανούλη να του πασάρει στην καρδιά της ρακέτας, κάτι που έγινε ξανά λίγες φάσεις αργότερα για το 55-55. Έκανε ό,τι μπορούσε, ήταν ξανά κυρίαρχος, αλλά είναι σέντερ, ζει και πεθαίνει από τις αποφάσεις των κοντών και δεν μπορεί να πάρει αγώνες που πηγαίνουν σε τέτοιο τέμπο.

Τα στατιστικά του: 15 πόντοι, 7/9 δίποντα, 1/2 βολές, 10 ριμπάουντ, 2 κοψίματα, 1 λάθος, 22 ranking σε 23:43

14. ΣΑΣΑ ΒΕΖΕΝΚΟΒ

Πάτησε παρκέ στο 8' και στο επόμενο λεπτό σκόραρε δύσκολο δίποντο με αποφασιστικότητα μετά από δικό του επιθετικό ριμπάουντ για το 24-22. Τον είδαμε αποκλειστικά στο τέσσερα, να ξεκουράζει για έξι λεπτά τον Πρίντεζη και να γυρίζει στον πάγκο. Στο τελος της τρίτης περιόδου σκόραρε με φόλοου για το 63-73, στο τέλος της βραδιάς ήταν ο ένας από τους τέσσερις που διακρίθηκαν, έδειξε και πάλι πολύ καλά στοιχεία, δυστυχώς γι' αυτόν όλα σβήνονται από τη στιγμή που η ομάδα του διασύρθηκε στο γήπεδό της.

Τα στατιστικά του:

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (starter)

Το πρώτο του καλάθι δεν... μπήκε, καθώς η προσπάθειά του κόπηκε αντικανονικά. Μπήκε όμως η δεύτερη για το 17-13, με τον Έλληνα φόργουορντ να είναι πολύ δραστήριος, πιο αποτελεσματικός απ' όσο ήταν στη Βιτόρια, αλλά όχι και εντυπωσιακός. Οικονομικό θα χαρακτηρίζαμε το πρώτο του ημίχρονο. Πέτυχε τέσσερις μαζεμένους πόντους νωρίς στο τρίτο δεκάλεπτο για το 48-46,

Τα στατιστικά του: 12 πόντοι, 4/6 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 4/5 βολές, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος, 15 ranking σε 19:04

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Μπήκε στο έκτο λεπτό στη θέση του Τίμα, βρισκόταν σε κάθε σημείο του παρκέ, σκόραρε, πάσαρε, πήρε τιμπάουντ, έπαιξε άμυνες, έκλεψε μια μπάλα και δεν θύμιζε παίκτη που προσπαθεί να βρει ρυθμό μετά από τραυματισμό. Όσα είδαμε από εκείνον στο πρώτο μέρος, δεν είχαν τελικά καμία σημασία. Στο δεύτερο χάθηκε και η αλήθεια είναι ότι δεν έπαιξε όσο άξιζε, καθώς ο Ντέιβιντ Μπλατ τον ξέχασε στον πάγκο και προτίμησε άλλες μονάδες.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 1/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 ranking σε 13:40

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Πρώτη αλλαγή στις θέσεις των γκαρντ, από τη στιγμή που ο Στρέλνιεκς βρισκόταν εκτός αγώνα. Μπήκε στο πέμπτο λεπτό, σκόραρε στο έκτο τους πρώτους του πόντους, έβαλε στο όγδοο το πρώτο του τρίποντο για το 20-20, έδωσε εξαιρετική ασίστ στον ΛεΝτέι για το 22-22, έβαλε και δεύτερο μακρινό σουτ για το 29-26 στο 11'. Τρομερός στο πρώτο μέρος, γύρισε στα τέλη της τρίτης για να παίξει καλύτερες αμυνες από τον Γουίλιαμς-Γκος, να σκοράρει για το 65-76 στο 32' και να γράψει μια... αψιμαχία με τον Μάικ Τζέιμς στο φινάλε. Έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει, αλλά μάλλον δεν μπορεί να λειτουργήσει σε βάθος χρόνου ως πρώτη επιλογή από τον πάγκο. Πολύ καλή εμφάνιση με αποφασιστικότητα και πάσες προς τη ρακέτα, τις οποίες συχνά αποφεύγει.

Τα στατιστικά του: 12 πόντοι, 3/3 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 0/1 βολή, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 λάθη, 11 ranking σε 21:56

31. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Ντέιβιντ Μπλατ.

32. ΖΑΚ ΛΕΝΤΕΙ

Άλλαξε τον Μιλουτίνοβ στο έβδομο λεπτό και αυτή τη φορά, σε αντίθεση με ό,τι έγινε στη Βιτόρια, ήταν ο δεύτερος στο ροτέισον των σέντερ. Τελείωσε όμορφα μια πάσα του Μάντζαρη για το 22-22, σκόραρε ξανά για το 31-31 και έμεινε σε αυτούς τους τέσσερις πόντους μέχρι το ημίχρονο. Λίγο έπαιξε και στο δεύτερο, δεν μπόρεσε φυσικά να αλλάξει την εικόνα του αγώνα και κοιτάζει ήδη το επόμενο ματς στο οποίο ελπίζει να παίξει περισσότερο.

Τα στατιστικά του: 8 πόντοι, 4/7 δίποντα, 0/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 2 ranking σε 12:26

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ